Problem z brakiem postaci i późniejszym ich pojawianiem się.

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z brakiem postaci i późniejszym ich pojawianiem się.

Postprzez putexi w 30 Lip 2009, 09:33

Witam!
Jest to mój pierwszy post, więc bardzo proszę o wyrozumiałość jeżeli takowy temat już był (niestety nie udało mi się go znaleźć). Jeżeli jednak ktoś miał podobny problem i odpowiedź jest gdzieś na forum, bardzo proszę o link.
Sprawa wygląda następująco: zainstalowałem SOC, spachowałem do wersji 1. 004 (mam nadzieję, że tyle zero, na pewno "czwórka"), wymagania ustawił mi automatycznie na średnie. Uruchomiłem pierwszy raz grę, pierwsze zadanie w obozie bandytów i wszystko było OK, zabiłem ich, odzyskałem pendrive` a, zaniosłem Sidoroviczowi, dał mi misję, ale sobie pomyślałem, że nie będę przechodził pod nasypem (gdzie jest multum anomalii elektrycznych) tylko przejdę pod mostem kolejowych gdzie stacjonuje wojsko (nie pierwszy raz tak robię, trochę wysiłku z ich zabiciem i mam lepszą broń). Dochodzę do mostu, a tam nikogo nie ma, no nic poszedłem dalej, pomyślałem, że to może z powodu wybrania innej drogi niż wskazanej przez PDA. Niestety sytuacja powtórzyła się wielokrotnie, mimo, że szedłem "po sznurku PDA". Więcej, nie dość, że postacie czasami się w ogóle nie pojawiają to czasami pojawiają się gdy jestem w 3/4 danej lokacji (nagle na mapce jaki i w grze na raz pojawia się, np. 8 monoliciarzy). Niby problem nie jest jakiś poważy, ale wielce irytujący i psuje w gruncie rzeczy całą grę.
Postaciami, które znikają są dosłownie wszyscy, nie tylko główne, potrzebne do wykonania następnych zadań (tak jak, w którymś poście znalezionym przeze mnie na forum).
Kroki jakie podjąłem:
1. Re - install,
2. Jw. z instalacją wszystkich dostępnych patch - ów,
3. Jw. tylko bez instalacji patch - ów,
4. Rozpoczęcie gry od poprzedniego sava,
5. Aktualizacja sterowników grafiki,
6. Brak jakichkolwiek modów.
Jak się pewnie domyślacie, skoro piszę posta to żadna z ww. rzeczy nie pomogła.

Sprzęt:
Laptop HP 1260ew - dv5, Intel Core 2 Duo, GF9600M 512MB, 3GB RAM, Vista Home Premium.

P. S.
Co ciekawsze na Win XP, ale innym kompie (z gorszymi parametrami, stacjonarka) wszystko jest OK, a instalowałem wszystko tak samo jak na lapie.

Bardzo proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
putexi
Kot

Dołączenie: 30 Lip 2009, 08:58
Ostatnio był: 24 Lis 2011, 10:53
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z brakiem postaci i późniejszym ich pojawianiem się.

Postprzez monolit1935 w 30 Lip 2009, 11:34

stalker ma to do siebie ,że jest pełen bugów.Problemy pojawiające się z postaciami są związane z chyba najbardziej niedopracowanym systemem symulacji(może przesadziłem) A-Life.
No cóż mi np.w misji ''podążaj za grupą stalkerów(vide prypiat) doszło do sytuacji że postacie stały w bezruchu a na ekranie widniał napis ''misja nieudana''
to jak gra działa zależy od specyfikacji kompa jednak przed niektórymi błędami nie da się uchronić :(
Image

Za ten post monolit1935 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive putexi.
Awatar użytkownika
monolit1935
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2009, 22:49
Ostatnio był: 15 Lip 2015, 12:11
Miejscowość: generatory z 1935
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez putexi w 30 Lip 2009, 12:44

Dzięki za odpowiedź.
Ehhh, tak też myślałem, trudno. Przynajmniej nie jestem sam z tym problemem, niestety.
Awatar użytkownika
putexi
Kot

Dołączenie: 30 Lip 2009, 08:58
Ostatnio był: 24 Lis 2011, 10:53
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez monolit1935 w 30 Lip 2009, 20:58

pozostaje się cieszyć że stalker nie jest tak uskryptowany jak np.medal of honor
Jak zadanie się nie uda to można dalej grać bezstresowo(powiedzmy) :wink:
Image
Awatar użytkownika
monolit1935
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2009, 22:49
Ostatnio był: 15 Lip 2015, 12:11
Miejscowość: generatory z 1935
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Powróć do Pytania i odpowiedzi