Jak u was chodzi stalker multiplayer??

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Jak u was chodzi stalker multiplayer??

Postprzez Gentleman's White w 03 Maj 2009, 16:07

STA1KERpl napisał(a):Jak ja gram w wersji 1.05.1, a u kolegi 1.05.3 (czy tam 4), to mamy jakby opóźniony zapłon gdy strzelamy, po podczas naciśnięcia lkm, nasz stalker naciska spust po jakieś 0,5 sekundy opóźnienia, a naprawdę dużo w fps'ie. Co jest więc z naszymi mp?

Jak zauważysz przy pingach serwerów najniższy ma ok 80 ms. To raczej dużo jeżeli wymaga się płynnej rozgrywki.
Ja sam posiadam interent 4 gb i mam to samo co opisałeś. Jeżeli naciśniesz Tab to przyjrzyj się pingowi. Mi waha się od 47 mms (naprawdę dobry) do 114 (lagi jak cholera) w przeciągu kilku chwil. Grać przy takim nie sposób.

Jak temu zaradzić? Grać z kolegami na małym serwerze, najlepiej założonym jako wirtualne połączenie LAN poprzez hamachi. Warto zaznaczyć by hostem był ten, który posiada komputer o największej mocy przeliczeniowej i najszybszym internecie.
Awatar użytkownika
Gentleman's White
Kot

Dołączenie: 27 Kwi 2009, 18:05
Ostatnio był: 12 Gru 2011, 13:03
Miejscowość: Bielany
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez STA1KERpl w 03 Maj 2009, 20:27

Dzięki za pomoc, lece na google, bo nie mam pojęcia co napisałeś^^.
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 13

Postprzez WojaS w 03 Maj 2009, 20:30

Ja sobie kiedyś z ciekawości włączyłem Multiplayer'a, tak więc wchodzę w pierwszy lepszy server gdzie znajdują się już inni gracze, czekam czekam, dobra już mogę się zeSpawn'ować. Gdy zaczełem grę to od razu mi się odechciało. Pewnie każdy by powiedział : - Pewnie mu muliło bo ma za słabego neta. Otóż nie, bo problemem zapewne jest mój sprzęt. Mam neta 2 Mb/s od UPC a mój sprzęt to : Procek - AMD Athlon 64 3000+ ; grafa - NVidia GeForce 7300 GT ; Pamięć - 1,5 GB. Na SinglePlayer gram na średnich detalach ( nie wiem jakim cudem ) A na Multi specjalnie ustawiłem na totalne minimum, a muli jak jasna cholera. Jeżeli do tego dać jakieś lagi wynikające z sieci = Katastrofa.
Awatar użytkownika
WojaS
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2009, 21:50
Ostatnio był: 14 Sie 2010, 18:33
Miejscowość: Sz-n
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości