Problem z odpaleniem

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z odpaleniem

Postprzez LegiaWWA w 22 Cze 2009, 13:24

Witam,
miałem na kompie zainstalowanego oryginalnego stalker'a pograłem trochę, doszedłem do czerwonego lasu i odinstalowałem grę. Po jakimś czasie znowu zainstalowałem, w kompie nic nie było zmieniane ani jeżeli chodzi o hardware ani soft. Wszystko pięknie ale kiedy chcę odpalić grę to wyświetla się to okno na środku ekranu z ludkiem i napisem STALKER CLEAR SKY i tak jakby ładowało grę, tyle że w tym momencie za każdym razem tu się cały proces wali i mam do wyboru "anuluj" albo "zakończ proces". Mam najnowsze sterowniki do grafy, zainstalowałem też najnowszego patcha do gry ale to nic nie pomogło. Szukałem dużo w necie na ten temat i znalazłem wiele podobnych tematów ale nikogo z dokładnie tym problemem. Proszę o pomoc, jeśli chodzi o wymagania to zdecydowanie nie w tym rzecz -
Grafika: Nvidia GeForce GTX280
Płyta Główna: ASUS P5Q-E
Procek: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz kręcony na 3.6GHz
RAM: 2x 2GB
System: Windows Vista Ultimate SP1 32-bit
Pozdro
LegiaWWA
Kot

Dołączenie: 22 Cze 2009, 13:22
Ostatnio był: 24 Cze 2009, 15:32
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z odpaleniem

Postprzez Stalker2011 w 24 Cze 2009, 00:38

Pewnie cię wirusy zjadły jak nic nie zmieniałeś :wódka: . A nie zostały ci jakieś ślady po starej grze może się coś gryzie? Ja bym skasował jeszcze raz i usunął folder z grą i dopiero instalował(jednak wątpię czy to coś da), wiem że coś tam zostaje, bo mi grę mody zniszczyły i też przeinstalowywałem, a savy były dalej. No chyba, że siedziały gdzieś ukryte (np. moje dokumenty). W każdym razie jak nic nie pomoże to można spróbować i w ten sposób.
Awatar użytkownika
Stalker2011
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2009, 23:45
Ostatnio był: 11 Lis 2009, 21:17
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Viper 5 9x18

Postprzez LegiaWWA w 24 Cze 2009, 00:56

Cóż, odinstalowałem grę a potem pousuwałem wszystko co udało mi się znaleźć i ku mojemu zdziwieniu było tego całkiem sporo, zainstalowałem znowu i... Niestety nic to nie pomogło, napisałem do CD-PROJEKT, powiedzieli żebym pozamykał programy od emulacji i wirtualnego napędu a wcześniej ustawił na "wyłączony" zrobiłem jak pisali i także nic nie pomogło :( Jak chodzi o wirusy to komputer jest regularnie skanowany, logi z HijackThis dałem do sprawdzenia na forum i przeczyściłem trochę z pomocą ludzi którzy się na tym znają "trochę" lepiej ode mnie, nie mam już pojęcia w czym może problem być. Proszę o jak najszybszą odpowiedź - pozdro.
Znalazłem coś na forum niestety po Angielsku, rozwiązali tam problem ale nie jestem w stanie dojść do tego jak:
http://www.facepunch.com/showthread.php?t=616941
LegiaWWA
Kot

Postprzez Stalker2011 w 24 Cze 2009, 01:48

Z tym CD projekt to pamiętam kiedyś do F.E.A.R.'a nie mogłem Cd-Keya wpisać miałem 3 miejsca na jedną część, a klucz składał się z 4 znakowych części(wiem dziwnie to brzmi). Napisali mi to samo, więc oni to chyba piszą jako podstawę :]. Ja bym taki skanowania nie był pewien nie ma systemu antywirusowego chroniącego pieca w 100%(Chociaż jak cały komp hula to raczej syfu nie masz), będąc użytkownikiem internetu prędzej czy później i tak cię coś "ZJE". Reinstalka systemu pewnie by dała radę, ale wiadomo, że to trochę trwa(i też niekoniecznie coś da), więc najlepiej zaczekaj aż ktoś inny z forum ci pomoże.

PS. Upewnij się jeszcze czy patche instalujesz w dobrej kolejności, to może namieszać.
Awatar użytkownika
Stalker2011
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2009, 23:45
Ostatnio był: 11 Lis 2009, 21:17
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Viper 5 9x18

Postprzez LegiaWWA w 24 Cze 2009, 15:27

Patcha instaluje tylko jednego, tego najnowszego bo zawiera też poprawki z poprzednich. Komp oprócz tego śmiga bez zarzutów.
LegiaWWA
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość