[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez KoweK w 18 Sty 2010, 00:34

Dla tych, co mają problemy, wgrałem poradnik do Priboi Story na nasz serwer downloadu.

Ściągać stąd. ;)
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 31 Paź 2024, 13:18
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1475

Reklamy Google

Postprzez Włuczęga w 21 Sty 2010, 20:27

tego poradnika nie można pobrać... wciskam pobierz i wyskakuje NOT FAUND ....
Awatar użytkownika
Włuczęga
Kot

Dołączenie: 05 Sty 2010, 18:57
Ostatnio był: 21 Sty 2010, 20:43
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Postprzez caleb59 w 21 Sty 2010, 20:32

Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 30 Paź 2024, 20:18
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 672

Postprzez KoweK w 21 Sty 2010, 20:50

Włuczęga napisał(a):tego poradnika nie można pobrać... wciskam pobierz i wyskakuje NOT FAUND ....

Już działa. :D Głupi błąd zaistniał i link prowadził do jpg zamiast pdf. :P
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 31 Paź 2024, 13:18
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1475

Postprzez Wiewiórka69 w 23 Sty 2010, 13:56

Otóż mam pewnie problem z tym modem... mam wszelkie dokumenty z agropromu, powróciłem do baru gdzie zakupiłem dobry ekwipunek i wyruszyłem do dziczy, (rozmawiałem przed wyruszeniem z Waroninem) tak czy inaczej nie mogę sobie poradzić tam bo nie wiem gdzie są potrzebne mi dokumenty tam albo klucz, sam nie wiem co się tam znajduje..ale za nic nie mogę nic tam znależć, wydaje mi się że przeszukałem dosłownie wszystko każdy zakątek...nawet ściągnołem sobie poradnik do priboia i z tego co tam wynika coś znajduje się w tym tunelu gdzie jest pełno anomalii elektrycznych i ciało jednego stalkera o imieniu Gordon Freeman.. i dosłownie nic tam nie ma..(oczywiście prócz pistoletów) tak czy inaczej nie wiem co mam robić, zastanawiam się czy podążyć do jantaru, ale chyba bez kluczy nie dostanę się do środka laboratorium X16. Dlatego proszę was o pomoc, bo nie mam pojęcia co mam robić...
A na marginesie to mod działa mi płynnie, żadnych bug trapów i nie wywala mnie do pulpitu...u mnie działa płynnie i dobrze.

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez PrzemoC w 23 Sty 2010, 19:26

Specjalnie odkopałem poradnik i sprawdziłem co pisze o dziczy. Sam nie pamiętałem
żeby coś tam było ważnego. I wiesz, co piszą? NIC NIE MA.
Niżej Ci przetłumaczę, żeby rozwiać Twoje wątpliwości.

Kod: Zaznacz wszystko
Aktualnie, nie ma tam nic interesującego.. .Tylko dla fanów Half-Life'a: udajcie się do zniszczonego tunelu i przeszukajcie ciała, jedno z nich należny do Gordona Freemana, sprawdźcie też swoje PDA w zakładce "odnalezione PDA". Powinno być też tam pudełko z Big Boy'em (wersja Deagle'a), a jeżeli znajdziecie jego łom, przyślijcie mi e-mail'a :D  Dalej spotkasz najemników do zabicia. jeżeli masz jakieś informacje o schowkach w tym regionie sprawdź je koniecznie, szczególnie ten w domu bez wejścia. Dostaniesz się do niego wchodząc po drabinie na dach budynku obok. Uważaj na dziurę z anomalią Elektro w środku!  Kiedy już zabijesz, co jest do zabicia, i zbierzesz, co jest do zebrania udaj się do Jantaru.

A wskazówka mówi że jeżeli masz dwie kule ogniste możesz przetrwać emisję,
a info o schowku z artefaktami ma zombi w tunelu.
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez Wiewiórka69 w 23 Sty 2010, 21:42

aha już wszystko rozumiem, bardzo mi pomogłeś gdyż miałem z tym duży problem, naprawdę dzięki. Teraz już jestem aż po X18 i właśnie rozwalam wolność w ich bazie z pomocom ''powinności'', gdy zbiorę potrzebne informacje z tamtego rejonu wracam natychmiast do baru naprawiam sprzęt, a także kupuje niezbędne rzeczy. Gdy już to zrobię idę prosto do radaru, i jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.
Otóż jestem już prawie u samego końca gry, zebrałem ostatnie a raczej przed ostatnie dokumenty z sarkofagu tuż zza samym spełniaczem życzeń.. i z tego co przeczytałem muszę się udać powrotem do Prypeci, ( co mnie strasznie wnerwiło..) no i gdy już jestem w mieście to mam pójść do hotelu. Ale w tym problem że chodzę w tym wielkim budynkiem i nic.. nie mogę znależć, dlatego proszę was znów o pomoc bracia stalkerzy, gdzie dokładnie jest ta cholerna skrzynia.. z góry wielkie dzięki.

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez wiko123 w 02 Lut 2010, 16:44

Znów wróciłem do Priboi'a :).Tym razem nie mam tego buga co przedtem (okazało się że nie zainstalowałem pierwszego fix'a :facepalm: ).Zdobyłem niezłe wyposażenie już w kordonie (obrobiłem parking bandytów) min.maszynówka (pistolet) HK. :wink:
wiko123
Stalker

Dołączenie: 23 Lis 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Sty 2018, 17:12
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez mimi215 w 02 Lut 2010, 18:09

A otóż ja mam takie pytanie ważne czy jest ten poradnik po polsku ? A jeśli nie ma to czy dałby ktoś radę przetłumaczyć go ? Jeśli tak to bardzo było by to pomocne nie tylko mi ale i tym co nie mogą poradzić sobie z grą :)
"Nie ważne jak daleko zajdziesz na końcu i tak czeka na ciebie monolit "
Awatar użytkownika
mimi215
Stalker

Dołączenie: 31 Gru 2009, 02:04
Ostatnio był: 04 Wrz 2016, 14:28
Miejscowość: Sukmanie
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez wiko123 w 02 Lut 2010, 20:35

Nie ma po polsku a tłumaczyć... lepiej wsadź to do translatora. :wink:
wiko123
Stalker

Dołączenie: 23 Lis 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Sty 2018, 17:12
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez mimi215 w 02 Lut 2010, 20:58

A skąd taki translator wziąść ?
"Nie ważne jak daleko zajdziesz na końcu i tak czeka na ciebie monolit "
Awatar użytkownika
mimi215
Stalker

Dołączenie: 31 Gru 2009, 02:04
Ostatnio był: 04 Wrz 2016, 14:28
Miejscowość: Sukmanie
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez Elvis Scatter w 02 Lut 2010, 21:03

1. Z mózgu (najpierw trzeba znać język angielski przynajmniej na poziomie podstawowym, co jest dzisiaj normą).
2. Ewentualnie możesz skorzystać ze strony translatica.pl, najwyżej wyjdą Ci jakieś głupoty.
Awatar użytkownika
Elvis Scatter
Tropiciel

Dołączenie: 23 Maj 2008, 13:05
Ostatnio był: 27 Cze 2016, 11:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 8

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości