Znalezienie wejścia do X-18

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Znalezienie wejścia do X-18

Postprzez Dave_VT w 30 Sie 2009, 19:05

Witam. Posiadam wersję gry 1.005. Aktualizacje instalowałem po kolei z dodatkowej płyty dołączonej do gry (Platynowa Kolekcja). Jak na razie spotkałem się z kilkoma małymi błędami w grze, które jednak nie nieumożliwiły mi dalszej gry. Teraz jednak pojawił się poważny problem, którego nie potrafię rozwiązać.
Otóż znalazłem wejście do laboratorium X-18, wytępiłem wszystko co się ruszało i pokonałem ognistą kulę. Potem zabrałem dokumenty (pisze na nich "część czwarta"). Zgodnie z poradnikiem pojawiają się żołnierze. Jest ich kilku, więc bez problemu ich załatwiam. Gdy dochodzę na samą górę i wychodzę z laboratorium - nic się nie dzieje. W poradniku pisze, że powinni pojawić się żołnierze i iodciąć mi drogę, którą przyszedłem.
Powodem tego jest fakt, iż nie została mi jeszcze uznana misja "znajdź wejście do laboratorium X-18". Tutaj również miałem problemy - a mianowicie:
Zabiłem Dzika, wziąłem jego klucz, zadanie zostało zaktualizowane. W ekwipunku jednak klucza nie mam - i nie miałem. Żeby otworzyć pancerne drzmi musiałem się nieźle namęczyć. W końcu otworzyły się same - w momencie, gdy rzuciłem w nie granat (tutaj kolega powiedział, że się przestraszyły ;)).
Gdy wyszedłem z laboratorium by przestudiować misje oraz notatki Naznaczonego, w podziemiach budynku znikąd wziął się Poltergeist i Nibyolbrzym - co wydało mi się bardzo dziwne - ponieważ ten pierwszy występował tylko w laboratorium, a drugi był traktowany jako swego rodzaju boss.
Podsumowując - mam dokumenty, oczyściłem całe laboratorium - ale misja dalej jest na poziomie znalezienia wejścia do laboratorium.
Proszę o pomoc. Oby obeszło się bez ponownego przechodzenia gry, ponieważ byłoby to bezsensowne - za dużo czasu i naboi zmarnowałem by tu dojść.
Z góry dziękuję za pomoc.
Dave_VT
Kot

Dołączenie: 30 Sie 2009, 18:51
Ostatnio był: 02 Wrz 2009, 16:31
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Znalezienie wejścia do X-18

Postprzez Raith w 30 Sie 2009, 19:14

Z tego co czytam, nie zrobiłeś jednej rzeczy - nie wpisywałeś kodów do drzwi. (Przeszukuj zwłoki naukowców)

Jak to nie da rady, wczytaj starszego save'a.
There are too many assholes but there is not enough of bullets
Image
Image
Awatar użytkownika
Raith
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2009, 21:51
Ostatnio był: 05 Wrz 2024, 21:20
Miejscowość: Centrum Zony
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Dave_VT w 30 Sie 2009, 19:19

Kody do drzwi wpisałem
Spoiler:

mam na myśli 1243 i 9524
. A starszego save'a niestety nie mam - systematycznie zapisuję grę na dwóch save'ach naprzemian. Jest jakiś sposób żeby uznać tą podmisję? Próbowałem już ponownie wchodzić do laboratorium, dwa razy go przeszukałem, byłem w barze i w bunkrze Sidorowicza (z dokumentami). I nic.
Dave_VT
Kot

Postprzez Michu w 30 Sie 2009, 20:13

Spróbuj pójść do sidorowicza, i jemu oddać dokumenty, choć wątpię by je przyjął jak tamto zadanie nie jest zaliczone.
Zostają jeszcze pomocne sejwy, na wersję 1.0005 najnowszy jest w barze.
W sumie nie wiem więcej co poradzić...
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 131

Postprzez portals w 31 Sie 2009, 07:06

Żeby otworzyć pancerne drzmi musiałem się nieźle namęczyć. W końcu otworzyły się same - w momencie, gdy rzuciłem w nie granat

W tym problem spróbuj podejść pod te drzwi i naścinać klawisz otwarcia.Jak to nic nie da idz do barmana ciągle będziesz miał to zadanie ale będziesz mógł grać
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30
Kozaki: 1

Postprzez Dave_VT w 31 Sie 2009, 15:38

Pokrążyłem po terenie, wykonałem kilka pobocznych misji i wróciłem do laboratorium. Próbowałem nawet na siłę zamykać drzwi i potem je otwierać. Jednak nie wyświetla się nawet kominikat akcji.
Czy ktoś mógłby sprawdzić to u siebie, gdybym zamieścił tu save? Powtarzam - mam wersję 1.0005.
Oto mój folder savegames:
http://www.sendspace.pl/file/05a20253efe0ee6b5a00f27
Mam nadzieję, że komuś uda się to załatwić. Będę wdzięczny za pomoc.
P.S.
Jeśli można, nie zużywajcie dużej ilości ammo.
Dave_VT
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt48 oraz 36 gości