[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: Problem z OL POMOCY

Postprzez yozue w 22 Wrz 2009, 08:22

Po za tym po jaką cholere piszesz tego samego posta w paru działach. Nie rób śmietnika.

Co do tematu, napisz jaką masz wersje SoC, jaką OL, wklej loga (co i jak pisze powyżej). W tedy ktoś Ci może pomorze, bo wątpię żeby ktoś był w posiadaniu kryształowej kuli ;]
Awatar użytkownika
yozue
Stalker

Dołączenie: 10 Lis 2008, 11:31
Ostatnio był: 13 Sie 2023, 17:00
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 34

Reklamy Google

Re: [Oblivion Lost] czyli jak miało być kiedyś...

Postprzez Storm87 w 23 Wrz 2009, 22:44

Na starcie, jako nowy użytkownik, chciałem się przywitać ze wszystkimi, szczególnie administracją i moderatorami. :)

A tera do rzeczy. ;) Gram od pewnego czasu na OL 2.2 ze spolszczeniem i pytanie moje jest następujące: co mogę zrobić, jaki kompatybilny mod dograć, albo co wywalić, by oświetlenie i cieniowanie (szczególnie za dnia) nie było tak brzydkie? Zwłaszcza problemy z cieniami są irytujące. Wystarczy odejść od obiektu na 10 metrów, a tekstura cienia zamienia się w najprostszy, kujący w oczy pikselami wariant, trafiają się też związane z cieniami artefakty na brzegach ekranu. Oświetlenie w środku słonecznego dnia też nie zachwyca. Zbyt jasne. Po prostu brzydkie.

Dlatego proszę was, doświadczoną społeczność, o pomoc w tej sprawie. Dziękuję gorąco z góry!

Sprawdz moze to - viewtopic.php?f=49&t=2249 - caleb59
Storm87
Kot

Dołączenie: 23 Wrz 2009, 22:35
Ostatnio był: 31 Gru 2009, 06:35
Ulubiona broń: Balance IL 86
Kozaki: 0

Postprzez Storm87 w 24 Wrz 2009, 11:48

Sprawdz moze to - viewtopic.php?f=49&t=2249 - caleb59

Dziękuję, od razu przyjemniej wygląda teraz oświetlenie. Ale problem z cieniami pozostał. Czy wie ktoś z was, w jaki sposób mogę przywrócić poprzednią (z niemodowanej wersji) metodę nakładania cieni? Wiem że są wśród was osoby, które pliki w grze znają na wylot. Bardzo proszę o pomoc.
Storm87
Kot

Dołączenie: 23 Wrz 2009, 22:35
Ostatnio był: 31 Gru 2009, 06:35
Ulubiona broń: Balance IL 86

Postprzez Morfeusz w 28 Wrz 2009, 08:38

Jak dla mnie modzik świetny, ale...
Mam pytanie, czy jest kompatybilny z repair modem? Bo jakoś mi nie wychodzi.
Wersja 1.0005, OL 2.1
Morfeusz
Kot

Dołączenie: 28 Wrz 2009, 08:31
Ostatnio był: 23 Paź 2009, 12:47
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez BJ Blazkowicz w 28 Wrz 2009, 12:52

OL ma Repair moda zintegrowanego.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Gru 2023, 23:39
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 522

Postprzez obwazranek w 28 Wrz 2009, 20:41

witam
Mam prozaiczny problem-jak DOKŁADNIE zainstalować to spolszczenie do wersji 2.2?
Bo chętnie bym zagrał w tego moda a już nie wiem jak to zrobić z tym spolszczeniem?
Tu piszę podmienić pliki(?)-czyli co-usunąć te z moda i wstawić identyczne ze spolszczenia?-jeśli tak to nie wiem jak bo nie wszystkich widziałem odpowiedniki-hmm. Gdzie indziej pisało żeby wypakować po prostu folder gamedata do katalogu z grą(?)-jeśli tak to co z folderem gamedata moda-zmienić mu nazwę czy jak;]?
Także mam nadzieje że ktoś jasno i konkretnie napisze co i jak zrobić;]dla laika;]
ps
przeglądając wątek widziałem coś o polskim lektorze pod tego moda(?)
pozdro
---------------------------------------------
dobra-w końcu zajarzyłem:D-zdaje się działa;]..........jeszcze parę modów i nie będę musiał głupich postów pisać:D
obwazranek
Stalker

Dołączenie: 08 Wrz 2008, 18:27
Ostatnio był: 02 Maj 2011, 12:44
Ulubiona broń: Big Ben

Jak nakarmić połamańca?

Postprzez xxKoMiSxx w 11 Paź 2009, 11:37

Witajcie.
Otóż mam pytanie - w Encyklopedii [w PDA] znalazłem informację, że można nakarmić połamańca.. Ale jak? Podchodzę do niego, ale nie da się z nim rozmawiać, gdyż on leci na mnie z pięściami..

viewtopic.php?f=29&t=4901&hilit=podzieli - cytat:
Gdy stalker podzieli się z nim swoim jedzeniem, może uzyskać informacje o zonie(?).

EDIT:

Oto, co znalazłem na Waszej stronie:
Izolm – Przypomina starca o nienaturalnie długiej prawej ręce. Twórcy zapowiadali że będzie można dać mu jedzenie przez co stanie się naszym “przyjacielem” a nawet udzieli kilku interesujących informacji. Wg. mnie kolejny komiczny koleżka nie pasujący do Zony. Można przywrócić go za pomocą modyfikacji z działu download.
Ostatnio edytowany przez xxKoMiSxx, 14 Paź 2009, 20:59, edytowano w sumie 1 raz
xxKoMiSxx
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2009, 21:11
Ostatnio był: 07 Lut 2017, 17:37
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 2

Postprzez KoweK w 11 Paź 2009, 11:43

Mi się wydaje, że to po prostu wycięty na stałe pomysł GSC. Model został, ale jak widać umiejętność wycięta. ;)
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 02:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez xxKoMiSxx w 11 Paź 2009, 11:52

Hmm.. Ale może jest tak, że w OL nie ma skryptu odpowiadającego za udzielenie tych informacji, ale jest plik .xml z tymi informacjami? Czy raczej nie ma takiej opcji?

EDIT: ja mam dla ciebie radę - na przyszłość rób po kilka-naście save - np. 1, 2, 3 i po kolei nadpisuj, bo jak będziesz miał 1 save i coś źle zrobisz to potem nie ma odwrotu..
Ostatnio edytowany przez xxKoMiSxx, 13 Paź 2009, 16:03, edytowano w sumie 1 raz
xxKoMiSxx
Stalker

[pytanie] frakcje w O.L.2.2

Postprzez majdanek w 13 Paź 2009, 12:12

witam, mam takie pytanie/problem, otoz przeszedlem sobie cala gre i gdy wracalem przez Prypec zeby sobie na freeplay pobiegac spotkalem tam handlarza, no i nic by nie bylo w tym niezwyklego gdyby nie to ze mial w "ofercie" przylaczenie sie od monolitu albo wojskowych stalkerow ( powinnosc i wolnosc jeszcze chyba), w kazdym razie gra mi sie zbugowala i za kazdym razem wywalalo mnie z niej po jakis kilku minutach w Prypeci, a nie mialem innych savow:/ i teraz moje pytanie: czy da sie u tego goscia dolaczyc do monolity gdy idziemy jeszcze z fabula pierwszy raz do elektrownii?? czy jezeli dolaczymy do nich to nie beda do nas strzelac?? jest szanasa dostac od nich jakies misje?? pytam bo musialbym od nowa gre przechodzic zeby to sprawdzic a nie chce mi sie za bardzo wiec licze ze ktos ma jakis sav. No i nie znalazlem nigdzie zeby ktos dolaczyl do ktorejs z tych frakcji, a szukalem; zbey nie bylo!\

P.S. Bug nie byl w zaden sposob zwiazany z tym handlarzem, nawet jak na chama chcialem szybko przebiec przez Prypec to mnie wywalalo.

P.S. 2. Jezeli ktos ma jakis sav z okolic elekrtowni to moge sam to sprawdzic i opisac, bo raczej nie wytlumacze gdzie ten kolo stoii.
Ostatnio edytowany przez majdanek 13 Paź 2009, 13:15, edytowano w sumie 2 razy
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:57
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 09:05
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Re: [pytanie] frakcje w O.L.2.2

Postprzez Pryszczus w 13 Paź 2009, 12:30

Ciekawe pytanie, rowniez czekam na odpowiedz ;)
Awatar użytkownika
Pryszczus
Kot

Dołączenie: 12 Paź 2009, 13:25
Ostatnio był: 19 Lis 2009, 23:22
Miejscowość: Zywiec
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez xxKoMiSxx w 14 Paź 2009, 20:29

Ja mam pytanie odnośnie wytwarzania nowych artefaktów (PDA > Encyklopedia > recepty).
Otóż - jak to zrobić?

Podchodzę pod anomalię, zaczyna mnie razić prądem, to I > ppm: jeżowiec > wyrzuć i jezowiec wyskakuje mi z ekwipunku i wlatuje w Elektro. Idę spać na tyle godzin ile jest podane w recepcie. Budzę się i nadal jest ten sam jeżowiec. Próbowałem kilka razy i nic.
xxKoMiSxx
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt66 oraz 1 gość