Drzwi Sidorowicza (i inne pytania)

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Drzwi Sidorowicza (i inne pytania)

Postprzez Ivaneczek w 23 Lip 2009, 11:46

Na początek chciałbym się przywitać. Witam polską społeczność Stalkerów :)
1. Właśnie zakupiłem sobie Cień Czarnobyla. Zacząłem rozgrywkę. Sidorowicz zlecił mi pójście do Agropromu. Po tym, jak uratowałem Lisa, uznałem, że warto wrócić do Sidorowicza i opchnąć mu towar. Wróciłem i... nie mogę otworzyć jego drzwi! o_O To bug czy co? Jak temu zaradzić?

2. Pobawiłem się trochę modami (problem wyżej wystąpił, gdy zrezygnowałem z modowania prócz repair moda i takiego na grafikę) na realizm i po powrocie z pierwszej misji, stalkerzy zostali zaatakowani przez wojsko. Po wielu próbach udało mi się odeprzeć atak (przy śmierci większości stalkerów), ale zaraz pojawił się następny. Czy to właśnie A-Life? xd

3. Nie chcę się babrać z tymi wszystkimi modami, irytuje mnie tylko jedna rzecz: automatyczne zdrowienie. Czy to jest CoD?! Jak mam to wyłączyć? Także jestem ciekaw który plik jest odpowiedzialny za częstsze krwawienie, nieleczące bandaże etc. Nie chcę instalować całych, wielkich modów tylko dla tej jednej rzeczy.

4. Spotkałem się z komentarzami, że początkowy pistolecik do biedna wiatrówka. Jakimś cudem ubiłem z niego (i z pomocą noża) gromadkę wojskowych strzelając im po prostu w głowę. wtf? xd

Proszę o szybką odpowiedź :)
Ivaneczek
Kot

Dołączenie: 23 Lip 2009, 11:21
Ostatnio był: 31 Lip 2009, 22:17
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Drzwi Sidorowicza (i inne pytania)

Postprzez von Carstein w 23 Lip 2009, 12:08

Garść jako takich odpowiedzi:
1.Bug... albo w pobliżu są wrogowie (wówczas takie drzwi się nie otwierają). Wczytaj grę, przepatrz okolice wejścia, zabij złe istoty jeżeli będą.
2.Tak, to zdaje się jest A-life... mody tą sprawę poprawiają. Najlepiej pobrać DM, który to wszystko usprawnia, ale nie zmienia zbytnio samej gry. Tylko szaleniec gra bez modów... A spathowałęś grę? Path co najmniej 1.004.
3. Poziom trudności chyba.
4.Poziom trudności... no i headshot jest praktycznie zawsze zabójczy.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Ivaneczek w 23 Lip 2009, 12:15

1. Poszukam. EDIT Szukałem, złaziłem cały obszar i nic. Co teraz z tym zrobic?
2. Mam 1.004. Z racji tego, że jestem raczej początkującym, lepiej ukończę grę w oryginalnym zamyśle autorów, że tak powiem. Zastanawiam się tylko czy dodać mod na większy realizm broni.
3 i 4. Gram na Mistrzu. Pasek się zawsze odnawia. Powoli, co prawda, ale i tak mnie to denerwuję. Jak mam mało życia to miast korzystać z apteczek, idę zaparzyć herbatkę xd
Ivaneczek
Kot

Postprzez Darth ReX w 23 Lip 2009, 12:32

1. - to Bug, szukaj na forum, było to pierdyliard razy.
2. - czasem się zdarza.
3. - Spróbuj podkręcić poziom trudności, wtedy chyba nieco gorzej z krwawieniem.
4. - Jak mówi Legat.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez Ivaneczek w 23 Lip 2009, 12:52

Darth ReX napisał(a):1. - to Bug, szukaj na forum, było to pierdyliard razy.

Jakoś nie mogę znaleźc...
To znaczy znalazłem, ale częściowe rozwiązanie. Jakby co: http://stalker.filefront.com/file/Sidor ... cked;79924 Mod ów czyni drzwi Sidorowicza otwartymi. Potrzebuje tylko tego, żeby po zainstalowaniu moda, zostały jeszcze raz otwarte, co właśnie w moim przypadku jest niemożliwe !_!

Gram na najwyższym możliwym poziomie trudności, a jednak wciąż pasek zdrowia się odnawia.
Ivaneczek
Kot

Postprzez Dymitr Izotop w 23 Lip 2009, 18:55

Bandaże: gamedata\config\misc\
items
[bandage]
eat_health = 0.0
i przestaną leczyć.
Gławnyj gieroj: gamedata\config\creatures\
actor
"mod się robi, oj jak ciężko się robi, o Jezu, Bożesztymój - ale raczej nie powstanie nigdy"
P77
Awatar użytkownika
Dymitr Izotop
Modder

Dołączenie: 09 Wrz 2008, 21:16
Ostatnio był: 24 Gru 2021, 20:37
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 52

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 34 gości