Powolna Sprawiedliwość

Powyżej 5000 znaków.

Moderator: Realkriss

Re: Powolna Sprawiedliwość

Postprzez 19milo93 w 01 Kwi 2009, 12:59

No widzę że nasz pamiętnik przybrał nieco formę opowiadania z akcją ;) pracuj dalej :D Jak byłbym toba to nazwałbym bohatera Sasza Piotrowicz ;)
Z mgieł wynurzyła się postać. Czarny płaszcz i brązowe spodnie... stalker z powołania i zawodu. Zwą go Thorvald-Cichy strzelec, bo nigdy nie wiesz jak długo pożyjesz na tym patole. Dzień w dzień przemierza lasy, łąki- w poszukiwaniu tajemnicy tej mrocznej krainy... Dla zabawy? Szczęścia? Bogactwa? Nikt tego nie wie, a tylko niewielu smiałków go widziało. Kordon, wysypisko, jantar, Prypeć... Wszędzie gdzie się pojawi niesie śmierć, bo przecież... On tylko bierze zlecenia. Nie interesują go artefakty, to zajęcie zostawia kotom i frajerom z wioski. On sam trzyma się od nich z daleka i poluje niczym na dziki. Codziennie czai się w krzakach, przykłada policzek do zmarzniętej kolby, celuje i... Strielok? To było tylko jedno z jego zadań... Następny będziesz ty!!!
Awatar użytkownika
19milo93
Kot

Dołączenie: 02 Lut 2009, 17:12
Ostatnio był: 11 Wrz 2011, 18:22
Miejscowość: Czarnobyl
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez EFO w 01 Kwi 2009, 16:07

Propozycje są ciekawe, możliwe że je wykorzystam gdzieś w kolejnych częściach. Niestety nie bardzo o to mi chodziło a o jednoczłonowe psełdo jak Strielok, Duch, Kieł, czy Wilk. Prosił bym o propozycję bardziej w tym kierunku. Coś chwytliwego, coś co dawało by do myślenia, było tajemnicze i pełne wyrazu. Taki paradoks...
EFO
Stalker

Dołączenie: 27 Lut 2009, 16:38
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 19:04
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Postprzez dragon22 w 01 Kwi 2009, 16:39

Podoba mi się twoja powieść.Ma klimat i dobrze wyobrażam sobie to co czytam
Pozwolisz, że wypiszę błędy- tak dla poprawy.To mój zawód.Wypisywacz błędów.He he :D
EFO napisał(a):Podczas ataku Wolność zabiła siedmiu ludzi, kilku zostało poważnie rannych

Tu chyba nie Wolność zabiła tylko ten mutant, prwada?Tak więc ataku "na" wolność- drobny błędzik, ale zmienia trochę sens przez moment
EFO napisał(a):porażki wam nie daruje

Brakuje "ę", ale to błędzik taki tyci, że nie ma co na niego się gapić
Przejdę do ogólnej oceny.Przede wszystkim bardzo fajna powieść i to zapamiętaj najbardziej z mojego wywodu
Zastanawiałem się co ci dać i chyba to zrobię
Ocena 6/6Brawo brahu.Daje to przede wszystkim za ciekawą fabułę i unikatową powieść, no i mało, a nawet b.mało błędów.
PS- na razie druga tak dobrze oceniona powieść przeze mnie
Uwaga!!Mój pomysł na imię to Wowa Cichy
Dobra broń nie wystarczy.Bez celnego oka tylko wariat wybiera się do Zony
Uwaga.Pojawił się kolejny rozdział powieści pod tytułem "zły cień"- trzy rozdziały.Proszę o komentarze i oceny rozdziałów
Awatar użytkownika
dragon22
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2009, 12:15
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 19:29
Miejscowość: Czerwony las
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --

Postprzez EFO w 01 Kwi 2009, 17:00

Cóż, powinno być : "Podczas ataku Wolności zginęło siedmiu ludzi." Wtedy całe stwierdzenie było by bardziej zrozumiałe, ale pisałem to dość późno więc pewne błędy rzeczowe mi się zdarzają, ale postaram się nie popełniać ich w kolejnych częściach. Podoba mi się Wowa Cichy choć raczej wykorzystam samo Cichy, chyba że dostanę lepszą propozycję...
EFO
Stalker

Postprzez dragon22 w 01 Kwi 2009, 17:14

Jasne stary.Zrozumiałe, że o póznej "hour" popełnia się błędy.I tak masz b.mało.Poza tym jak edytujesz to jescze raz to możesz poprawić i coś zmienić.Pomysł inny na imię to "Ząb", albo do cichego "Kostia lub Toszka Cichy", "Bezimienny"- co o tym sądzisz?
Uwaga.Pojawił się kolejny rozdział powieści pod tytułem "zły cień"- trzy rozdziały.Proszę o komentarze i oceny rozdziałów
Awatar użytkownika
dragon22
Stalker

Postprzez EFO w 01 Kwi 2009, 17:15

Też myślałem nad Bezimiennym ale to już było, tylko nie pamiętam w jakiej grze.
EFO
Stalker

Postprzez dragon22 w 01 Kwi 2009, 17:22

No może "Bezszelestny".Lub "Niewidoczny".Może być też "Czerwona pręga", albo "Szary"
Awatar użytkownika
dragon22
Stalker

Postprzez Ghost Hunter w 01 Kwi 2009, 20:49

No to jak ma być psełdo to podam razem z imionami: Aleksander "Szpak" Zimowicz, Witold "Zimny" Stiepanov, Johan "Błysk" Dragunov, Ivan "Szybki" Baran, Borys "Groza" Grozewicz

To tylko przykłady robione na szybko. Jak byś potrzebował jakiś konkretnych akurat na dany akt bądź scenariusz to napisz
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu
Awatar użytkownika
Ghost Hunter
Kot

Dołączenie: 29 Mar 2009, 21:04
Ostatnio był: 04 Kwi 2009, 20:49
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez Hssiss w 01 Kwi 2009, 21:03

Cichy, twardy, rycerz, szczęściarz (oklepane), pijawkobij, żywotniak, sprawiedliwy.
Mógłbyś odrobinę sprecyzować jak bardzo i do której części jego historii ma się odnosić jego pseudonim?
Hssiss
Tropiciel

Dołączenie: 07 Mar 2009, 02:43
Ostatnio był: 08 Gru 2017, 21:38
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 32

Postprzez EFO w 01 Kwi 2009, 22:44

Sądzę że do wszystkich, w końcu to ma być jego psełdo, nowe imie. Coś przez co będzie rozpoznawany w śród nowych przyjaciół, a także wrogów.
EFO
Stalker

Postprzez Imbefalasion w 02 Kwi 2009, 19:33

Jak ma być rozpoznawany, to pewnie powinno być coś charakterystycznego... Może Ocalały? Pijawa, Wojak, Twardy ( :D ). Więcej nie jestem w stanie wymyśleć.
BTW; PseUdo, człowieku, pseudo. :D

BTW2: EFO, nie nawidzę Cię. Całkowicie, z całego serca i serdecznie nienawidzę. Czytam, wciągam się, "czuję klimat", a tu nagle bach! I koniec kolejnej części :D

BTW3:
EFO napisał(a):Też myślałem nad Bezimiennym ale to już było, tylko nie pamiętam w jakiej grze.

Bezimienny był chyba w jakimś RPG, o ile dobrze pamiętam to chyba Planscape Torment.
http://www.stalkerpbf.jun.pl
"A prawda jest jedna - Polska wiecznie będzie trwać!
I nigdy nie zginie, póki żyjesz Ty i ja
To sprawa honoru, to sprawa życia każdego z nas
I nie ma odwrotu - jesteś z nami lub przeciwko nam!"
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2007, 19:58
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:50
Miejscowość: Gdańsk
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez EFO w 02 Kwi 2009, 21:11

Imbefalasion dzięki za nienawiść, poważnie, cieszę się że ci się podoba moje opowiadanie. Poza tym gdyby kończyło się inaczej nikt nie czekał by na dalsze części. Osobiście nienawidzę tego e filmach, zwłaszcza serialach, ale to taki chłyt (celowy błąd) marketingowy.

A Bezimienny to nie był bohater takiej samochodówki Gears of War. hehe
EFO
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Teksty zamknięte długie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości