Problem z przejęciem i utrzymaniem posterunku

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z przejęciem i utrzymaniem posterunku

Postprzez kenji28 w 19 Maj 2009, 18:41

Cześć, dzisiaj rano zacząłem grać od nowa i już mam problem na samym starcie :mad: Otóż gdy będąc sojusznikiem Czystego Nieba przejmuję kolejne posterunki od bandytów to jednego z nich nie mogę zająć, bo muszę czekać na przybycie pomocy, która niestety nie nadchodzi. Nie wiem co jest grane, nigdy tak nie miałem. W dialogu nie da się poprosić o przyjście i przez to nie mam możliwości przejść do Kordonu (główne zadanie to oczyścić drogi które do niego prowadzą). Jest na to jakiś fix? Gram na patchu 1.5.07 Czytałem podobne problemy ale żaden nie został rozwiązany więc założyłem nowy wątek.
kenji28
Kot

Dołączenie: 02 Maj 2009, 20:14
Ostatnio był: 15 Wrz 2010, 16:15
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z przejęciem i utrzymaniem posterunku

Postprzez von Carstein w 19 Maj 2009, 22:51

Taaa... znam ten problem z niedocieraniem posiłków na miejsce... Patche tu nie wiele dadzą.
Zalecam zainstalowanie moda fraction commander. Wówczas po prostu przyzwiesz na daną placówkę swych sojuszników.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Markus Grizzly w 19 Maj 2009, 23:10

Ja tak miałem z Bandytami na Wysypisku. Ale udało mi się ich wyeliminować wszystkich. Kilka razy próbowałem "własnoręcznie" zdobyć bazę na Wysypisku, ale nigdy nie przychodził patrol mojej frakcji (Neutralnych) i siłą rzeczy zmuszony byłem oddać teren Bandytom. Będąc chyba w Magazynach, otrzymałem meldunek, że "Świetna robota. Wysypisko jest nasze". Miałem już tak wcześniej, że Neutralni sami atakowali i zdobywali Hangar, ale zaraz potem sobie stamtąd szli. Ale tym razem zostali :D. A Bandyci już nie próbują odbijać swojej bazy. Od czasu do czasu pojawia się tylko grupa niedobitków, która zajmuje Tylne Wejście do bazy Neutralnych Stalkerów w Agropromie. Zaraz potem poszedłem na Bagna i wybiłem z Dragunowa Renegatów, a ci nagle się przestali odradzać. :o Chyba dopiero po 10 próbach doszczętnie ich rozwaliłem. Także jedynym wyjściem jest mod albo zmudna praca i szczęście. :)
Awatar użytkownika
Markus Grizzly
Stalker

Dołączenie: 04 Lut 2008, 13:01
Ostatnio był: 27 Kwi 2019, 14:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 15

Postprzez kenji28 w 22 Maj 2009, 15:08

Przepraszam że się nie odzywałem, ale zacząłem grać od początku i nadal jest ten problem. Tym razem przez bagna jakoś przebrnąłem i teraz mam zadanie iść nad Jantar i pogadać z Sacharowem. Dołączyłem do Powinności i kazali mi przejąć i utrzymać obozowisko na ścieżce które jest przy tym dolnym przejściu z Wysypiska do Mrocznej Strefy. No i właśnie. Wszystkie patrole Powinności jeżeli gdzieś się przemieszczają to zawsze do jakiejś "Bariery" a nie do tego obozu. Fraction Commander mógłbym zainstalować ale nie wiem czy czegoś mi nie schrzani i znowu nie będę musiał zaczynać od początku.
kenji28
Kot

Postprzez von Carstein w 22 Maj 2009, 17:26

kenji28 napisał(a):Wszystkie patrole Powinności jeżeli gdzieś się przemieszczają to zawsze do jakiejś "Bariery" a nie do tego obozu. Fraction Commander mógłbym zainstalować ale nie wiem czy czegoś mi nie schrzani i znowu nie będę musiał zaczynać od początku.

Drogi Kenji... to jest wrodzona wada gry... Możesz próbować do usra*** śmierci i nic nie zdziałasz... lub zainstaluj FC. Gwarantuje, że niczego ten mod nie spieprzy, lecz uprzyjemni ci rozrywkę. Zalecam zainstalować patcha 1.05.08.

Edit:
Lancerion - nie słyszałem o tym sposobie... ciekawe.
Ostatnio edytowany przez von Carstein, 23 Maj 2009, 09:58, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Postprzez Lancerion w 22 Maj 2009, 21:38

Na ten problem jest proste rozwiązanie bez użycia modów. :+:
Wystarczy wrócić do bazy (poprzez przewodnika) a następnie powrócić do zajmowanego obszaru.
U mnie to zadziałało. :wódka:
Awatar użytkownika
Lancerion
Kot

Dołączenie: 22 Maj 2009, 21:32
Ostatnio był: 28 Sie 2009, 10:15

Postprzez kenji28 w 25 Maj 2009, 14:00

Niestety Lancerion Twój sposób u mnie nie pomógł. No więc postanowiłem że zainstaluję tego moda fraction commander i mam pytanko. Którą wersję należy zainstalować, gdyż na filefront.com jest ich kilka i za bardzo nie wiem czym się różnią. Jeszcze inna sprawa: czy da się w tym modzie kazać tylko jednemu żołnierzowi za mną iść czy zawsze idzie cały oddział czy może wszyscy w danym sektorze xD ?
kenji28
Kot

Postprzez von Carstein w 25 Maj 2009, 15:24

Drogi Kenji!
Ten mod pozwala przywoływać sojuszników, lecz oni za tobą nie idą. Sami decydują co i jak. Ale możesz sterować całą frakcją, tzn możesz sterować zachowaniem całęj frakcji. Ustawisz na agresywne to zapewne uderzą na bazę i ją zajmą.
Ściągnij najnowszą. Nowsze = lepsze.

Ach tak. Możesz wynająć (po dużej cenie) oddziałnajemnych stalkerów. Nie idą co prawda cały czas za tobą, ale jak będziesz w jakimś pinkcie, to możesz im kazać do niego podążyć.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Postprzez kenji28 w 25 Maj 2009, 17:25

Ale chodziło mi o to, czy jeśli ustawię sojusznikom zachowanie agresywne to czy pójdą tylko ci co są najbliżej mnie czy cała baza albo wszyscy w danym sektorze? Bo jeśli te 2 ostatnie warianty to trochę bezsensowne.
kenji28
Kot

Postprzez von Carstein w 25 Maj 2009, 17:39

Jeżeli ustawisz agresywne, to ustawisz zachowanie dla całej frakcji... Na wszystkich posterunkach zagrzmią strzały z karabinów, posypią się granaty... Ale tylko te kilka oddziałów przy bazie wroga ruszy do niej. Jeżeli zginą ruszy kolejny oddział itd. Ta opcja jak wiesz ustawia zachowanie dla całej frakcji.
Ostatnio edytowany przez von Carstein, 26 Maj 2009, 11:31, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Postprzez kenji28 w 25 Maj 2009, 23:22

jutro zainstaluję i dam znać jak działa. Mam jeszcze 2 pytania:

1. Czy do tego moda jest dostępne jakieś spolszczenie?
2. Czy ten mod zastępuje oryginalne pliki gry i czy ma jakiś deinstalator żeby można go było łatwo usunąć?
kenji28
Kot

Postprzez von Carstein w 26 Maj 2009, 11:32

1. To zależy od wersji, ale spolszczenie jest.
2. Eeeee... ja raz go usnąłem... sejwy nie działały od momentu instalacji (czyli gdy program wgrałem) tego programu. Gdy go znów zainstalowałem sytuacja wróciła do normy.
Jeżeli masz jeszcze jakieś z tym kłopoty to pisz na PW.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości