Problem - Podróżowanie z Przewodnikiem

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem - Podróżowanie z Przewodnikiem

Postprzez Niklas w 14 Maj 2009, 00:22

Mam taki dość irytujący problem - ile razy próbuję ruszyć z Przewodnikiem do Doliny Mroku, gra niby wczytuje, ale... ostatecznie zawiesza się, pokazując mi jakiś widoczek (obecnie chmury na niebie). Nie mogę nic zrobić, jedynie wyłączyć grę "magiczną trójcą" Ctrl+Alt+Del. :/

Co może powodować ten problem? Czy w Czystym Niebie nie da się przejść z Wysypiska do Doliny, korzystając z usług Przewodnika?
Awatar użytkownika
Niklas
Kot

Dołączenie: 13 Maj 2009, 20:45
Ostatnio był: 13 Lip 2011, 17:26
Miejscowość: Kowary
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem - Podróżowanie z Przewodnikiem

Postprzez Crisu w 14 Maj 2009, 11:11

Rozumiem, że wczytywanie poprzedniego zapisu gry nie skutkuje rozwiązaniem problemu...

Jednak sprawdź, może utworzył się log błędu... Chyba wiesz gdzie go znaleźć?

No i podstawowe pytania... Gierka oryginalna? Patch zainstalowany?
Patch najczęściej pomaga, jednak nie zawsze. Spróbuj także zainstalować grę ponownie.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez Niklas w 14 Maj 2009, 11:16

CrisuSPW napisał(a):Rozumiem, że wczytywanie poprzedniego zapisu gry nie skutkuje rozwiązaniem problemu...

Niestety. Za każdym razem moja wędrówka z Pchlego Targu do któregokolwiek miejsca w Dolinie Mroku kończy się tak samo - pięknym widoczkiem, bez żadnych menu i innych dupereli, bez możliwości wyjścia z tego inaczej niż poprzez "Trójcę".

Jednak sprawdź, może utworzył się log błędu... Chyba wiesz gdzie go znaleźć?

Hmm, nie wiem, ale stawiam, że gdzieś w katalogu z grą. Jeśli tak - nie ma go.

No i podstawowe pytania... Gierka oryginalna?

Jawohl, Herr Administratorze.

Patch najczęściej pomaga, jednak nie zawsze. Spróbuj także zainstalować grę ponownie.

Hmm, chyba patcha nie instalowałem. Mam Czyste Niebo z serii "Platynowa Kolekcja", więc nie wiem, czy ona jest spatchowana, czy nie.

EDIT:

Sprawdziłem, nie mam patcha. Zainstaluje tego 1.5.08 i zobaczę, czy to coś da. Mam tylko nadzieję, że nie spsuje mi to sejwa :P

EDIT2:

Oczywiście save nie działa, więc sporo czasu potrwa nim się przekonam, czy błąd z Przewodnikiem został naprawiony. Na razie dzięki za sugestię ;)
Awatar użytkownika
Niklas
Kot

Postprzez Maly Mod w 14 Maj 2009, 14:20

to jest taki lagg występuje w 2 lub 3 pierwszych pathah (1.5.5 chyba) poprostu zostawiłem kompa na 30 min tak sie laggował aż sie odlagował. (to nie spam tylko tłumacze co to /powodów zjawiska nie znam)
Maly Mod

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Ropasiak w 14 Maj 2009, 15:30

A jesteś już po misjach w Dolinie Mroku?
| Ryzen 7 5700X (4.85GH) | Gigabyte B450 Gaming X | Arctic Liquid Freezer II 280mm | 40GB DDR4 RAM 3466MHz CL16| PowerColor RX 6700XT Hellhound 12GB GDDR6 (+Cooler Master ELV8) | Kingstone KC3000 2TB + Crucial BX500 1TB | Corsair CX550M | Fractal North XL White (+Cooler Master Halo 2 120mm) | Windows 10 Pro x64
Ropasiak
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2008, 18:02
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 08:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 14

Postprzez Niklas w 14 Maj 2009, 15:35

W sumie to teraz nieco bez znaczenia, bo i tak muszę zacząć grać od nowa :P

Wtedy byłem tuż przed wejściem do tego pomieszczenia, gdzie jest PDA Kła. A walka z bandytami nieco zjadła mi amunicji, więc chciałem sobie szybko wrócić do Doliny, by nieco "nachapać" amunicji, a tu zonk :P
Awatar użytkownika
Niklas
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości