Shaockgun napisał(a):Ostatnio wyszperałem w Sieci dziwny filmik o Stalkerze. Mianowicie, ukazywał on grę w specyficznym widoku TPP, gdzie kamera była zawieszona nad prawym ramieniem Naznaczonego (jak np. w Resident Evil 4). Co ciekawe, w tym widoku DAŁO SIĘ NORMALNIE STRZELAĆ, czyli gdzie celownik, tam strzał. Widok ten mi się spodobał, i rzeczywiście działała, sprawdzałem. A z resztą sprawdźcie sami:
http://pl.youtube.com/watch?v=y9ZHbS6qrgM
Oczywiście, żeby pobawić się w tym trybie, NIE TRZEBA NIC ŚCIĄGAĆ, bo to nie mod, a jeno mała zmiana w bebechach gry. Zamieszczam własnoręczną instrukcję "hał to du it".
1. Wchodzimy do folderu STALKER SHOC (w Dokumentach Udostępnionych najczęściej przebywa) i tam odnajdujemy plik user.ltx. Otwieramy go np. Notatnikiem.
2. W nim, byle gdzie, dopisujemy:
bind cam_1 kF1
bind cam_2 kF2
bind cam_3 kF3
oczywiście zapisujemy i zamykamy.
3.Teraz odszukujemy skrót do Stalkera (ten, którym uruchamiamy grę), klikamy na niego prawym przyciskiem mychy i wybieramy Właściwości. Teraz musimy dopisać pewną komendę w Elemencie Docelowym. W tym celu w polu Element Docelowy, PO SPACJI dopisujemy:
-psp"
tak żeby całość wyglądała mniej więcej tak:
"D:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\XR_3DA.exe" -psp"
teraz zapisujemy i zamykamy.
4. Gotowe! Po wczytaniu save lub rozpoczęciu nowej gry będziemy w tym widoku. Aby powrócić do standardowego FPP klikamy F1. Aby powrócić do tego TPP, click F2. Aby przejść do widoku TPP, w którym dowolnie możemy majtać kamerą, klikamy F3.
Oczywiście tryb ten ma swoje wady (niemożność zbierania przedmiotów, rozmowy itp.), ale zaradzić temu można powracając do zwykłego FPP. Jest to tylko urozmaicenie.
Enjoy!
Powróć do Pytania i odpowiedzi
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości