Most do Limańska [uwaga - spoiler]

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Most do Limańska [uwaga - spoiler]

Postprzez Majaque w 24 Lis 2009, 18:55

Dziwny problem mam - po pokonaniu bandytów na moście misja z odebraniem nagrody pojawia się mi dopiero, gdy jestem w Limańsku... Jak wiec odebrać to całe cacko jakim jest FT200 z bazy Czystego Nieba i mieć je w sposób 'namacalny', a nie tylko 'na papierku'? Próbowałem wrócić do Agropromu - nic. Misja pojawia się dopiero przy bandycie proszącym o apteczkę dla kumpla, kiedy odwrotu już brak... :/
Majaque
Kot

Dołączenie: 12 Lis 2009, 10:51
Ostatnio był: 20 Wrz 2014, 14:47
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Most do Limańska [uwaga - spoiler]

Postprzez Gaben w 24 Lis 2009, 19:21

Dziwny problem. myślę że w takim wypadku jedynym rozwiązaniem może być ponowne wykonanie misji ale to nie daje pewności że problem sie nie pojawi ponownie.
Życie Stalkera: Ja pomagam Tobie Ty pomagasz mnie.
Awatar użytkownika
Gaben
Kot

Dołączenie: 22 Lis 2009, 14:04
Ostatnio był: 03 Sty 2014, 23:25
Miejscowość: Blok w Prypeci
Ulubiona broń: --

Postprzez Dawid0ss w 24 Lis 2009, 20:20

Też tak kiedyś miałem. Po przejściu przez most, nie otrzymałem w nagrodę ani karabinu, ani pieniędzy. Następnym razem wszystko już było w porządku, bez mojej jakiejkolwiek ingerencji. Jak widzisz gra jest (była) mocno zabugowana i wciąż się coś trafia nowego eh
Pozdrawiam

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 09:51
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Postprzez Majaque w 24 Lis 2009, 22:36

Już trzeci raz próbuję...
Aż obejrzałem filmik z youtube - a u mnie Lebiedew jak kłoda toczy się ze swoim oddziałem pod ten tunel, tamten oddział jak gdyby nigdy nic sobie odchodzi tym drugim mostem... Żadnej rozmowy...Pomyślałem, że to wina tego, że za dużo kolesi ginie przy tym mechanizmie. I zauważyłem pewną fajną rzecz: snajperzy wydają się być oskryptowanie nieśmiertelni, a broń dziwnie zaczyna się zacinać w tych samych, 'przypadkowych' momentach przy drugim snajperze...
Majaque
Kot

Postprzez djcycu w 25 Lis 2009, 01:22

Miałeś przed wykonaniem misji otrzymać nagrodę pieniężną od Czystego Nieba? Jeśli tak to po wykonaniu misji z mostem nie będzie wpisu o tym że dostaniesz od nich broń. Ale nie jest powiedziane że jej nie ma :) Udaj się po misji do bazy Czystego Nieba i odbierz swoje fanty. Też podchodziłem do misji coś z 5 razy jak nie więcej aż w akcie desperacji pobiegłem na bagna i ku memu zdziwieniu FT200M stał się moją własnością pomimo braku wpisu w PDA. To jest taka nieścisłość... W grze powinny się te nagrody dopisywać no ale jest tak że pokazuje się informacja tylko o tej pierwszej.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Majaque w 25 Lis 2009, 15:33

To wygląda w ten sposób, że po przejściu mostu w ogóle nie zalicza mi misji... Mogę przejść na inną lokację, a opis przy czerwonym kółku z czterema kropkami w środku, mówi mi o tym, że Lebiedew na mnie czeka... Nagrodę dostaję jedynie po przejściu do Limańska...
Majaque
Kot

Postprzez yarpen w 25 Lis 2009, 15:55

Ja raz miałem tak, że zniknął mi Lebiediew. Wszyscy przechodzą przez most, ustawiają się do pogadanki, tylko Lebiediewa nie ma i bądź tu mądry. Po wrzuceniu autosave naprawiło się.
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez Majaque w 25 Lis 2009, 16:32

yarpen, ilu osobom pozwoliłeś zginąć przy tym mechanizmie mostu?
Dobrze mi się wydaje, że chociaż jeden MUSI zginąć, tak by most chociaż raz się przestał opuszczać?
Majaque
Kot

Postprzez Dawid0ss w 25 Lis 2009, 18:02

Tak, jak kropną kolesia opuszczającego most, na platformę wbija kolejny.
Pzdr

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 09:51
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Postprzez yarpen w 25 Lis 2009, 18:23

Podczas jednego podejścia udało mi się obronić majstra od opuszczania mostu i za jednym podejściem most się opuścił. Ale wtedy stwierdziłem, że za dużo pestek 7,62 zmarnowałem i postanowiłem podejść jeszcze raz. Załadowałem szybkiego sejwa i tym razem straciłem jednego przy dźwigu, ale ok, bo tym razem nie waliłem w powietrze :) Zrobiłem szybkiego sejwa i wtedy sie zaczeło.
Idę pogadać, słucham dialogu. Następnie próbuję zagadać do jednego z uratowanych z anomalii przestrzennej stalkerów. Tyle że nie zdążyłem wykorzystać wszystkich opcji dialogowych a ten odchodzi, wywala mnie z menu dialogowegi, facet idzie i juz nie reaguje na chęc rozmowy. No to robię znowu szybkie załadowanie, żeby jeszcze raz z nim pogadać i wtedy Lebiedieva mi już zabrakło. Nigdzie go nie było. Wszyscy ładują przez most, zbierają się przed tunelem, i nic. Z nikim nie dało się pogadać, wszyscy nieśmiertelni - sprawdziłem :) Robię drugi załadunek sejwa, to samo. Skończyło się na załadowaniu ostatniego autosejwa, kolejnym zdobyciu mostu, i szybkim przeklikaniu opcji dialogowych z tym stalkerem i odczytaniu ich później w PDA..
Wydaje mi się że można przejść most, bez straty choćby jednego stalkera opuszczającego most. Gdybym dalej grał za pierwszym razem, było by ok, bo zanim załadowałem poprzedni zapis wszystko toczyło się jak trzeba.
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez Majaque w 29 Lis 2009, 01:48

Mógłbym wiedzieć dokładnie na jakiej wersji grałeś?
Majaque
Kot

Postprzez no_name w 29 Lis 2009, 17:46

Mam pytanko czy wszyscy dostali FT200M i 50k? Ja po wykonaniu misji dostałem 10k i kamizelke CS-1. To zalezy od wersji gry, czy od tego ile kolesi umarło przy konsoli? Bo musze sie przyznac że u mnie snajperzy załatwili 5ciu.
no_name
Kot

Dołączenie: 30 Paź 2009, 00:12
Ostatnio był: 01 Gru 2009, 17:03
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości