Ciemność ! widzę ciemność!

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Ciemność ! widzę ciemność!

Postprzez mleski w 19 Lut 2010, 14:46

Witam .
Włąsnie zaczołem grać w CS.
I po kilku godzinach prób i testów odechciewa mi się. Kiedy dostaję zadanie zabezpieczenia terenów
na bagnach cała akcja rozgrywa sie w totalnej ciemności - nic nie widze ( ta latarka to o kant d*&^ potłuc).
Ja wiem , że kilimat ,że imersja itd... niestety jest to totalnie męczące i zniechecające - co mi po fajnej grafice
kiedy ja nic nie widze . Ale udało mi się zakonczyć powodzeniem (nużące) to misja i mam udać sie do kordonu.
I znów ciemno jak w dupie. tylke ze teraz mam iść do jakiegoś Sidoruka . Tle ze teraz to daje kilka krokow na przód i gine od razu w totalnej ciemności coś do mnie strzela jak sie odwróce (jestem pod jakimś mostem?) to chce wgrać z powrotem bagna jak posunę sie w frugo stronę - w ciemnościach to trach odrazu mnie coś ubija - mam troche dość, to poprostu mocno zniechecające.
Prośba czy jest możliwość kontrolowania cykli dnia w CS (mod - cheat trainer modyfikacja - cokolwiek) - żeby było _widno_ mam doś grania i bycia masakrowanym w totalnych ciemnościach i męczenia oczu
pozdro
m.
mleski
Kot

Dołączenie: 19 Lut 2010, 14:28
Ostatnio był: 23 Lut 2010, 12:46
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Ciemność ! widzę ciemność!

Postprzez atikabubu w 19 Lut 2010, 14:51

Po pierwsze: podkręć jasność w grze :facepalm:
Po drugie: na jakim patchu grasz?
Po trzecie: zły dział!
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Dzisiaj, 16:38
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez mleski w 19 Lut 2010, 18:46

ad 1 - zrobiłem ale to itak niewiele pomaga a raczej masakruje widok
ad.2 1.5.10
ad.3 no na czesci forum poświeconej CS nie znalazłem lepszego działu
takze ponawiam pytanie jak wymusić dzień w CS
mleski
Kot

Postprzez AlterEgo w 19 Lut 2010, 20:18

Witaj mleski!
Ad.1. Współczuję i łączę się w bólu. Możesz problem ten rozwiąć na cztery sposoby:
a) przestajesz grać, kasujesz grę, nie zawracasz głowy,
b) szukasz moda, na jaśniejsze noce, np tu: http://stalker.filefront.com/files/Stalker/Clear_Sky;10495,
c) czekasz w grze do rana i grasz za dnia,
d) pewnie najbardziej oczywiste - modyfikujesz jakiś pancerz np kurtkę bandytów dodając do niej noktowizor.
Ad.2. super,
Ad.3. a jaki dział był by właściwy?
Pozdrawiam
Tomasz K.
Awatar użytkownika
AlterEgo
Kot

Dołączenie: 18 Lut 2010, 08:59
Ostatnio był: 20 Sty 2012, 06:48
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez rolers w 19 Lut 2010, 21:08

Jest jeszcze kolejny sposób, a właściwie rozwinięcie punktu C z posta AlterEgo - grasz z modem Sleeping Bag, w nocy szukasz bezpiecznego miejsca i śpisz do rana. Savy sprzed wgrania moda działają na 1.5.10 bez problemu, więc nie będziesz musiał zaczynać od początku.
Szkoda oczu i nerwów, gdy nic nie widać, a po wysunięciu łokcia zza kamienia przeciwnicy bez noktowizorów trafiają ze 100m z shotguna pierwszym strzałem. ;]
Awatar użytkownika
rolers
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2010, 13:02
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 13:30
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez mleski w 20 Lut 2010, 14:01

rolers napisał(a):Jest jeszcze kolejny sposób, a właściwie rozwinięcie punktu C z posta AlterEgo - grasz z modem Sleeping Bag, w nocy szukasz bezpiecznego miejsca i śpisz do rana. Savy sprzed wgrania moda działają na 1.5.10 bez problemu, więc nie będziesz musiał zaczynać od początku.
Szkoda oczu i nerwów, gdy nic nie widać, a po wysunięciu łokcia zza kamienia przeciwnicy bez noktowizorów trafiają ze 100m z shotguna pierwszym strzałem. ;]

dzieki ogromne - niestety ten link nie działa
na rapid share dostaje takie info
" You want to download the following file:
http://rapidshare.com/files/145278454/A ... 1.5.04.rar | 20931 KB
Your IP address 212.76.37.146 is already downloading a file. Please wait until the download is completed.
"

already downloading - tak tak nic nie sciaga - a jak rclick na ten link w rapid share to sciga mi
mały pliczek amk XX sleeping bag - wazacy 34kb i jak go próbuje otworzyc to pisze ze error ...
nie ma jakiejs innej strony by ściągnąć ten plik??
podr.
m.
mleski
Kot

Postprzez bpSpb w 20 Lut 2010, 14:44

Nie wiem czy to dokładnie ten mod, o którym pisał rolers, ale myślę, że zadziała.
Zobacz: http://stalker.filefront.com/file/ABC_S ... d_PL;91040

Powinno udać Ci się pobrać ten plik.

Na Rapidshare plik jest, tylko pewnie nie masz zewnętrznego IP, i ktoś inny z Twojej sieci właśnie coś pobiera z RS a bez premium nie da się pobierać kilku plików jednocześnie.

Pozdrawiam.
Cień Czarnobyla - Tu żołnierze, tam bandyci - wszyscy dobrać chcą mi się do życi.
Czyste Niebo - Wolność z Powinnością wciąż drą koty - czy ja nie mam nic innego do roboty?
Zew Prypeci - Jeszcze nie grałem.
Awatar użytkownika
bpSpb
Kot

Dołączenie: 13 Sty 2010, 22:19
Ostatnio był: 28 Mar 2016, 18:35
Ulubiona broń: Sniper TRs 301

Postprzez mleski w 23 Lut 2010, 12:46

tiaaa zaistalowałem - sie okazało że to do mod shadow of charnobyl i po zainstalowaniu takiego kwiatka mi wyrzuca
no nic szukam dalej.... ale az mi sie wierzyc nie chce ze nie ma jakiegos prostego sposobu do kontroli czasu

xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "C:\GRY\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\bin\xrCore.dll" at 001B:00C4B8D4, xrDebug::backend()+164 byte(s)
mleski
Kot

Postprzez atikabubu w 23 Lut 2010, 13:13

Złą część loga podałeś chopie...
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Dzisiaj, 16:38
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez Adam w 23 Lut 2010, 15:35

mleski napisał(a):Włąsnie zaczołem grać w CS.
Sidoruka
Tle

No właśnie widać, że pierwszy raz grasz w coś z trylogii Stalkera. Polecałbym wpierw przejść SoC-a. Większości rzeczy z CS lub CoP-a możesz niezrozumieć. Gdy wygrasz w SoC-u będziesz znał różne tricki, jak np. pokonać jakiegoś mutoka. A tak "prosto, łatwo i wygodnie". :|
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości