dorian napisał(a):STA1KERpl, zgadza się i fajnie, że się podoba. Teledysk mnie też trochę poruszył, bo jakoś tak nigdy do tej pory nie słyszałem i nie widziałem, żeby nas Polaków ktokolwiek za coś poważniejszego oficjalnie chwalił a tu, wręcz stawiają naszych żołnierzy za wzór.Chociaż z przekazów moich starych i dziadków chyba też słyszałem parę razy, że za ich czasów polskie wojsko uznawane było za najlepsze na świecie. Dobrze, że chociaż teraz ktoś nas docenia i trzeba przyznać, że przekaz ma moc, bo jest to utworek metalowy i bardzo dobrze wchodzi, właśnie dzięki temu dociera do ludzi młodych u nas i przede wszystkim za granicą, którzy być może nie znają aż tak historii. Wiadomości w dzienniku wieczornym, czy nawet jakiś program o naszych żołnierzach przeszła by bez echa, a w ten sposób być może zostanie na dłużej.
Chwała naszym bohaterom.
To nie offtop, bo o muzyce byde godać- u nas, w Polsce, powstaje nowy zespół grający (a na razie dopiero tworzący) muzykę hard-rockową, punkową, trash metalową i power-metalową. Mają zamiar wziąć za przykład to wielu piosenek polska historię. Nie tylko dobrą, ale i- co faktem jest za dużym- tą złą historię polski. Zespół nie ma jeszcze nazwy, ale to dla nich nieistotne. Mieszkają oni w Nowogardzie. Nie szukajcie na googlach (jeśli ktos to w ogóle by zrobił) info o nich- jeszcze są nieznani. No, i w garażu robią próby. Nawet dobry mają wokal... mój... Nagrywać będziemy w studiu oczywiście, i obiecuję, że zrobimy jeszcze lepszy utwór niż ten zabaton. Bo widzę, że sa jeszcze ludzie za granicą, którzy wiedzą, że to nie amerykanie, nie włosi i nie japończycy byli na wwII najważniejsi, a Polacy.
. Dlatego chcę wychwalić nas, i to w tak doniosły, wielki i potężny sposób, żeby dla samego siebie (bo dla siebie tpo tworzę, ale chcę naszych poległych i żywych żołnierzy chwalić za to, co zrobili) nie plamić honoru. Bo po tym utworze:
http://www.youtube.com/watch?v=epeQwq-aYV0 zrobiłem się patriotą. Dzięki, Dorian, za post z linkiem, bo to od niego się zaczęło moje upodobanie to tworzenia power-metalu i patriotyzmu^^.
Ps.: Na razie mamy gotowy motyw 3 piosenek i intra wraz z zwrotkami o tematyce "historia polska".