[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: Priboi Story - Problemy i pytania

Postprzez Adam w 28 Lut 2009, 18:55

Zainstalowałem Priboi i znalazłem blowouta (po prostu plik blowout) jedyne co tam było to parę informacji o blowoucie, Nie było napisane blowout yes, tylko true, nil i end. Może ktoś rozwiąże problem?
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 20 Wrz 2023, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Reklamy Google

Postprzez Raven422 w 01 Mar 2009, 00:01

Omg Adi. Tam masz blowout_enable- true/false. Jak masz true to blowy są, jak false to ich nie ma. Również w pliku blow_mutants czy jakoś tak możesz ustalać liczbę potworów spawnujących się po blowucie. To samo w odpowiednim pliku można zrobić z artefaktami ;).
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez Pietras w 02 Mar 2009, 01:12

Mam uno piccolo problemo kochani.
Sami tutaj eksperci, więc mam nadzieję, że się znajdzie ktoś kto mi pomoże.

Mianowicie: Gram sobie w Priboia, v1.1 z drugim fixem na v. 1.0004
Byłem już w Agropromie, odwiedziłem bar i Dark Valley (pobieżnie). Właśnie stamtąd wracam aby sprzedać loot w barze i w momencie kiedy gra ładuje się przy przechodzeniu z Garbage do Baru mam CTD. Log z błędem:

Expression : motion_ID.valid()
Function : CKinematicsAnimated::ID_Cycle
File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\SkeletonAnimated.cpp
Line : 136
Description : ! MODEL: can't find cycle:
Arguments : waunded_1_idle_0

Co jest nie tak? Czy ktoś może wie?
Pietras
Kot

Dołączenie: 02 Mar 2009, 01:05
Ostatnio był: 11 Maj 2010, 18:29
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Przemek77 w 04 Mar 2009, 09:43

Panowie, a czy w 1.1 macie licznik Geigera? Świeża instalka Stalkera, świeża instalka PS 1.1 - wejście w radiację nie powoduje pykania i o promieniowaniu mówi nam tylko ikona "wiatraczka" i spadające zdrowie, co czasami w ferworze walki jest niezauważalne.
Czy może trzeba nabyć jakiś detektor anomalii gdzieś u handlarzy czy jest to bug?
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Raven422 w 04 Mar 2009, 15:49

Tak, trzeba nosić detektory. Na początku gry chyba jeden jest w schowku w domu Priboia.
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Postprzez CLEAR SKYline w 07 Mar 2009, 14:16

Wczytaj save zanim wszedłeś na Wysypisko, czyli z Doliny Mroku, a jeżeli nie masz takowego, to przejdź na inną mapę, np. do Agro i wróć. Zazwyczaj u mnie pomaga.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez nismoztune w 10 Mar 2009, 02:45

W Magazynach, w bazie Wolności siedzi sobie Strelok. Oddział Powinności zaatakował bazę i zabił Strelok. Czy jego śmierć będzie miała wpływ na dalszą grę?? Mam jeszcze jeden problem. Muszę zdobyc dokumenty Mutation Report #1. Miotam się co wszystkich lokacjach kilka dni i nie mogę znaleść tego dokumentu. W PDA pisze, że powinienem szukać w Doline Mroku, ale nie mogę ich znaleśc. Czy ktoś mi może pomóc.
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 30 Sie 2023, 19:39
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 19

Postprzez RamzeS w 12 Mar 2009, 16:29

tez miałem jaja z tym "Przebojem...Story..." w poszukiwaniu kodów i dokumentów latałem z prypeci do doliny mroku, z Jantaru do elektrowni i tka w kółko....

ostatecznie mój problem wygląda tak byłem już w lab w dolinie mroku po znalezieniu urządzenia szyfrującego, dostałem się na drugą stronę elektrowni i tam jak w zwykłym STALKERZE ostatni teleport kierował nas do poznania właściwego rozwiązania, to tam nie ma teleportu tylko jest wyrwa w betonie o dziwnym kolorze, gdy na nią wchodzę teleportuje mnie na najwyższy komin na tej lokacji(nie ten przy sarkofagu) tylko taki co się da na niego wejść drabiną i co dalej hehe???

ktoś przeszedł Priboja całego?
Awatar użytkownika
RamzeS
Kot

Dołączenie: 12 Mar 2009, 16:05
Ostatnio był: 18 Kwi 2017, 19:24
Kozaki: 1

Postprzez nismoztune w 17 Mar 2009, 02:09

Ukończyłem Priboi 'a, chociaż nie znalazłem wszystkich dokumentów. Chcę stwierdzić, że trochę zawiodłem. Zakończenie gry mogło być inne i w innej lokalizacji.
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 30 Sie 2023, 19:39
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 19

Postprzez EFO w 28 Mar 2009, 01:06

Modzik całkiem przyjemny choć trochę za zielony, co czasem utrudnia znalezienie wroga. Denerwują mnie te wszystkie lasy jak przy bunkrze w Jantarze, no i te wszystkie domki i wieże, których wcześniej nie było. Od zdarzeń z podstawki minął rok a tu ktoś zdążył całe osiedla pobudować. No niby nie dziwne tylko czemu te domy są stare i zniszczone, twórcy trochę przesadzili ze zmianami wyglądu lokacji. Często mam lewitujące pojazdy. Mam też ciekawy bug w barze, po wczytaniu gry radio gra jak by mu kasetę wciągało. Chciałem wyłączyć emisje ale wtedy w barze nie było by tyle artefaktów do zebrania. Można tu nieźle zarobić, za jedno przejście przez Rostok zgarnąłem 100k i to za same bronie i kilka artefaktów. Narzekacie na wysoką cenę tego lekarstwa, ale tą zawsze można zmienić, jak kto woli. Powiedział bym ze fabuła jest ciekawa tyle że nie zawsze ta fabuła jest. Póki co większość dokumentów znalazłem przypadkiem odwiedzając stare lokacje. Fajnie ze szybko można zdobyć dobrą broń, zaraz z kordonu udałem się do baru a tu na ziemi leży G36 a nawet kilka. Ogólnie gra się przyjemnie choć szukanie tych dokumentów bywa nużące....
EFO
Stalker

Dołączenie: 27 Lut 2009, 16:38
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 19:04
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez EFO w 28 Mar 2009, 19:36

Witam, mam problem, nie mam kody do pierwszych drzwi w X18 chodzi mi o ten do których w podstawce był 1243, znalazłem kilka kodów na forum ale żaden nie pasuje. Wystarczy mi sama informacja gdzie mogę ten kod znaleźć. Wersja gry to 1.0005 dodatek mam w wersji 1.1...
EFO
Stalker

Dołączenie: 27 Lut 2009, 16:38
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 19:04
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez KoweK w 29 Mar 2009, 12:41

Mam dokładnie taki sam problem :|
A odwiedziłem-
Cordon- dokumenty od handlarza i z pokoju zabitego deskami
Bar- dokumenty z biura Don Reby :P
Agroprom - w bazie wojska zabrałem walizkę
Schowek strieloka- dokumenty
X16- Detektor z trupa naukowca
18- Dokumenty z plecaka, obok trupa na początku X16

To chyba wszystko. Wszystko przeczytałem i nie wiem, jaki kod wpisać do tych drzwi :/ Wystarczy wskazówka, gdzie owy dokument się znajduje z instrukcją.

Btw. Ktoś wspominał, że w Encyklopedii mamy zakładkę "misje", albo coś takiego.
http://screenshot.xfire.com/screenshot/ ... 31d0a8.png

Ja chyba czegoś takiego nie mam ;|
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 30 Paź 2024, 17:18
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1475

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla