No więc podobnie jak KoweK o mało nie dostałem zawału jak wszedłem na stalker.pl i ujrzałem na głównej news o świerzo co wyciekłej,czy też wyciekniętej alphie,zawierającej moją WYMARZONĄ prypeć z OL z 2003 roku,którą było widać świetnie na trailerze "Daynight cycle".
Właśnie niedawno gadaliśmy z Kowkiem czy w ogóle istnieje taka alpha zawierająca tą starą wyciętą Prypeć,i jeśli istnieje to czy kiedykolwiek wycieknie,a tu prosze,długo nie musieliśmy czekać
Powiem szczerze że ta prypeć wg mnie jest świetna,i faktycznie to jest dokładnie ta wersja którą widzieliśmy na w/w trailerze oraz na wielu wielu screenach z tamtych lat.
Jednak widać wyraźnie że GSC nieźle podkolorowało owy trailer bo do tej pory sądziłem iż ta Prypeć jest znacznie większa i na dodatek zupełnie nie okrojona w porównaniu do tej z finalnej wersji czyli SoCa,ponieważ na starym trailerze wydaje sie ona naprawde ogromna (szczególnie na początku gdy jest ona ukazana z lotu ptaka).
NIC BARDZIEJ MYLNEGO,jest mniejsza,choć mimo wszystko mnie sie bardziej podoba niż finalna,jednak jak widać kolejny mit został obalony o "starej,ogromnej i nie okrojonej Prypeci"
Widać że jeszcze niedokończona,jednak wg mnie i tak jest super,dodam jeszcze tylko że klimat jest taki sam jak w alphie 1510 w Dead City,te same odgłosy,ta sama pogoda,ta sama grafika
No i w końcu są SZCZURY
POLECAM WSZYSTKIM fanom dawnej koncepcji S.T.A.L.K.E.R.a czyli OBLIVION LOST.
EDIT :
Może mało ważne,ale w życiu bym sie nie spodziewał że ten build z Prypecią będzie miał tak wczesny numerek,i zarazem tak bliski buildowi 1510,tak więc dla mnie to kolejna niespodzianka.