Negatywne wrażenia z gry...

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Re: Negatywne wrażenia z gry...

Postprzez KoweK w 12 Maj 2009, 13:26

A dla tych, co zagłębią się w OL i będą chcieli spróbować czegoś troszkę innego, trudniejszego i bardziej wymagającego... polecam z całego serca AMK MOD 1.4 z patchem 2.0.94

Najlepiej sprawdź i tego moda, którego podał ci Caleb59 i tego, co ja :) Każdy ma inny gust, mi osobiście OL nie spodobał się za bardzo, niekiedy idiotyczny spawn etc. mało fajnych skryptów i takich tam. :P Jeżeli lubisz trudniejszą rozrywkę i walkę ze STALKERami (AI w AMK modzie jest wspaniałe!) to od razu rzucaj się na AMK. A jak wolisz łatwiejszą (ale niełatwą) grę to wybieraj OL.

I [r4] nie martw się, ja też wiele razy próbowałem dać szansę dla czystego Stalkera bez modów, ale po prostu za ch*ja nie da rady... Już nie będę pisał czemu, bo znowu mnie łapie nerw na GSC jak spieprzyli grę, na którą czekam (nadal!) 6 lat :C

Co do Clear Sky- dobra gra na pare godzin, a potem do odinstalowania, takie moje zdanie. Ale bynajmniej dało radę ją ukończyć na czystej wersji, jako tako ciekawie się grało :D Może dlatego, że liniowe, a ja poniekąd lubię liniowe FPSy ;> (Half Life'y np.)
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 02:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Reklamy Google

Re:

Postprzez Marquez w 29 Maj 2009, 21:55

MCaleb napisał(a):
Quinn napisał(a):Poszukuję za to rozwinięcia skrótu s.t.a.l.k.e.r. ;]

Tak naprawdę skrót ten nie został rozwinięty. Od profka natomiast dowiadujemy się co on oznacza. Nie wiem tylko czy mogę tu spoilerować, ale powiem, byś doszedł do prawdziwego zakończenia (dowolnego).

Polecam wikipedię :)

Słowo S.T.A.L.K.E.R. to skrót powstały ze słów: Scavenger (Zbieracz), Trespasser (Intruz), Adventurer (Wędrowiec), Loner (Samotnik), Killer (Zabójca), Explorer (Badacz) oraz Robber (Rabuś).
Tak, kolego, Ty masz rację, ale ja mam karabin.
Awatar użytkownika
Marquez
Kot

Dołączenie: 29 Maj 2009, 21:20
Ostatnio był: 27 Mar 2012, 14:18
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Postprzez RageR w 02 Cze 2009, 22:06

Może wyda Wam się to dziwne ale nie mam negatywnych wrażeń co do S.T.A.L.K.E.R - a...Czemu ? Bo żadna gra nie jest idealna a ta ma w sobie to coś co przyciąga !

To po jaki ch...wast piszesz coś co nie jest związane z wątkiem...? -C17
Awatar użytkownika
RageR
Kot

Dołączenie: 02 Cze 2009, 21:49
Ostatnio był: 06 Cze 2009, 19:31
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez markusen2 w 05 Cze 2009, 08:59

Najbardziej wkurzały mnie błędy w grze wynikające z niedopracowania gry przez twórców,brak pojazdów(ponieważ są duże odległości do pokonania z buta), brak możliwości snu. Na szczęście jest dużo modów poprawiających różne aspekty gry i ta znowu nabiera smaczku (z modami czy bez i tak z chęcią do niej wracam).
Awatar użytkownika
markusen2
Kot

Dołączenie: 31 Maj 2009, 11:46
Ostatnio był: 28 Paź 2021, 21:25
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Arbiter w 06 Cze 2009, 13:35

Mnie irytuje iż mimo nakładek do gierki dalej wyskakują niekiedy babole utrudniające czy wręcz uniemożliwiające wykonania zadania. SI też by poprawić mogli, bo niekiedy przeciwnicy jak i sprzymierzeńcy zaskakują głupotą. :)
Lękam się przez kolejnych części, bo twórcy idą chyba za szybko przez realizowane projekty(rozumiem,producent itp.), a nie na jakość. Trzeba więc się z głupstwami pogodzić jeśli nie ma się na nie to wpływu.
Arbiter
Kot

Dołączenie: 03 Cze 2009, 17:40
Ostatnio był: 08 Kwi 2010, 01:13
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez monolit1935 w 10 Lip 2009, 17:23

mnie wnerwia fizyka(1935dream miał 100xlepszą)wygląd broni,wymagania,liniowość brak aut i ten silnik graficzny jakoś nie przypomina tego stalka z 2002-2005
jednak najbardziej okrojono prypiat
Image
Awatar użytkownika
monolit1935
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2009, 22:49
Ostatnio był: 15 Lip 2015, 12:11
Miejscowość: generatory z 1935
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez PrzemoC w 10 Lip 2009, 17:51

Moje negatywne wrażenia? Liczyłem na coś bardziej otwartego, z naciskiem na swobodną
grę i eksplorację. Chciałbym się wybrać do Czerwonego w dowolnym momencie lasu np.
poszukać artefaktów... Artefakty. Za łatwo je zdobyć i za dużo ich. I na późniejszych
etapach praktycznie wszędzie są Monolitianie, to jest wkurzające. No, i całość jest trochę
za łatwa momentami, na szczęście mody w dużej mierze to naprawiają. Te wady
(jak dla mnie) nie przeszkodziły mi przejść czystego stalka dziewięć razy. Zaprawdę,
nie wiem, czemu się od niego obiliście, nie dajecie rady grać, ale to już nie mój interes. :wink:

W sumie w Stalkera kupiłem rok temu, trochę w ciemno, opierałem się tylko na relacjach
jednego znajomego, nawet żadnej recenzji w gazetach nie czytałem... nie żałuję.
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez lektors w 10 Lip 2009, 18:17

Co na minus?
- kamienni przeciwnicy - trzeba wpakować po kilka magazynków pestek, jednakże jest na to zaklęcie - nazywa się mod
- chwilami jest nudno, że chce się spać, a za moment jest taka strzelanina, że nie wiem gdzie celować
- artefakty - zdecydowanie za często je spotykamy. Na sprzedaży artefaktów znalezionych w Agropromie zarobiłem ponad 50 000 rubli
- anomalie - mutanty - da się znieść ale anomalia do już zbytnia przesada. Dla mnie to jest zjawisko niepotrzebnie wykreowane przez twórców gry.

Pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez cadardzikk w 10 Lip 2009, 19:53

według mnie minusem jest wiele rzeczy
-Za dużo npców szczególnie w prypeci w opuszczonym mieście dzieje się jak medal of honor :p
-za mało potworów
To są moje negatywne wrażenia z gry
cadardzikk
Kot

Dołączenie: 18 Kwi 2009, 23:32
Ostatnio był: 12 Paź 2009, 13:55
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: IL 86

Postprzez Yuri snajper w 10 Lip 2009, 21:04

lektors napisał(a): anomalie - mutanty - da się znieść ale anomalia do już zbytnia przesada. Dla mnie to jest zjawisko niepotrzebnie wykreowane przez twórców gry.
Przecież to właśnie oto chodzi żeby było do czego strzelać przecież było by nudno gdyby byli sami ludzie. A anomalie są po to żeby były artefakty :D
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Przyjdź i pokasz, ale zabierz ze sobą MIKROSKOP !
Awatar użytkownika
Yuri snajper
Kot

Dołączenie: 28 Cze 2009, 12:22
Ostatnio był: 25 Lip 2009, 17:54
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez Idaho w 10 Lip 2009, 21:11

Pierwszym i najważniejszym minusem jest fakt, że nie jest to tym czym być miało. A miał być ambitny RPG, osadzony w klimatycznej zonie. Wyszło średnio, bo FPS z elementami RPG. Co mi jeszcze się nie podoba? Teren. Jak czytałem zapowiedzi, te pierwsze i te późniejsze, to twórcy chwalili się, że odwzorowali kawał zony, autentycznej, przenieśli ją w wirtualny świat. Jedna wycieczka niestety trochę rozwiewa wątpliwości. jak dla mnie lokacje są za małe (!). W ogóle jakoś mało tego terenu się w samej grze znalazło. Zwłaszcza Prypeć to dla mnie cios od twórców i sama elektrownia. spodziewałem się czegoś więcej. Na tym skończę, bo cała reszta wad tej gry to bezpośrednia konsekwencja tego, że nie jest to RPG. Jak chociażby potraktowanie pobocznych zadań dość miernie. Są nudne, bez finezji, nic nie wnoszą w świat gry. Szkoda.
Image
Awatar użytkownika
Idaho
Stalker

Dołączenie: 29 Mar 2009, 04:10
Ostatnio był: 18 Sie 2019, 08:18
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Asthariel w 14 Lip 2009, 13:32

To samo - to, że jest tak mało elementów RPG. Nie czuć, ze jesteś tylko elementem świata przedstawionego, ma się wrażenie, że tylko ty coś robisz w tej Zonie.
Poza tym - Monolit w późniejszych etapach. No ludzie! Wiem, ze to FPS, ale pod koniec w Zonie toczy się regularna wojna! Miałem nadzieję na małe grupki stalkerów walczące z bandytami, kazdy nabój na wagę złota, a tu robi się wojna, rzeź i rąbanka.
Nie mamy wpływu na wiatr, ale zawsze możemy postawić żagle.
Awatar użytkownika
Asthariel
Kot

Dołączenie: 10 Maj 2008, 18:02
Ostatnio był: 14 Lip 2009, 14:26
Miejscowość: Lisów
Ulubiona broń: Akm 74/2U

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości