Kilka pytań

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Kilka pytań

Postprzez Flip w 27 Cze 2009, 15:26

Otóż, ja wraz z kilkoma kolegami - "entuzjastami" stalkera, zrobiliśmy listę pytań. Całość w jednej kupie. Więc, oczywiście najpierw szukałem w FAQ, potem w wyszukiwarce - znalazłem 3 czy 4 odpowiedzi. Ale to ciągle mało.Zacznijmy egoistycznie od mojego problemu: (nie musze mówić, ze mam czystą, oryginalną wersję SoC z packiem "00005"

1. Jestem stalkerem, który może przestrzelić wrogom kolana i rozszlachtować im gardła w części późniejszej. Ale gdy widzę przyjaciela leżącego i krzyczącego "pomagijte!" (ze słuchu, rosyjski będę miał za rok ;| ) nie mogę przejść obok niego obojętnie. Oddałbym mu ostatnią apteczkę... I właśnie na Wysypisku leży Bies, zwykle gdy stalker leży wystarczy nacisnąć F i wybrać "daj apteczkę". Tym razem tak cię nie da. Bies krzyczy ale dalej nie chce apteczki, woli podzielić się ze mną jego informacjami ;| . Mam i będę miał coś w stylu "moralniaka" jeśli mu nie pomogę. Nawet jeśli mu rzucę apteczkę, on jej nie bierze. Sprzedaż jakiegokolwiek produktu leczącego też nie pomaga. Cofnięcie się do punktu, gdy Bies był sprawny nie wchodzi w grę... Pomyślałem, że będę miał jeszcze u niego misję i dlatego on nie chce wziąść apteczki. Ale jaką misję? Korzystając z mapy stalkera, zauważyłem że da się od niego dostać wytłumione Akm 74/2U, czy o to chodzi?

2.Wiem o laboratoriach: X16, X18 i X19, są to kolejno: laboratorium w jantarze, laboratorium w Dolinie Mroku, Laboratorium pod mózgozwęglarką. Słyszałem o laboratoriach takich jak: X10 i X12. Wiem tez że chyba jedno z nich to tajne laboratorium do którego można mieć dostęp po znalezieniu dekodera. Zależy mi na tej informacji, ponieważ chcę zwiedzić całą zonę, dokładnie...

3.Słyszałem, że patche 0004 jest lepszy do singla niż 0005. Dlaczego?

4.Do dobrego zakończenia gry potrzebny jest dekoder, który należy wziąć z sekretnego schowka i aby się oni nim dowiedzieć należy coś specjalnego zrobić, czy tylko iść spokojnie przez Prypeć?... Czy coś jeszcze?

5. Wiem że w poziomie ChNPP jest pewien emiter hologramu, który odpowie na pytania naznaczonego dotyczące Zony. Czy dostęp do niego jest zapewniony, czy trzeba się postarać o jakieś specjalne zdarzenie, czy przedmiot...

Pytania o fabułę gry, nie o przejście...

1. "inkubatory" - jednym słowem wtf?! czyli o co w nich chodzi, po co one są...

2.Na czym polega program "świadomość X" czy tam Z? Nie wiem do końca...

To właśnie były moje pytania (kolegów też). Zanim napiszecie mi o tym że jestem ślepy albo co gorsza niedorozwinięty z powodu takiego że nie znalazłem odpowiedzi na forum, zlitujcie się nad następnym "kotem" ;| (sam sobie ubliżam... a to już coś... :P) ) i odpowiedzcie...
Image
Flip
Kot

Dołączenie: 20 Cze 2009, 18:22
Ostatnio był: 20 Mar 2017, 21:42
Miejscowość: Rybnik
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Kilka pytań

Postprzez BJ Blazkowicz w 27 Cze 2009, 16:20

A więc tak:
1. Jest to błąd gry. Nie pomożesz Biesowi. Musisz się cofnąć do save z przed wysypiska, acha wytłumionego aksu od Biesa nie dostaniesz (chyba że go zabijesz) a dostajesz od niego jedno zadanie poboczne mianowicie "Odeprzyj atak bandytów."
2. Tak jedno z laboratoriów (nie pamiętam cholercia które) znajduje się pod sarkofagiem i to w nim powstala iluzja monolitu.
3. Bujda na resorach patch 1.0005 od 1.0004 nie różni się praktycznie niczym.
4. Żeby mieć dekoder najpierw musisz się spotkać z Przewodnikiem w Kordonie, później z Doktorem w kryjówce Striełoka, a następnie musisz znaleźć dekoder w schowku w Prypeci.
5. Musisz wykonać to co napisałem linijkę wyżej z tym, że jeszcze musisz znaleźć sekretne drzwi w elektrowni.(bez dekodera nie otworzysz drzwi)
Co do fabuły:
1. W inkubatorach naukowcy byłego ZSRR "hodowali" różne mutanty itp. (wszystko okryte tak wielką tajemnicą że aż ściska w jajkach)
2. Otóż owi szaleni naukowcy chcieli wyeliminować wszelkie zło z umysłów ludzi i stworzyć "świadomość zbiorową" zwaną "świadomością Z" wszystko to oznaczało grzebanie w neosferze (czyli polu informacyjnym oplatającym ziemię) niestety doszło do pęknięcia a zona to namacalny dowód tego pęknięcia.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Gru 2023, 23:39
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 522

Postprzez Flip w 27 Cze 2009, 16:51

Czy przewodnik w kordonie, to ta osoba którą znalazłem martwą przed tunelem z anomaliami elektro? Czy może to osoba stojąca na rogu magazynu( albo farmy, tak czy owak jakiegoś starego budynku) pomiędzy tunelem z wojskowymi a, tunelem z owymi anomaliami. Doktor w kryjówce? Rozumiem, ze jeśli przejdę przez całą kryjówkę, to znajdę delikwenta?

Drążąc dalej...

O co chodzi z iluzja monolitu? Czyli gdy będę na drodze do dobrego zakończenia hologram pokaże mi się w trakcie? (sekretne drzwi prowadzą do dobrego zakończenia czyż nie?)
Image
Flip
Kot

Postprzez BJ Blazkowicz w 27 Cze 2009, 17:03

Misja z przewodnikiem pojawia się bodajrze po wyłączeniu emitera w jantarze, będziesz miał ją zaznaczoną na mapie, a co do kryjówki Striełoka to wystarczy do niej wejść.

Tak zobaczysz hologram po znalezieniu tajnego laboratorium i to przy nim podejmiesz decyzję co zrobisz dalej.
Image
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Postprzez Flip w 27 Cze 2009, 17:08

Nieno... Dzięki! Blazkowicz - ratujesz moje życie... A tak pobocznie. Przechodząc stalkera, dokładniej w sarkofagu (przyznam się, widziałem to na filmiku - walkhtrought) jakiś stary głos mówi coś i na koniec prawie zawsze powtarza kwestię "i dika mnie"... kolejne pytanie: kto to mówi i co to znaczy? (słownik j.ros. na moim poziomie mi nie pomaga...)
Image
Flip
Kot

Postprzez BJ Blazkowicz w 27 Cze 2009, 17:23

"To czego szukasz jest tutaj stalkerze, chodź..." a mówi to monolit (iluzja monolitu).

A ja mowie sranie w banie - bylo na forum omawiane nie raz - @Flip zalatw sobie solucje/poradnik do Stalkera skoro nie dajesz rady grac...Zamykam... - caleb59
Image
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości