Początek...

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Początek...

Postprzez milkyway w 08 Paź 2009, 08:46

cześć jestem tu nowy, w grze również. mam pytanie. mam misje na wysypisku i chce już odebrać nagrodę od (chyba) generała. ale wojsko nie chce mnie puścić. nawet za forse, mówią że nie wpuszczają tam byle kogo. I jak się zbiera te artefakty? z góry dzięki
milkyway
Kot

Dołączenie: 08 Paź 2009, 08:39
Ostatnio był: 29 Gru 2009, 17:07
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Początek...

Postprzez obwazranek w 08 Paź 2009, 13:02

Hmm-wojsko najlepiej rozwalić-to i tak Twoji wrogowie...dobre zabawki zawsze wpadną....a artefakty...normalnie-podchodzisz i podnosisz;]. Są normalnie widoczne...
obwazranek
Stalker

Dołączenie: 08 Wrz 2008, 18:27
Ostatnio był: 02 Maj 2011, 12:44
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Big Ben

Postprzez milkyway w 08 Paź 2009, 13:13

wojsko to ma zbroje taką że ja pier*ole. a artefakty są w różnych wirach i w ogóle a to zabiera życia. chyba że tak po prostu przez to przejść. i jeszcze jedno. jak grać przez sieć bo jak włączam jakąś gre to ładuje się w nieskończoność.

ps. ale jak szukać artefaktów. czytałem że za pomocą jakiegoś urządzenia i po co w tej grze śruba XD
milkyway
Kot

Postprzez obwazranek w 08 Paź 2009, 13:19

Rozumiem że grasz w cień czarnobyla a nie clear skay?:D. Jeśli tak to nie ma żadnych detektorów.....a między anomaliami trrzeba lawirować...albo mieć dobry kombinezon. Rzucasz śrubą w anomalie i jak się odbije to wiadomo że musisz to miejsce ominąć;]-po to ta śruba. A co do wojaków no trza sie pomęczyć trochę- po jednym wykańczać. Początki bywają trudne....
obwazranek
Stalker

Postprzez Crisu w 08 Paź 2009, 13:21

Pancerz nie jest wcale ważny. Jeśli strzelasz w korpus to logiczne, że jest trudniej, ale każdego, dosłownie każdego rozłoży jeden celny strzał w głowę z jakiejkolwiek broni.

Te "wiry" jak to ująłeś to anomalie, jest ich kilka rodzajów, tak więc oczekuj anomalii elektrycznych, grawitacyjnych, ogniowych i temu podobnych. Dlaczego artefakty znajdują się często w anomaliach? Ponieważ są tworzone właśnie przez nie. Szukasz ich zwyczajnie, są widoczne.

Słyszałeś pewnie o detektorze, ale tego używa się dopiero w Czystym Niebie, ponieważ w Cieniu Czarnobyla tego zwyczajnie nie ma. Artefaktów jest pełno, są często spotykane.

Natomiast śruba potrzebna jest do upewniania się, że przed Tobą droga jest czysta bo zwykle na taką właśnie wygląda. Jednak pozornie. O co mi chodzi? A no znów o anomalie. Często zdarza się, że są one prawie niewidoczne, np. "Spalacz" w tunelu w Dziczy. Wyciągasz śrubkę, rzucasz przed siebie i jeśli anomalia na nią zareaguje to omijasz miejsce, w którym się uaktywniła.

Początkowo gra jest troszkę niezrozumiała, ale spokojnie, wszystko z czasem.

- - -

*Edit
Ahh, obwazranek szybszy.

- - -

*Edit2
Zaraz, zaraz... Wojsko na Wysypisku? Generał?
Czy Ty na 100% masz pewność, że jest to wojsko?
Jeśli mają czarne kombinezony to jeśli zabiłeś kogoś z nich to licz się z tym, że...
Że masz przesrane. xD
Jeśli to, o czym myślę jest prawdą to zadarłeś z frakcją "Powinność".
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez obwazranek w 08 Paź 2009, 20:32

Rzeczywiście swoją drogą-myślałem że przez kordon go nie chcą puścić a to mogło chodzić o przejście do rostoka/baru:D. To jeśli ich nie wykończyłeś to pchnij wątek główny no chyba że chodzi jednak o kordon(?). To zdaje się trza było dokumenty z podziemi agropromu przynieść......po queście od handlarza..
ps
ciekawe czy to jeszcze czyta:D
obwazranek
Stalker

Postprzez milkyway w 08 Paź 2009, 21:16

dzięki, już czaje jestem wam dozgonnie wdzięczmy :D
milkyway
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości