[НОВЫЙ СЮЖЕТ 5 - ZEW MONOLITU] czyli Sarkofag Twoim domem...

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [НОВЫЙ СЮЖЕТ5 - ZEW MONOLITU] czyli Sarkofag Twoim domem...

Postprzez Fiodor 233U w 22 Gru 2009, 11:50

Wielkie dzięki Caleb59, wszystko działa jak należy!

Co do moda, to jak na razie jest świetny :) Ruska wersja jest o tyle mi na rękę, że właśnie podjąłem się nauki rosyjskiego i mam teraz większą motywację :D. Jest w modzie kilka rzeczy co mniej mi się spodobały, ale jak na razie, to gra się super. Tłumaczenie przydałoby się, o ile od biedy jestem w stanie zrozumieć cele zadań, to nie wiem o co się "szerzej" rozchodzi. Podejrzewam jednak, że tłumaczenie modów to sprawa bardzo czasochłonna i nie taka prosta, więc nie będę biadolił na brak spolszczenia :)
Awatar użytkownika
Fiodor 233U
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2009, 14:54
Ostatnio był: 19 Mar 2011, 20:50
Miejscowość: Sarkofag
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez kasownik w 08 Sty 2010, 13:38

Pytanie jak dostać się z elektrowni do Prypeci ? Teleport się urywa a wszystkie bramy są zamknięte.
Pfk...
Awatar użytkownika
kasownik
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2009, 06:20
Ostatnio był: 31 Sty 2013, 11:25
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez caleb59 w 08 Sty 2010, 13:52

Do Prypeci dostaniesz się dopiero gdy otrzymasz zadanie zdobycia leków od dowódcy Monolitu - leki posiada Doktor (tak TEN Doktor), który znajduje się gdzieś w Prypeci - od tej chwili punkty wyjściowe zostaną odblokowane (np. koło zarwanych schodów), potem trzeba będzie przebić się aż do stadionu w Prypeci.
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 12:54
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 679

Postprzez Luca w 12 Sty 2010, 18:50

Ten mod ma doskonałe fabułę, spotykamy i dostajemy zadania od Doktora, Ducha i Kła, zaskakujące zwroty akcji, dowcipne i oryginalne zadania. Dwa najlepsze jak do tej pory (jestem w Agropromie) to ratunek dla Kirjusza i zadanie od Wariata w podziemiach Agropromu. Kirjuszy to pijawka która ma być wyjątkowa bo podobno od roku nie zabiła człowieka a oswoił i wyleczył z ran ją Zahar. Kirjuszy to niezły bandzior, zaatakował mnie gdy tylko do niego dobiegłem ale po akcji ratunkowej stoi spokojnie pod budynkiem gdzie jest Zahar i jak za blisko nie podchodzę to nie atakuje. Z zadaniem od Wariata mam problem, trzeba dobiec w podziemiach Agropromu do 4 punktów, za każdym razem wrócić do Wariata i tak kolejno 4 razy. Biegamy w sweterku i z nożem a Zombieki i Snorki na nas polują Znalazłem i zaliczyłem 1-szy punkt ale szukam drugiego i nie mogę znaleźć. Zaliczył ktoś to zadanie? jest w ogóle do zaliczenia czy to taka zwariowana fabuła? Na rosyjskim forum znalazłem link do filmu ale nie mogę odpalić trzeba się logować i też nie pomaga. Napiszcie co z tym zadaniem od wariata - proszę.
Luca
Stalker

Dołączenie: 18 Gru 2008, 23:24
Ostatnio był: 07 Wrz 2014, 14:12
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez caleb59 w 12 Sty 2010, 19:00

Również uważam, że fabuła i sama rozgrywka w tym modzie to coś więcej niż np. ta z Priboi Story... Niestety mod jest skazany na "szybką śmierć" i zero zainteresowania z racji braku spolszczenia/zangielszczenia (prosiliśmy na forum AMK ale bez rezultatu)... Niestety nie umiem Ci pomóc bo na tym forum oprócz @graf_arta i mnie to chyba nikt się tym serio nie interesował - osobiście dobrnąłem tylko do Prypeci i Doktora - dalej nie wiem co jest grane bo mnie "odszyfrowywanie" ruskiego tekstu wykończyło i nie miałem już sił tego ciągnąć w języku, który ledwo co rozumiem... Szkoda bo marnuje się tu kawał konkretnego i ciekawego moda...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 12:54
Kozaki: 679

Postprzez Luca w 13 Sty 2010, 10:40

Zrobiłem to, zaliczyłem zadanie od Wariata... ależ pomysł, tylko w chorej głowie mogło się ulęgnąć coś takiego. Pisałem już, że trzeba dobiec 4krotnie do wyznaczonego punktu i wrócić do Wariata, punkt jest za każdym razem w tym samym miejscu tylko mutantów ciągle przybywa. Problem w tym że tracimy przed misją cały ekwipunek - nieodwracalnie (wypakujcie się wcześniej do którejś skrzynki), mamy tylko nóż a droga daleka i usłana monstrami. kolejno są to: Zombi, Snorki, Pijawki i Brurery. Przy "bazie czeka na nas apteczka i opatrunek, żeby zaliczyć całe zadanie trzeba za każdym razem wybić monstra bo później będzie ich tyle że nie damy rady. Nóż na Zombi albo Pijawki... A jednak można. Pomogłem sobie małymi oszustwami: uzupełniałem apteczki, wyczaiłem że mogę zejść z bronią do pomieszczenia za krętymi schodami i zwabiałem tam mutanty, "wychylałem" się zza framugi i 2 Brurery ustrzeliłem. założyłem też kostium Stalkera z kryjówki Striełoka. Ogólnie można (chyba) założyć do misji pancerz, artefaktów nie sprawdzałem bo nie miałem dodajacych bonusów do "rozrywu". Większość mutantów trzeba jednak wybić - wyrżnąć nożem, są nieco słabsze niż zazwyczaj a nóż w NS5 ma niezłego kopa. Przed misją koniecznie wybijcie wszystko co się rusza w tych podziemiach (prócz Wariata i jego ekipy) a koniecznie Kontrolera którego znacie z SoC. Misja konieczna dla fabuły bo Wariat daje nam informacje do kogo biec po info o dokumentach (szukamy kilku w grze - taki watek główny), dodatkowo dostajemy M16 Colt z celownikiem optycznym i tłumikiem. Rewelacyjna broń, celownik lepszy niż standardowy Nato a broń rzeczywiście ma lepsze parametry niż pokazuje pasek stanu. Zobaczcie na kursor celownika - jest zwarta a przy zbliżeniu - dokł. celowaniu broń jest stabilna.
Ten mod jest świetny, właśnie tej części brakowało - początku sagi. Dziwię się GSC że robi kolejne dziwactwa a nie podpatrzy modów i nie zrobiła jeszcze majstersztyku.
Luca
Stalker

Postprzez utak3r w 13 Sty 2010, 12:29

Właśnie napisałem do Uhtreka i zaproponowałem mu pomoc... zobaczymy, co z tego wyniknie. Trzymajcie kciuki. Opisy itp. możemy sami przetłumaczyć - najbardziej chodzi o dialogi.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Luca w 13 Sty 2010, 15:49

Czyżby jednak spolszczenie? Byłoby kapitalnie ale mam złe wspomnienia ze spolszczeniem do Soljanki. Było wielu chętnych, podawali nawet konkretne terminy a do tej pory go nie ma. Ze spolszczeniem do Soljanki boryka się samotnie trurl3, jest zdeterminowany i sadzę że je zrobi. Jeśli pojawią się spolszczenia do tych modów to na długo zapomniecie o wszystkich innych nie ujmując żadnemu. grałem już w wiele ale tak zmienionej fabuły prócz Priboia nie spotkałem.
Luca
Stalker

Postprzez utak3r w 13 Sty 2010, 17:55

Jak już, to zangielszczenie.
I nie, ja na pewno nie zapomnę o innym modach :P
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Miczkos w 13 Sty 2010, 19:03

Noo okropnie,że bez spolszczenia.Nie ogarne po rusku bo nie umiem^^ ale sam pomysł ciągnie mnie żeby grać.
"Idź i nie zatrzymuj się,aż wpadniesz w anomalie"
Awatar użytkownika
Miczkos
Kot

Dołączenie: 16 Sty 2009, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2011, 23:23
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez Włuczęga w 13 Sty 2010, 23:55

U mnie nie jest lepiej... wyszedłem ledwo z samej elektrowni i już się zatrzymałem po znalezieniu doktora...bo musiałem przeinstalować system... może jutro po przyjściu z pracy wezmę się za ten mod i przejdę go jakoś.. w końcu kasa wydana na naukę języka Rosyjskiego nie może pójść w piach i trzeba z niej skorzystać :D

Uwagi moderatora:

Proszę albo napisz nam, że jesteś dyslektykiem lub kimś takim albo naucz się ortografii! - caleb59
Awatar użytkownika
Włuczęga
Kot

Dołączenie: 05 Sty 2010, 18:57
Ostatnio był: 21 Sty 2010, 20:43
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez WodZu w 14 Sty 2010, 00:08

Stawiam :wódka: dla Włuczęgi z przeprosinami. Moja wina. A jeśli chodzi o moda to myślę, że może być ciekawie. Ale jestem cienias i nie tykam moda bez polskiej wersji. Pracujecie już nad spolszczeniem? Byłoby fajnie pograć monolitem. Czyli mam kolejnego moda w kolejce:
1. Random Mod do CS (polska wersja!!!)
2. OGSM do CS (podziękowania dla Micha i spółki za spolszczenie)
3. Soljanka do ShoC (niedługo i spolszczenie będzie gotowe)
4. Zew Monolitu do ShoC (a tu?)
Już niedługo: FEAR 3
Awatar użytkownika
WodZu
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2009, 23:58
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 19:55
Miejscowość: Polska stolica parowozów
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości