Problem z główną misją. Proszę o rade

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z główną misją. Proszę o rade

Postprzez nonedescript w 04 Mar 2009, 14:10

Witam
Mam problem z głównym zadaniem. Po oddaniu skrzynki Sidorowiczowi należy się udać na WYSYPISKO i "Porozmawiać z kopaczami" - i tu właśnie mam problem. Kiedy zachodzę do kopaczy oni nie żyją, a kiedy przeszukuje ich ciała to nie uzyskuje wiadomości co dalej. W pobliżu nie ma też żadnego PDA, ani na ziemi ani w skrzynce narzędziowej. Pamiętam, że później trzeba pomóc jakiemuś kolesiowi, co się broni przed psami (kiedyś grałem w to ale straciłem save'y zanim przeszedłem całą gre) ale teraz nie mam tego typa bo, chyba, nie dostałem informacji od kopaczy. Zanim przyszedłem na wysypisko do kopaczy to minęło trochę czasu, bo robiłem masę misji pobocznych.
Mam już zaczynać od nowa czy można to jeszcze jakoś rozwiązać?
nonedescript
Kot

Dołączenie: 04 Mar 2009, 13:52
Ostatnio był: 01 Lis 2014, 21:43
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z główną misją. Proszę o rade

Postprzez Evilijo w 04 Mar 2009, 14:55

W zadaniu chodzi o to, żeby przeszukać jedno z ciał martwych kopaczy. Twój problem może tkwić, albo w tym, że nie przeszukujesz odpowiedniego ciała, albo wystąpił bug. Jeśli ma być to bug to domyślam się, że jedziesz na nieco starszej wersji gry, wtedy pomóc może update do 1.08. Jeśli to nie bug, to po prostu postaraj się bardziej, czy tam załóż okulary a na pewno znajdziesz odpowiednie ciało.
Pozdrawiam.
Image
Awatar użytkownika
Evilijo
Stalker

Dołączenie: 11 Lut 2009, 21:48
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 20:17
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Michu w 04 Mar 2009, 16:24

Ewentualnie pójdź od wcześniejszego sejwa, najlepiej zapisanego gdzieś w kordonie ;). Na takie bugi triczek przeważnie pomaga...
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 131

Postprzez nonedescript w 04 Mar 2009, 21:38

Najprawdopodobniej będzie to zonk, bo straciłem kilka ładnych godzin na szukaniu tego właśiwego ciała przeszukując dosłownie kawałek po kawałku wysypisko. Co do save'ów, to mam już w nawyku/nauczce robienie po kilka ale z racji że przez dwa dni (realnie jakieś 12h) robiłem misje poboczne i łaziłem po ZONIE to w którymś momencie nadpisałem ten z KORDONu jak tylko wyszedłem od STRIELOKa :/ hmmm... chyba nie zostaje mi nic jak zacząć od nowa.
Jeszcze raz coś nie pyknie i w%$#bie tą gre nie przechodząc jej, choć chciałbym ją przerobić bo mi się nawet podoba, choć brakuje tego klimatu z pierwszej części :( (cień czarnobyla zrobiłem 3 razy :] ). Od samego początku z tym "Czystym niebem" wiatr w oczy. zaczeło się od grafiki: producenci nie mają zamiaru rozwiązać błędu ze zgodnośćią grafiki (np GF7400-drugi plan to jeden wielki artefakt na fullscreenie - gram w okienku), później crashe po kolejnym patchu, dalej nieplanowany format i strata save'ów, a teraz ten j%$&ny bug :/ :/
Dzięki za odezwe
nonedescript
Kot

Dołączenie: 04 Mar 2009, 13:52
Ostatnio był: 01 Lis 2014, 21:43
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez dragon22 w 22 Mar 2009, 23:22

Otóż najpierw napisałeś że żadna wiadomość się nie pojawia,kiedy przszukałeś ich zwłoki,a potem pomagałeś jak to ładnie ująłeś "kolesiowi obronić sę przed dogami"-co jednoznacznie mówi że to bug,ale nie w grze,tylko w wypowiedzi brahu.Po tym jak mu pomożesz wysłuchujesz krótkiej gadki od niego i udajesz się do doliny mroku za kłem.Poza tym gościu jemu pomagasz tylko wtedy i tylko wtedy ten Wasian tam jest jak przeszukasz sztywnych nieco kopaczy,więc udało ci się-może tego nie zobaczyłeś,albo nie usłyszałeś,albo przegapiłeś?Pograj w grę jescze parę razy,a zobaczysz że sam rozwiążesz wszystkie problemy :D
Dobra broń nie wystarczy.Bez celnego oka tylko wariat wybiera się do Zony
Uwaga.Pojawił się kolejny rozdział powieści pod tytułem "zły cień"- trzy rozdziały.Proszę o komentarze i oceny rozdziałów
Awatar użytkownika
dragon22
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2009, 12:15
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 19:29
Miejscowość: Czerwony las
Ulubiona broń: --
Kozaki: 1

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości