[Dima's Mod] czyli OL 2.2 + AM RC1 + AEM 0.3.1 + bonusy

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: O.L. 2.2+A.M. RC1+Arena Extension+

Postprzez Incognitox w 06 Cze 2009, 10:34

Dzięki wielkie =D działa! Jesteście genialni :D:D

@Edit....

Jeśli można, miałbym jeszcze jedno pytanie.

Otóż na screenach widziałem jak wygląda niebo w stalkerze... niebo jak niebo ... jednak u mnie tego nieba ni ma :( wszystko jest koloru żółtego takiego oczojebnego. Gdyby tego było mało horyzont zostawia ślad na niebie tzn tak jakbyśmy wzięli pieczątkę o np wyglądzie drzewa i stemplowali nią po całym niebie stempel obok stempla... Tak się dzieje po ruszeniu myszką oczywiście, wraz z ruchem myszki rysuję sobie po niebie horyzontem xPP Nie wiem czego to wina... Na forum jest dział "Sprawdź czy odpalisz" i z tego co widziałem niektórzy mają dużo gorsze kompy niż ja a jednak hula im bez problemu... Wiem że to nie dotyczy bezpośrednio moda (tak się działo i przed instalacją) jednak skoro już "siedzę" w tym temacie to zamieszczam to tu...

Ktoś ma jakiś pomysł?
Incognitox
Kot

Dołączenie: 05 Cze 2009, 17:14
Ostatnio był: 11 Cze 2009, 12:55
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez caleb59 w 06 Cze 2009, 15:57

Wyglada na problem z karta graficzna:
- zmien sterowniki
- sprawdz jak dzialaja inne gry
- nie rob OC karty graficznej
- zmien rodzaj oswietlenia na dynamiczne badz statyczne
- uzywasz jakichs ekstra modow na lepsza grafike lub pogode?
- sprawdz temperature GPU karty graficznej
- wstaw screena jak to wyglada dokladnie
- podaj specyfikacje swojego PC
- uaktualnij DirectX
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 672

Postprzez Incognitox w 06 Cze 2009, 17:25

- zmien sterowniki --------- o.O na jakie?
- sprawdz jak dzialaja inne gry --------- działają tak, jak działać powinny
- nie rob OC karty graficznej ----------- nie zrobilem
- zmien rodzaj oswietlenia na dynamiczne badz statyczne ------------------ nic nie daje
- uzywasz jakichs ekstra modow na lepsza grafike lub pogode? ------------ tylko tych których dotyczy temat... ale jak już mówiłem problem występuje i bez modów
- sprawdz temperature GPU karty graficznej ---------------- nie mam termometru wbudowanego w obudowe...
- wstaw screena jak to wyglada dokladnie -------------- niestety nie ma możliwości zrobienia screena (printscreen odmawia współpracy podczas gdy włączony jest stalker w trybie na pełny ekran, zaś kiedy gram w oknie problem nie występuje więc nie ma co robić screenów...) - a co jeszcze zaobserwowałem... kiedy rozmaże mi się horyzont popatrzę w górę i ujrzę nade mną krążące ptaki - zostawiają za sobą również takie "pieczątki" (które nie znikają), mało tego - w tryie "okienkowym" wszystkie ustawienia co do jasności, kontrastu i gamma się resetują i obraz ściemnia się niesamowicie... tak, że w okienku grać się nie da...

- podaj specyfikacje swojego PC ----------------------------------------------- AMG Athlon 64 X2 DC 3600+, 1GB RAM, GF 7300LE, xp sp2
- uaktualnij DirectX --------------------------------------------------------------- 9.0c
Incognitox
Kot

Postprzez Darth ReX w 06 Cze 2009, 17:37

A więc tak.
Co do sterowników, to znajdź najlepsze pasujące do modelu, to chyba logiczne, nie?
Dalej - ta karta to żal i tylko ona jest powodem. Miałem to samo na zintegrowanym GF 6100 i nic go nie ruszało.
Poza tym dowolny program typu Everest mierzy ci temperaturę, ba, oprogramowanie do karty graficznej robi to również.
Poza tym zainstaluj najnowszą kompilację DX 9.0c z marca tego roku.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez Incognitox w 06 Cze 2009, 18:24

Darth ReX napisał(a):Co do sterowników, to znajdź najlepsze pasujące do modelu, to chyba logiczne, nie?

I tak i nie ... bo przecież nie będę szukał sterowników np sprzed 2 lat i przeglądał wszystkie wersje po kolei aż do wersji najnowszej ... ściągam ostatnią i już...
Darth ReX napisał(a):Dalej - ta karta to żal i tylko ona jest powodem. Miałem to samo na zintegrowanym GF 6100 i nic go nie ruszało.

Może nie jest to szczyt technologii ale skoro to jej wina to chyba żadne sterce ni DX nie pomoże... aczkolwiek spróbuje je pościagać. (btw: 6100 tez posiadam =D ale nigdy jej jeszcze nie używałem xD)
Darth ReX napisał(a):Poza tym dowolny program typu Everest mierzy ci temperaturę, ba, oprogramowanie do karty graficznej robi to również.

Tak, tu mnie masz... Nie powiem co myślałem pisząc to bo to szczyt głupoty ;p Mea culpa...
Darth ReX napisał(a):Poza tym zainstaluj najnowszą kompilację DX 9.0c z marca tego roku.

Na myśl nasuwa mi się pytanie czym się rózni DX 9.0c od DX 9.0c ... jednak go nie zadam ;p Po prostu sciagam ostatnią wersję... i zobaczymy jaki będzie tego rezultat.

Odezwę się za jakąs godzinę jak mi się sterce i dx sciągną =.='

@Edit: (Sorki za spóźnienie...)

Po instalacji sterów i dx9 z marca problem już nie występuje =D Dzięki wielkie za pomoc. ;]
Btw... Przemyślałem Twoją uwagę dot. karty graficznej i postanowiłem że w najbliższym czasie wymienię ją na coś nowszego. Np 8800gts ;]

Jeszcze raz dzieki ;]

@Edit2:

Jeszcze takie zapytanko: Czy można dołożyć do paczki z tematu trader moda kompatybilnego z OL 2.2 ? Nie chcę próbować bez pewności, że się uda bo znowu bym musiał wszystko od początku instalować ;/
Incognitox
Kot

Postprzez AiMaster w 11 Cze 2009, 18:45

Prosiłbym o poprawienie linku do spolszczenia, gdyż po naciśnięciu download zostajemy przeniesieni do strony głównej filefrontu
S.T.A.L.K.E.R.Lost World Requital<3
AiMaster
Kot

Dołączenie: 24 Maj 2009, 12:02
Ostatnio był: 04 Wrz 2012, 22:42
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --

Postprzez caleb59 w 11 Cze 2009, 18:50

Spolszczenie DOKLADNIEJSZE dziala lepiej niz domyslne - na stronie 7 do pobrania -> viewtopic.php?f=49&t=4563&start=72
----------------------
@Facek18 - link dziala!

Kod: Zaznacz wszystko
http://odsiebie.com/pokaz/2766797---1b7c.html
Ostatnio edytowany przez caleb59, 12 Cze 2009, 20:46, edytowano w sumie 1 raz
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 672

Postprzez Facek18 w 12 Cze 2009, 20:25

Można owy link ze spolszczeniem dać bo wygasły już
Facek18
Kot

Dołączenie: 10 Gru 2007, 09:49
Ostatnio był: 17 Lis 2014, 20:33

Postprzez Facek18 w 16 Cze 2009, 01:42

Witam i odrazu powiem że ten mod jest.... genialny, fakt faktem jakieś mikro błedy były ale to zrozumiałe to wkońcu mod robiony przes kogoś, ale jest jeden wieeeelki wałem na saaaaamiutkim końcu. Zakończenie z monolitem dziala, ale to nie jest prawdziwe zakończenie więc F7 i gram dalej, przechodze przez te wszystkie portale i jak w oryginalnym stalkerze przechodzi sie przez ostatni portal jest filmik i koniec . Na tym modzie jest troszke to dziwne bo po przejściu przez niego pojawiam sie gdzieś na terenie elektrowni (miedzy budynkami) i nic nigdzie niema, chodziłem chyba ze 2h wchodząc znów do jakiegoś portalu (albo poprostu chodząc po gruncie że tak powiem) i biegnąc do końca(z nadzieją że to jakiś błąd) i dalej to samo. Wybiłem juz tak chodzac po tym terenie dosłownie wszystko i niewiem co dalej. A co do broni to fajnie że są takie celne-mocne i że jest ich tak dużo, jest nareszcie w czym wybierać. Ale MP-7 jest chyba juz za wypaśny, poprostu broń idealna. Szkoda też że niema całkowitego spolszczenia tego moda. To wszystko.
Facek18
Kot

Postprzez pop3kpl w 17 Cze 2009, 19:49

witam posiadam pełną polską wersję gry z patchem 1.0005 i teoretycznie po zainstalowaniu wszystkiego z pierwszego postu(prócz fixa na ikony o ile bedą dobre) i spolszczenia ze strony 7 powinno mi wszystko działać w języku polskim ?

pozdrawiam
pop3kpl
Stalker

Dołączenie: 03 Cze 2008, 15:37
Ostatnio był: 22 Sty 2022, 14:27

Postprzez Facek18 w 18 Cze 2009, 07:47

Nie, niema jeszcze takiego spolszczenia co by wszystko spolszczyło a właściwie te spolszczenie nic niespalszcza no może nowe bronie spalszcza

Najpierw dokladnie sprawdz a potem wypisuj brednie - spolszczenie jakie zlozylem "tlumaczy" 95% moda... - caleb59
Facek18
Kot

Postprzez PrzemoC w 20 Cze 2009, 21:01

Miałem z modem taki mały problem, mianowicie... coś było nie halo. Niby nowe bronie u NPC,
u Sida i Barmana, ale jakoś nic poza tym. Nawet potworków nie było z OL, pojazdów, chociaż
w opcjach miałem wyraźnie "uruchom" (chyba) zbindowane pod "T". Wiedziałem, że coś jest nie tak,
ale grałem dalej. Dopiero w X-18 miałem kilka zombie z OL i Burera. Ale tam... no cóż... Utknąłem
bez możliwości przejścia dalej. Miałem wyraźnie w PDA napisane: "Zabij Burera W podziemiach i
zabierz dokumenty". Zamiast Burera ten płonący polter z Vanilii, zadanie nie wykonane po
zabiciu go... Koniec. Drzwi zablokowane. Chyba skrypty z moda się pogryzły z tymi z podstawki.
Reinstal moda dał tyle, że przy uruchamianiu miałem nawet bugtrapa, witał mnie pulpit..
Pomógł dopiero reinstal całej gry i wgranie moda na nowo. I wszystko działa, mod genialny.
Długo ostrzyłem sobie na niego zęby i nie zawiodłem się. Oczywiście miałem orginał
z patchem 1.0005.

P.S Jak ktoś zna inne rozwiązanie problemu niech poda, nikt o tym wcześniej nie napisał.
A jeżeli to ja dałem ciała to też mnie oświećcie.
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość