[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez Czaro w 29 Lis 2009, 20:05

Globan: zrozum, że Priboi Story to popularny mod i bardzo łatwo go znaleźć. Rozumiem Twoją irytację postawą Yarpena, ale tak naprawdę posta Dizla wogóle nie powinno być - to szczyt lenistwa nie skorzystać z usług googla!
Doceniam to, że chciałeś pomóc użytkownikowi i nawet podałeś stosowne linki, lecz uważam, że Dizel powinien się wysilić i samemu je znaleźć (chociażby na pierwszej stronie, która wyskakuje po wpisaniu hasła: "Priboi Story")

Pozdrawiam Czaro
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Reklamy Google

Postprzez yarpen w 30 Lis 2009, 11:11

Panie Globan: forum moim zdaniem nie jest od uczenia bezmyślności. W sieci jest tyle źródeł do Priboia, że szkoda nawet szukać jakiejś zabawnej metafory żeby to opisać. Właśnie przez takie śmietnikowe posty, gdzie w co drugim jest pytanie o to samo i odpowiedź również na ten sam temat, jest 159 odpowiedzi i 2 ważne informacje. Wybacz, ale co innego znalezienie sposobu zassania moda a co innego np pomoc w jego instalacji, przejściu misji itp.

Poza tym, wcale nie złośliwie, odesłałem kolegę do Googli, tam gdzie sam odnalazłem Priboia. Sam zrobiłem dokładnie tak samo, kiedy się okazało że download nie działa. Taka sama rada jak każda inna. Stosując się do mojej sugestii również można znaleźć serwer do ściągnięcia moda. Skoro Ty lubisz lepić linki, to proszę. A jak masz zły dzień, to natrąb na staruszkę na przejściu, ulży Ci zapewne..
Ostatnio edytowany przez Czaro, 30 Lis 2009, 18:46, edytowano w sumie 1 raz
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez jaras76 w 01 Gru 2009, 01:03

Witam.
Mam zamiar zainstalowac Priboja i będzie to pierwszy mod, teraz mam kilka pytan związanych z instalka. Przeczytałem poradnik i chcę sprawdzić czy dobrze myslę, najpierw muszę zmienić pliki fsgame.ltx w głównym katalogu gry game data. Potem tworzę folder gamedata i tam wypakowuję priboja, czy nie muszę tworzyć tego foldera bo mod go zawiera i jak wypakuję priboja do folderu stalkera to zostanie on stworzony.Teraz chodzi o lokalizację plik localization.ltx mam znależć w głównym folderze gry czy folderze priboja.Wersja stalkera 1.0004, sciągnąłem priboja w wersii 1.1 i fix do priboja 1.0004, czyli po wypakowaniu priboja 1.1 muszę wypakowac fix i zacząć się cieszyć stalkerem w nowej odsłonie. Dzięki za cierpliwosć i pomoc.Jezeli zle cos napisałem to podpowiedzcie bo jestem zielony w temacie modów a pograłbym w stalkera kolejny raz.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Czaro w 01 Gru 2009, 02:53

jaras76 napisał(a):najpierw muszę zmienić pliki fsgame.ltx w głównym katalogu gry.

Niekoniecznie, możesz to zrobić na końcu - i nie pliki tylko wpis.

jaras76 napisał(a):Potem tworzę folder gamedata i tam wypakowuję priboja, czy nie muszę tworzyć tego foldera, bo mod go zawiera i jak wypakuję priboja do folderu stalkera to zostanie on stworzony.

Mod zawiera ten folder. Wystarczy go skopiować do głównego katalogu z grą.

jaras76 napisał(a):plik localization.ltx mam znależć w głównym folderze gry czy folderze priboja.

W folderze Proboi'a, a dokładniej gamedata -> configs

jaras76 napisał(a):czyli po wypakowaniu priboja 1.1 muszę wypakowac fix i zacząć się cieszyć stalkerem w nowej odsłonie.

Dokładnie tak.

Ponadto (prawie) każdy mod do Stalkera ma swoją instrukcję instalacji. Czasami może nie wystarczyć samo skopiowanie gamedaty do głównego katalogu z grą - możliwe, że trzeba będzie wybrać jedną z dostępnych opcji (np. lepszą pogodę), skopiować dany plik do odpowiedniego folderu moda i dopiero grać.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem Ci wszystko w sposób jasny i zrozumiały.
Pozdrawiam, Czaro
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez jaras76 w 01 Gru 2009, 04:30

Czaro dzieki za pomoc juz mam rozjasniona wizje. Sciagnałem polonizację i myślę ze jak ją wypakuję do gamedaty priboja to automatycznie zmieni mi plik localization.ltx i tekst na polski. Pozdro :wink:
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez punisher3456 w 08 Gru 2009, 17:58

Witam, mam problem z modem. Po zainstalowaniu wszystko jest cacy , patch 1.0005, gram sobie chwile robię save-y i wyłączyłem grę. Siadam znowu do priboia, wczytuje grę, dochodzi do tekstur i ...PULPIT. Żadnego bug trapa, nic , po prostu wychodzi mi do pulpitu. Jak mogę się tego pozbyć? Czym jest to spowodowane? Dzięki za odpowiedź. i Pozdrawiam. Punisher

Jednak był. :D
FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil
punisher3456
Kot

Dołączenie: 21 Paź 2008, 20:43
Ostatnio był: 23 Mar 2014, 21:27
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 0

Postprzez KoweK w 09 Gru 2009, 01:06

Czy pobrałeś [ najnowszy patch ]?
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 31 Paź 2024, 13:18
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1475

Postprzez punisher3456 w 09 Gru 2009, 16:19

nie, ale już zasysam. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
-----------------------------------
Niestety patch nie pomógł. Zauważyłem, że wywala mnie do pulpitu tylko jak wczytuje grę quicksave albo z własnego, bo np. na all albo auto-save włącza się gra normalnie.

FATAL ERROR

[error]Expression : hFile>0
[error]Function : FileDownload
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line : 106
[error]Description : d:\gry\akcja\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\

stack trace:

Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
punisher3456
Kot

Postprzez cynik1977 w 12 Gru 2009, 11:06

zainstaluj tylko patcha patch 1.0004 to gra będzie chodzić normalnie.
Czy ktoś może powiedzieć mi gdzie znajdę dokumenty będące celem misji w barze. Niestety nie mogę wyczaić gdzie one są
cynik1977
Kot

Dołączenie: 08 Gru 2009, 03:02
Ostatnio był: 13 Gru 2009, 02:20

Postprzez punisher3456 w 12 Gru 2009, 13:52

Problem rozwiązany.
Czy w wiosce w magazynach wojskowych znajdę gdzieś antidotum na wirusa X, czy po prostu już po mnie?
Pozdrawiam
punisher3456
Kot

Postprzez jaras76 w 12 Gru 2009, 23:44

Miałem ten sam problem i dopiero po wywaleniu patcha 1.005 i wgraniu patcha 1.004 priboj śmiga. Mam pytanie czy jak zainstaluję spolszczenie to dalej będzi śmigał bo jak edytowałem plik localization to był ciemny ekran. Teraz mam wersję angielską i nie ryzykuję :?:
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez cynik1977 w 13 Gru 2009, 02:24

u mnie spolszczenie chodzi bez problemu
cynik1977
Kot

Dołączenie: 08 Gru 2009, 03:02
Ostatnio był: 13 Gru 2009, 02:20

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości