[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: Priboi Story - Problemy i pytania

Postprzez Ra1d w 27 Maj 2009, 16:52

jak poprawni zainstalować spolszczenie ? zamieniłem wszystkie pliki poprawni (dialogi i napisy) odpalam grę i zonk niby pl ale mam jakieś znaki zamiast polskich liter co zrobić? zmienić w jakimś pliczku localizacion czy coś ? no pls help w ol 2.2 zmieniałem coś z eng na pol..
Awatar użytkownika
Ra1d
Kot

Dołączenie: 29 Kwi 2009, 17:34
Ostatnio był: 22 Lip 2010, 17:38
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez pietrucha w 27 Maj 2009, 17:50

Ra1d napisał(a):odpalam grę i zonk niby pl ale mam jakieś znaki zamiast polskich liter co zrobić?

Wywal plik localization w gamedata powinno pomóc.
Awatar użytkownika
pietrucha
Stalker

Dołączenie: 13 Maj 2009, 17:59
Ostatnio był: 31 Gru 2011, 18:42
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 3

Postprzez Ra1d w 27 Maj 2009, 21:08

no udało się ale nierozumiem jednego-co doktor(doc) robi u tych z wolności jak go zabije to mm cos z fabułą przechlapane?(czyli 0 Sans na masakrę w wolności?
i gdzie jest sidrovicz?
Awatar użytkownika
Ra1d
Kot

Postprzez KoweK w 27 Maj 2009, 21:46

Sidorowicz leży w Magazynach Wojskowych w małej wiosce, gdzie są pijawki. Nie chcę więcej spoilerować :)
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 30 Paź 2024, 17:18
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1475

Postprzez Crisu w 28 Maj 2009, 03:14

Doktorka śmiało możesz zgładzić, w końcu lepsze to niż powolna, naturalna śmierć.
Ukróć jego cierpienia, albowiem jego obecność jest zbędna.

Podobnie jak obecność Strieloka. Jego także znajdziesz w bazie Wolnych.

Sidorowicz? Wystarczy śledzić odnalezione listy by dojść jego lokalizacji.
Tylko... Ostrzegam. Jeśli nie posiadasz...
Albo nie, miej niespodziankę. xD
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez Ra1d w 28 Maj 2009, 11:00

jeśli nie mam czegoś z X w nazwie jakieś antidotum czy coś 15 minutek i dedzik nawęd na innych saveach więc najpierw mam dokumenty znaleźć? (na wysypisku pojawiało się s.o.s message) po 2 jest jakiś fix co naprawi problem ze skrytkami? chciałbym zbierać różne rzeczy w skrytkach ale i tak co 2 bandyta ma broń w 90% która mogę za kilka k sprzedać i kupić coś fajnego(już mam vintoreza a mam kilka % gry..) więc najpierw dokumenciki potem sidro? ok..
Awatar użytkownika
Ra1d
Kot

Postprzez Nekkoru w 28 Maj 2009, 15:53

Zaczne może od początku. Stalker był 1.005. Postanowiłem se Priboia zainstalować. To zassałem 1.1 z stalker.filefront. Zainstalowałem, potem spolszczenie i wszystko gra. Problem pojawił się gdy wyłączyłem gre i chciałem se wczytać - wsyp do wina . Ok wyczytałem że najlepiej miec wersje 1.0004, więc regedit, cofnąłem do 1.0001 i patcha 1.0004 PL. Potem tego fixa zainstalowałem. Teraz (jeszcze nie przetestowałem czy sejwy działają) gdy zaczynam nową gre to mam bugtrapa już gdy rozmawiam z komendantem na początku gry.

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value)

stack trace:

EDIT: Sejwy też nie działają (nawet quicksejwy)

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil

stack trace:

Reboot systemu i reinstall moda nic nie dają.
Najlepsze forum o elektrowni czarnobylskiej TUTAJ

Image
Awatar użytkownika
Nekkoru
Tropiciel

Dołączenie: 28 Lip 2007, 13:47
Ostatnio był: 19 Maj 2014, 17:56
Miejscowość: Katowice - Prypec - Moskwa ;)
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -1

Postprzez pietrucha w 28 Maj 2009, 19:43

Nekkoru napisał(a):
[code]
FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value)

Wynika z tego że, nie ma jakiegoś wpisu w dialog_menager a czy zassało się do końca pokaż rozmiar priboia i się zobaczy.
Awatar użytkownika
pietrucha
Stalker

Dołączenie: 13 Maj 2009, 17:59
Ostatnio był: 31 Gru 2011, 18:42
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 3

Postprzez Ra1d w 28 Maj 2009, 20:19

gdzie znajdę 2 dokumenty?(te w barze-znalazłem te w tunelu teraz pisze mi że bandyci coś tam coś tam i mam szukać po dachach powie mi ktoś w przybliżeniu gdzie szukać?(w arenie albo na niej?) i o ile się nie mylę to coś w agropromie jest z tym związane czy coś.. mam z kimś pogadać? generał nic o tym nie mówi więc plsika help
Awatar użytkownika
Ra1d
Kot

Postprzez The Witcher w 29 Maj 2009, 08:16

Pietrucha napisał(a):Wynika z tego że, nie ma jakiegoś wpisu w dialog_menager a czy zassało się do końca pokaż rozmiar priboia i się zobaczy.

G... prawda, mod bije się z pathem.

Nekkoru
Pomoże ci reinstall gry i instalacja patcha 1.0004, jak nie pomoże to zainstaluj patch 1.0005

Patch, a nie "path" wjeśnjoQu. xD -C17

Poprawiłem, panie.
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 28 Paź 2024, 15:31
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez Ra1d w 06 Cze 2009, 11:34

eee powie mi ktoś gdzie są te dokumenty o mutacjach(dolina mroku) i czy znalezienie sidra jest obowiązkowe? mam antidotum na Xa ale szkoda mi go.. po 2 gdzie gdzie jest ten zaginiony jakiś oddział w pyrpeci pokazała się misja i nie wiem gdzie jest..
Awatar użytkownika
Ra1d
Kot

Postprzez KoweK w 06 Cze 2009, 12:02

Ra1d napisał(a):eee powie mi ktoś gdzie są te dokumenty o mutacjach(dolina mroku) i czy znalezienie sidra jest obowiązkowe? mam antidotum na Xa ale szkoda mi go.. po 2 gdzie gdzie jest ten zaginiony jakiś oddział w pyrpeci pokazała się misja i nie wiem gdzie jest..

Znaleznie Sidora jest obowiązkowe. Dokumenty o mutacjach są za mostem, jak wychodzisz z X18 (dobrze mówię?) i kieruj się na lewo- są tam takie niebieskie domki, których chronią bandyci i chyba jeden zombie. Przeszukaj je dla niebieskiej skrzynki, która powinna tam być. Jeżeli masz antidotum, to go nie żałuj i leć znaleźć Sidora :) Oddział, który zaginął w prypeci jest w Chernobylu na północ od sarkofagu.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 30 Paź 2024, 17:18
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1475

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości