[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez Xargas w 20 Sie 2009, 16:34

Dupa,panie dziejku z tym modem. Włączam po raz pierwszy,wszystko gitara,ja zachwycony ruszam dalej,po drodze sejwik,władowalem się w anomalię,zginąłem,wczytuję,widzę pulpit. Instaluję Fixa(SMM),chcę włączyć grę,pulpit.
W końcu,po ponownym uruchomieniu kompa gra się włącza,chcę wczytać,dupa,pulpit.
Żadnego bug trapa,loga,nic.
Xargas
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2009, 01:47
Ostatnio był: 30 Maj 2012, 08:31
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Balance IL 86
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Crisu w 20 Sie 2009, 16:54

Xargas napisał(a):Żadnego bug trapa,loga,nic.

Takie jesteś tego pewny?

C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\STALKER-SHOC\logs
^ A sprawdzałeś tutaj?
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Plecak którego nie ma

Postprzez Luca w 20 Sie 2009, 19:15

Po paromiesięcznej przerwie znowu zainstalowałem Priboia, pogodziłem się z wyrzutami do pulpitu, bugtrapami i częstymi przycięciami. Zainwestowałem w grę ze trzy dniówki i.... klapa. Jestem ponownie w Prypeci i mam za zadanie odszukać pendrive Striełoka, wszystko grało dopóki nie dotarłem do pokoju w którym miał znajdować się plecak z w/w pendrivem (w budynku o nazwie Gastronom w którym wcześniej w szybie windowym robimy questa). Otóż plecaka po prostu nie ma. Pomieszczenia jestem pewien bo grając poprzednio właśnie tam go znalazłem, z PDA wynika niezbicie że właśnie tam powinienem szukać i dodatkowo ściągnąłem solucję-poradnik ze zdjęciami i opisami lokacji questowych i plecaczek na zdjęciu prezentuje się wyśmienicie.
Doinstalowałem fixa (grałem na patchu 1.004) potem patcha 1.005, potem fixa do niego i dalej plecaczka nie widać...
Przyjdzie porzucić owoce tak miło spędzonego wolnego czasu bo na ponowny start nie mam już pary.
Może ktoś z Was miał podobny problem? Napiszcie proszę jak mógłbym wyczarować ten plecaczek albo pendriva albo może jest możliwość pogrzebania w plikach i zaliczenie zadania a następne pojawi się automatycznie. Gra jest org. z Platynowej Kolekcji, wrzuciłem spolszczenie i w sumie hulało nie najgorzej...
Luca
Stalker

Dołączenie: 18 Gru 2008, 23:24
Ostatnio był: 07 Wrz 2014, 14:12
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Machiavelli w 21 Sie 2009, 00:40

Mam pytanie. Czy komuś też pojawiają się artefakty na ekranie i dziwna (zje***a) gra świateł podczas deszczu i burzy? Niedawno skończyłem Oblivion Lost i nic takiego nie występowało... Nowego moda zainstalowałem na czyściutką wersję 1.004.
Machiavelli
Kot

Dołączenie: 20 Sie 2009, 23:48
Ostatnio był: 21 Sie 2009, 21:34
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: --

Postprzez dorian w 21 Sie 2009, 08:11

Czy komuś też pojawiają się artefakty na ekranie i dziwna (zje***a) gra świateł podczas deszczu i burzy?

Takie rzeczy pojawiają się głównie jeśli masz kręcony sprzęt, zwłaszcza grafę. Stalker jest w ogóle czuły na podkręcanie i wyłazi to nie raz, właśnie przede wszystkim podczas deszczu i burzy, do tego Priboi sam w sobie jest bardzo obciążającym grafikę modem. W takim przypadku spróbuj wczytać wcześniejszego sejwa, najlepiej z zapisu gry nie z szybkiego,jak nie zadziała to wyjdź z gry i spróbuj jeszcze raz od nowa ten zapis, jak dalej syf to jeśli coś masz kręcone, to odkręć z powrotem :+:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Xargas w 21 Sie 2009, 11:59

CrisuSPW napisał(a):
Xargas napisał(a):Żadnego bug trapa,loga,nic.

Takie jesteś tego pewny?

C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\STALKER-SHOC\logs
^ A sprawdzałeś tutaj?

Jo,tam też nic. Logi sprzed minimum 2 tygodni :/
Xargas
Kot

Postprzez StalkerCiastek w 25 Sie 2009, 10:53

Ja zaczne oryginalnie czyli, że nie będę jęczał o problemach technicznych :D.
Na początek: gra chodzi stabilnie. Wszystko ładnie, pięknie (te kwiatki!) i ogólnie kolorowo. Kałach doczekał się lepszej teksturki, a ja porządnego moda zmieniającego... wszystko. Na pierwszą wycieczke wybrałem się z włączonym trainerem. Tylko tak na rozpoznanie zobaczyc czy to w ogóle ciekawe jest. I tu się pojawiła pierwsza wada - nieczytelne PDA! Gdzie ja mam szukac tych dokumentów??? Co mam teraz zrobic? Iść do Magazynów czy nad Jantar? Krugłow miał być w X16 a tam lipa. Dokumenty tego UHSF miały być w Barze a tam też nic nie ma. I tu mały błąd. W Prypeci pojawia się zadanie o odnalezieniu oddziału. W PDA pisze, że ma on być w Prypeci. Ja go znalazłem w okolicach elektrowni. Przy wejściu do sarkofagu odbijamy w lewo i siedzą tam w kącie. Pomimo tych wad grało się przyjemnie. Aha i niektórzy jęczeli, że nie ma kodu do X18. Ja znalazłem kod do drzwi w Sarkofagu koło miejsca w którym stał Monolit. I kolejna wada - komu się chce z Sarkofagu wracać do Doliny Mroku? Ale szczerze polecam moda.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez dorian w 25 Sie 2009, 12:17

I tu się pojawiła pierwsza wada - nieczytelne PDA! Gdzie ja mam szukac tych dokumentów??? Co mam teraz zrobic?...Dokumenty tego UHSF miały być w Barze a tam też nic nie ma

Dla mnie jest czytelne i po kolei. Gram właśnie na tym modzie i jak pisze w pda żebyś znalazł dokumenty UHSF, to ich szukasz. A gdzie są, to jest napisane przy opisie danego zadania, jest też nawet zdjęcie z kawałkiem miejsca, w którym one są, czyli trzeba kliknąć na ten czarny kwadrat przy zadaniu, wtedy rozwinie się tekst z informacją, gdzie w ogóle szukać. Jak pisze, że dokumenty są na terenie baru, to są, bo sam je nie raz tam znalazłem tyle, że trzeba dobrze poszukać, bo w barze na ladzie nie leżą. Jak wykonasz dane zadanie, to pojawia ci się następne w pda i dalej naprzód "ku boju". :soviet:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Windmaker w 25 Sie 2009, 12:27

StalkerCiastek, wszystko jest ok, tak wygląda fabuła po prostu. Nareszcie gra, w której nie dostajesz na tacy wszystkich danych i dokładnych co do milimetra podanych lokalizacji. Ja mam poradnik do tego moda - i na jego podstawie mogę powiedzieć, że wszystko tam trzeba znaleźć wedle zasady - każdy kąt, każda dziura i każdy trup.

Ja jestem z tego moda bardzo zadowolony, ale mam małe pytanie - czy dałoby się w niego wrzucić wszystkie bronie jakie są w TYM modzie?
"Stałem się śmiercią; niszczycielem światów" - Julius Robert Oppenheimer
"Wojna jest sztuką, ma więc swoich artystów i mistrzów"

>>> SmartAge.pl - Portal ludzi ciekawych świata <<<
Awatar użytkownika
Windmaker
Tropiciel

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 16:26
Ostatnio był: 22 Maj 2019, 15:46
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Rudy [S.T.A.L.K.E.R] w 25 Sie 2009, 18:35

[PROBLEM]
Nie raz instalowałem tego moda (napewno poprawnie) gdy zawsze instalowałem tego moda po chwili grałem po jakimś czasie zapisałem gre, wyłanczam ide np. na obiad, spowrotem włancza się gra klikam wczytaj, czekam i co?
wywala mnie z gry i bug trap... za każdym razem tak mam i niewiem dlaczego, gdyby ktoś mugłby mi z tym pomóc byłbym dozgodnie wdzięczny.
Awatar użytkownika
Rudy [S.T.A.L.K.E.R]
Kot

Dołączenie: 25 Sie 2009, 17:53
Ostatnio był: 05 Gru 2009, 17:49
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: -1

Postprzez Xargas w 26 Sie 2009, 10:57

No ja mam właśnie identyczny problem,tyle że u mnie bez bug trapa.
Xargas
Kot

Postprzez Pathlogan w 26 Sie 2009, 15:17

Czy do tego moda istnieje spolszczenie?
Awatar użytkownika
Pathlogan
Stalker

Dołączenie: 12 Wrz 2008, 16:40
Ostatnio był: 27 Gru 2011, 15:27
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości