[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez KoweK w 26 Sie 2009, 15:19

Pathlogan napisał(a):Czy do tego moda istnieje spolszczenie?

Wpisałem w wyszukiwarce "priboi spolszczenie", i wiesz co, leniu? Znalazłem.

http://tawerna-cs.org/index.php?showtop ... entry30538
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 30 Paź 2024, 17:18
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1475

Reklamy Google

Postprzez Pathlogan w 26 Sie 2009, 17:28

Mam jeszcze jeden problem wywala mnie do pulpitu gdy próbuję wczytać sejwa :(

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil

EDIT: Nieaktualne, problem rozwiązałem sam.

Mam natomiast inny problem. Gdzie są te dokument USFL (Czy jakoś tak) w Barze (Nie nie chodzi mi o list od Sida który jest w sejfie) ?

Jak klikniesz w '[=]' takie coś obok zadania, pojawia się zdjęcie miejsca. Wszystko w miare dobrze opisane. Poza tym było już... Musisz wejść na jeden z dachów, zejść przez dziurę i będzie w niebieskiej skrzynce :P...[jeszcze Ci podpowiem że to dach przy wejściu na placówkę powinności] - Michu
Awatar użytkownika
Pathlogan
Stalker

Dołączenie: 12 Wrz 2008, 16:40
Ostatnio był: 27 Gru 2011, 15:27
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez dorian w 02 Wrz 2009, 12:01

Ja wiem? Jadę teraz na PS 1.1.3 z tym ostatnim paczem i jakoś tak poredukowli wszystko, nie ma już wybujałych, żółtych mleczy na łąkach, mniej drzew i zarośli, brak lokomotywy na Wysypisku (chyba stała niedaleko wejścia do hangaru) i w ogóle pusto tak jakoś bardziej i mało przytulnie się chyba zrobiło w Zonie:(
Poza tym, często jest tak, że pada deszcz i słoneczko na niebie jednocześnie i jakoś tak za jasno wtedy jest. Chyba se s.w.o. wgram. Na niektóre drabiny oczywiście dalej wleźć nie można.
No, ale gram w to, no...bo fajnie się "szczela".
P.S.Mutków też jak na lekarstwo, idę se do Prypeci i pijawki to ani jednej do tej pory. :(
P.S.2.A, bo najfajniej to mi chyba było jednak w AMK + S.W.O. i też "Rebalancedzie". :P
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez kuban w 05 Wrz 2009, 11:07

Witam
Mam taki problem w x18
Antywirusa z doliny mroku wykorzystałem przy ciele Sidorowicza.
W poradniku pisało że jeszcze jeden powinien być w samym laboratorium w pomieszczeniu obok nibyolbrzyma ale go tam nie ma.Jest może jakiś spośob na wyrzucenie tego wirusa z moda?
kuban
Kot

Dołączenie: 05 Wrz 2009, 10:39
Ostatnio był: 27 Gru 2016, 19:23
Frakcja: Powinność
Kozaki: 1

Postprzez Crisu w 05 Wrz 2009, 11:23

Antywirus jak najbardziej jest w pomieszczeniu obok nibygnoja, wbijasz tam schodami w górę ,małe pomieszczenie, w lodówce znajdziesz antywira. Jeśli jednak go tam nie ma - musiałeś czegoś nie zebrać, nie wypełnić czegoś ważnego w fabule.

Wirusa jak najbardziej można usunąć, jednak to dużo roboty i nie mam pojęcia jak to zrobić, jednak możesz wykorzystać sposób, który ułatwił mi grę. A mianowicie - odnaleźć config itemów. O ile pamiętam jest to "config/misc/items.ltx" i właśnie w tym pliczku odnajdź sekcję "antidote". By łatwiej do niej dotrzeć wciśnij Ctrl+F i wpisz zwyczajnie "antidote". Po chwili powinieneś znaleźć. Do czego zmierzam? A no do tego, że Barman sprzedaje antywirusa za 600.000RU. Rozumiesz teraz co mam na myśli? Nie? Wytłumaczę... Powiedzmy, że znalazłeś sekcję "antidote". Teraz - widzisz linijkę "cost"? Nic trudnego - wpisz sobie 100. Zapisz plik.

Śmigaj do Barmana, kup lek za 100RU i nie obawiaj się o kolejne zarażenie wirusem.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez kuban w 05 Wrz 2009, 11:50

W oficjalnym poradniku bylo napisane że jest w niebieskiej skrzynce, a okazało się żę jest w lodówce.Nie widziałem go wcześniej bo tekstury się nie wczytały czy coś i był niewidzialny.W każdym razie dzięki.
kuban
Kot

Dołączenie: 05 Wrz 2009, 10:39
Ostatnio był: 27 Gru 2016, 19:23
Frakcja: Powinność

Postprzez atikabubu w 05 Wrz 2009, 17:57

Ja podmieniłem w którymś skrypcie antidotum na kiełbachę i też był git :P
Fiat justitia ruat caelum
W10 x64 / Ryzen 3600 4.2 GHz/ Gigabyte GTX 1070 / 16 GB DDR 4
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox) / Hińskie bajki obejrzane
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: 27 Paź 2024, 22:01
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez dorian w 09 Wrz 2009, 08:43

