Część Pierwsza Początek
23 czerwiec 21:55Siedzę sobie w Kordonie z kompanami przy ognisku gadamy o ważnych sprawach, czyli o wszystkim i o niczym.Potukła nam sie jedna butelka "Kozaka" trochę było szkoda, ale przeżyjemy.
23 czerwiec 22:34Na niebie zobaczyliśmy takie dziwne chmury... takie jakieś inne one były.
Mieszanina kolorów normalnie większa niż w tęczy byś zobaczył.
23 czerwiec 22:41 Usłyszeliśmy coś w rodzaju huku, ale tak jakby pod ziemią.Byliśmy troche zaskoczeni z chłopakami, ale potem zaczeli znowu polewać "Kozaka" więc troche się wszyscy rozluźnili.
23 czerwiec 22:43 Sidorowicz wyszedł ze swojego "schowka" co jakoś rzadko robił i powiedział nam, że był wybuch w elektrowni i żeby lepiej się schować.Sid lubił mnie, a ja jego więc wziął mnie do siebie.Z szawki wyciągnął oczywiście wódeczke, ale odmówiłem, bo wolałem się wyspać.
24 czerwiec 07:15 Obudziłem się.Sid już niespał i rozmawiał z kims przez krótkofalówkę.Pewnie załatwia interesy, więc mu nie będę przeszkadzał.Pójde się przejść.
-Wstrzymaj się Łapa! Nikt nie może wyjść na zewnątrz!-krzyknął.
-A to czemu??- zapytałem
-Bo wczorajszy wybuch był większy niż się spodziewaliśmy-odpowiedział.
-A może coś więcej powiesz?
-3/4 Zony jest zniszczone.Promieniowanie jest podwyższone.Narazie tyle wiem od jajogłowych.
-Czyli porannego spacerka nie bedzie, szkoda.
-Mam coś co ci może poprawić humor hehe.
-Oooo nie!!Żadnej wódki. - Położylem się na łóżku i zacząłem rozmyślać o kumplach i czy wszystko z nimi Okej.
24 czerwiec 12:47 Zjadłem obiad prawdziwego stalkera, czyli jakiś chleb i kiełbasa dietetyczna.
Konserwy nie zjadłem, bo gdzieś sie zgubiła.Wziąłem od Sidorowicza kilka bandaży, jakieś 2 apteczki i leki przeciwpromienne.
24 czerwiec 12:59Jestem spakowany i gotowy do wyprawy na, którą się przygotowywałem 3 tygodnie.W końcu na nią wyruszę.Teraz po wybuchu mogą się pojawić nowe artefakty, więc może sie coś znajdzie do sprzedania. Ale teraz zona jest inna, dziksza.
Koniec Części Początek
Pierwszy raz takie coś pisze a wiem ze sa tu weterani roznych opowiesci wiec komentujcie i ew podpowiadajcie