CrashBug Problem Stalker v1.0001

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

CrashBug Problem Stalker v1.0001

Postprzez admkowal w 20 Wrz 2009, 16:28

Problem polega na tym że w trakcie gry, konkretnie dzieje się w to Jantarze gdy idę powybijać snorków na tyłach laboratorium u sacharowa, wybija mnie do pulpitu i wyskakuje okienko:

Image

Mój komputer to: Windows Vista, Nvidia geforce 9600m gt 1gb, intel core 2 duo processor t6400 2.0 ghz, 800 mhz fsb, 2mb L2 cache, 4gb ramu ddr3,

nie wiem w czym problem, bardzo proszę o pomoc o ile to możliwe

dodam jeszcze ze nie gram na zadnych modach i tym podobne, gra zainstalowana jakies 2 tygodnie temu i tu nagle po wyjsciu z x16 bug nie wiadomo dlaczego komputer - notebook tez kupiony 3 tygodnie temu

Przeinstaluj gre i dodaj patcha 1.0004 - niestety wymagane ponowne rozpoczecie nowej gry - jak sie nie czyta to sie potem ma problemy - caleb59
admkowal
Kot

Dołączenie: 20 Wrz 2009, 16:18
Ostatnio był: 25 Wrz 2009, 18:22
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: CrashBug Problem Stalker v1.0001

Postprzez monolit1935 w 21 Wrz 2009, 08:56

zacznij od starszego sejwa
mogło się stać że błąd podczas wczytywania z laboratorium x16 może mieć konsekwencje w dalszych etapach gry ( ale to tylko moje stwierdzenie ) :+:
Image
Awatar użytkownika
monolit1935
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2009, 22:49
Ostatnio był: 15 Lip 2015, 12:11
Miejscowość: generatory z 1935
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez admkowal w 22 Wrz 2009, 09:43

Dzieki za odpowiedzi, faktycznie mi pomogliście. Ale mam kolejny problem. Skorzystałem z rady - odinstalowałem, zainstalowałem patcha i zaczynam grę. Od razu ujęły mnie ciekawe zmiany w Kordon'ie.

Mianowicie problem może wynikać z błędu mojej gry lub mojej nie wiedzy. Chodzi o na przykład o to że kiedy nożem rozwalę jakieś pudło, w którym zazwyczaj może się coś znajdować i czasami się faktycznie znajduje, to dajmy na to artefakty wyskakuja po około 30 sekundach a czasami w ogóle nie wyskakują. Postanowiłem to sprawdzić i zacząłem grę od poprzedniego save'a i tym razem wyskoczył po 15 sekundach artefakt. To zjawisko często się zdarza i trochę denerwuje, bo kiedy potrzebuje szybko sobie kilka pudeł przeszukać to mam problem.

Następna rzecz to mianowicie save'y. Zapisuję grę i kiedy chcę wczytać dany save to kiedy klikam na niego w opisie widnieje napis 'no data files' podczas gdy powinna sie wyswietlac nazwa miejsca czas itp. A kiedy już włączam danego save'a to pojawiają się różnorodne komplikacje. Albo nie mam 2 i 3 slotu, a raczej broni wcześniej tam zamieszczonych. Innym razem brak mi 5000 tysięcy w budżecie. Błąd tutaj akurat nie wynika z mojego nie prawidłowego wciśnięcia save'a lecz z niewiadomych mi przyczyn i stąd moja wiadomość.

Już raz mi pomogliście, mam nadzieję że tym razem również coś razem wymyślimy, docenię każdą pomoc.

Z góry dziękuję.
admkowal
Kot

Dołączenie: 20 Wrz 2009, 16:18
Ostatnio był: 25 Wrz 2009, 18:22
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Postprzez smok61 w 22 Wrz 2009, 13:28

Moim zdaniem wina leży po stronie komputera. Czysty Stalker, bez modów powinien śmigać. Przeskanuj system pod kątem wirusów, wyczyść śmieci i rejestr, zdefragmentuj dysk. Jeżeli to nie pomoże, to zainstaluj system od nowa.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt48 oraz 35 gości