Może ktoś zapodać gdzie są dokumenty UHSF # 1? Mam je znaleźć, w opisie w PDA niby napisane gdzie ich szukać, ale nijak znaleźć nie mogę chyba, że coś nie doczytałem. I jeszcze. Gdzie ku%$#wa w Prypeci jest w ogóle stacja metra? Są podziemne przejścia, z których wyłażą snorki, jest podziemny parking, zejścia do jakichś kanałów, "karuzela", stadion, ale metro? No nie przyczaiłem, ale może dlatego, że grałem onegdaj w Priboi'a i nie przeszedłem w całości, więc teraz się motam. Ale jest fajnie, tylko gdzie karfa są te dokumenty?
Druzja pamagicie... :wódka:
I jeszcze jedno, co mnie osłabiło. Przy wyprawie "na karuzelę", czyli jak doszedłem do Prypeci, to już od magazynów Wolności powoli zaczęły mi się wyczerpywać zapasy żarcia. Po dojściu do miasta, jak nie masz odpowiedniego zapasu to można zdechnąć z głodu. Żaden z ubitych, czy żywych nie ma nic do jedzenia, tylko same kulki i spluwy. Do tego stopnia, że musiałem z Prypeci dymać z powrotem do baru, żeby michę dorwać i się w prowiant zaopatrzyć, bo inaczej padł bym z głodu jak pies Pluto, a wracając po drodze to jeno 2 ubitych kolesiów po chlebku miało, więc tylko dzięki temu przeżyłem i do baru dotarłem w ogóle. Masakra z tym, ale już zaopatrzony i gotowy do ponownej wyprawy jestem :D
I tu, jak już gdzieś wcześniej pisałem, przydała by się właśnie możliwość zapolowania i zeżarcia jakiegoś mutanta, a z takiego dzika, czy chimery było by co pojeść. Mogło by to być radioaktywne of kors, ale np. flaszka, czy dwie wódy załatwiała by sprawę. Szkoda, że takiej opcji nie ma.
Pzdr,

EDIT:
Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina..
Zaprawdę powiadam Wam, że chyba znalazłem odpowiedź, gdzie są te dokumenty (muszę to jeszcze sprawdzić jak wrócę na chate), o które pytałem wyżej, a wystarczyło mi porządnie przeszukać temat na forum. Nygus ze mnie czasem wyłazi, więcej grzechów nie pamiętam i obiecuję poprawę (czyli dokładniejsze rycie w temacie). :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez Monte Christo w 17 Wrz 2009, 22:58

Koledzy, mały problem :wink: Szukajka nie pomogła. Postanowiłem zainstalować Priboya, według polecenia folder "gamedata" wrzucić do pliku z grą. Sęk w tym, iż w pliku z grą nie ma jednego folderu "gamedata", pliki leżą, że tak powiem - luzem. Domyślam się, że należy stworzyć sobie taki folder. Nie mam jednak pojęcia, co do niego wrzucić. Kiedy wrzuciłem tam tylko pliki "gamedata" - nie zadziałało. Grę spaczowałem do 1.0004, zmieniłem itemsy z "false" na "true", wgrałem Priboya fixa 0.2 i... no właśnie. I nic. Pytanie brzmi: co wrzucić do folderu "gamedata", bym mógł go zastąpić tym z moda.
Pamiętam, że podobną zagwozdkę miałem podczas instalacji OL 2.1. - jakoś sobie wtedy poradziłem. Jak? Nie wiem. Poratujcie mnie/ Pamagijtie, druzja... Będę Wam wdzięczny za każdy możliwy trop. Pozdrawiam! :wódka:
Nikt nie tańczy na trzeźwo - chyba, że oszalał...
Awatar użytkownika
Monte Christo
Kot

Dołączenie: 20 Sie 2008, 19:37
Ostatnio był: 30 Wrz 2013, 17:15
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez portals w 18 Wrz 2009, 07:42

Wgrywasz tak żeby się pokryło.Skopju folder gamedate z priboi story bez kombinowanie do głównego katalogu z grą.
A patche tak żeby się pokryły
Jak nie będzie działać http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=1693
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30

Postprzez dorian w 18 Wrz 2009, 08:41

Postanowiłem zainstalować Priboya, według polecenia folder "gamedata" wrzucić do pliku z grą. Sęk w tym, iż w pliku z grą nie ma jednego folderu "gamedata", pliki leżą, że tak powiem - luzem.

Foldery gamedata są w modach.W folderze głównym gry bez żadnych modów w ogóle nie ma podfolderu gamedata tylko są oryginalne pliki luzem wgrywane wraz z instalacją gry. Nic więcej stwarzać nie nada.Jak już zainstalujesz grę, wgrasz odpowiedni pacz, na którym chodzi dany mod, zmienisz wpis w fsgame. to dopiero wtedy kopiujesz do folderu głównego gry między te "porozrzucane" luzem pliki cały folder gamedata z danego moda. Po jego skopiowaniu, jak otworzysz folder główny gry to będziesz miał też w nim skopiowany podfolder gamedata moda i wtedy dany mod będzie działać. Jeśli jest też fix do moda, to pliki tego fixa trzeba skopiować do powstałego gamedata i jak zapyta, czy zastąpić pliki dajesz "tak". Nieraz też, żeby grę z modem odpalić to trzeba w ogóle wywalić plik localization, albo zmienić w nim wpis z eng na pol, ale z tego co pamiętam to teraz w Priboi'u jest już wszystko pozmieniane jak należy i u mnie mod lata z plikiem localization bez żadnych problemów.Wgraj też spolszczenie od xtyro'a, znajdziesz je w temacie wcześniej.
Mam nadzieję, że coś ci to pomoże, bo mod jest świetny. :D :+:
Ostatnio edytowany przez dorian, 18 Wrz 2009, 13:15, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez Monte Christo w 18 Wrz 2009, 13:10

Dzięki za błyskawiczny odzew. Jak wrócę w poniedziałek, przetestuję i na pewno dam znać jak mi poszło. Pozdro 4all!
Nikt nie tańczy na trzeźwo - chyba, że oszalał...
Awatar użytkownika
Monte Christo
Kot

Dołączenie: 20 Sie 2008, 19:37
Ostatnio był: 30 Wrz 2013, 17:15
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości