Jak wejść na drzewo?

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jak wejść na drzewo?

Postprzez kaczy232 w 18 Lut 2009, 16:33

Witam. Mam taki problem w Clear Sky. Otóż w Agropromie i w Czerwonym Lesie są schowki umieszczone na drzewie. Czy wie ktoś może jak się do nich dostać? Próbuje skakać itd. ale nic nie daje. Z góry dzięki za informacje. pozdrawiam
kaczy232
Kot

Dołączenie: 18 Lut 2009, 16:17
Ostatnio był: 24 Lut 2009, 12:54
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Jak wejść na drzewo?

Postprzez Kuba w 18 Lut 2009, 16:48

Wiem o które drzewo Ci chodzi w Agropromie. Leży na tym wzgórzu pomiędzy bazami stalkerów i Powinności. Tam obok jest chyba anomalia grawitacyjna, może spróbuj się odbić :wink:

A tak poważnie to też nie wiem jak się tam wdrapać.
"Gdzie leśna droga wije się przez uroczysko, nieubłagana czeka mnie i znana przyszłość.
Daremnie wszczynać by z nią spór, mamić pieszczotą, otwarta jest jak mroczny bór - na wskroś, szeroko."
Awatar użytkownika
Kuba
Stalker

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 13:19
Ostatnio był: 26 Sie 2014, 15:24
Miejscowość: Częstochowa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 11

Postprzez tidius1 w 21 Lut 2009, 21:35

Co do schowka w Argopromie, to musisz naskoczyć na to drzewo tak, by było po "wylądowaniu" możliwe ponowne wybicie się z części, na którą się wdrapiesz. Skaczesz od strony, gdzie drzewo jest bardziej pochyłe. Gdy już wskoczysz na "kawałek" drzewa, nie ruszaj się ani do przodu, ani do tyłu. Skocz raz jeszcze (jeśli się nie da, to musisz zejść z części, na którą udało Ci się wejść i zacznij od nowa) i dopiero gdy będziesz w powietrzu naciśnij strzałkę do przodu, a wylądujesz na stabilnej części drzewa, ale właśnie teraz zaczną się schody, bo musisz skakać z gałęzi na gałąź :P Tego nie da się opisać, ja wdrapałem się tam za którymś razem :mad:

Co do czerwonego lasu, to nie wiem o jaką skrytkę chodzi :(
tidius1
Kot

Dołączenie: 09 Gru 2008, 18:34
Ostatnio był: 03 Maj 2009, 04:20
Kozaki: 1

Postprzez pitek_z w 21 Lut 2009, 22:36

W agropromie jest tez skrytka przy bazie stalkerów. Wskoczysz na nią z rury odchodzącej od budynku, a na rurę wejdziesz z tegoż budyneczku. W czerwonym lesie nietrudno wejść na to drzewko metodą jaką opisał tidius1. Co innego ze tam jakos nigdy nie mogłem się dostać do skrytki.
pitek_z
Kot

Dołączenie: 27 Paź 2008, 14:52
Ostatnio był: 30 Gru 2012, 10:30
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez tidius1 w 21 Lut 2009, 22:56

piter_k napisał(a):W czerwonym lesie nietrudno wejść na to drzewko metodą jaką opisał tidius1.

Ta metoda jest na skrytkę na drzewie w Agropromie, ale w Czerwonym Lesie też może działa :P

W ogóle, to za dużo tych skrytek na drzewach. Tzn. ja naliczyłem trzy (jeszcze jedna jest, nie pamiętam w jakiej lokacji, ale wiem, że musisz skoczyć z napromieniowanego wzgórza na cienką gałąź... bardzo frustrujące zadanie), a wg mnie nie powinno być ani jednej tego typu :mad:

Prawie jak Tomb Raider :P
tidius1
Kot

Postprzez solarze w 21 Lut 2009, 23:33

A dlaczego ?Gdybyś chciał schować swoje cenne "fanty" a w pobliżu nie ma nic prócz drzewa?To gdzie byś je schował?
Morze mądrzej byłoby je zakopać pod drzewem? Baa to stalker nie mamy do dyspozycji łopaty!
Przepraszam za błędy w pisowni
Awatar użytkownika
solarze
Stalker

Dołączenie: 03 Lut 2009, 17:22
Ostatnio był: 10 Sie 2009, 23:40

Postprzez pitek_z w 21 Lut 2009, 23:36

Ta metoda jest na skrytkę na drzewie w Agropromie, ale w Czerwonym Lesie też może działa :P[/quote]
Chodziło mi tylko o to że na drzewo w czerwonym lesie wskakuje się tak samo, a dalej to nie wiem jak sie poruszac bo i tak plecaka skrytki nie znalazłem. Na tym drzewie w agropromie skrytke opędzlowałem z pierwszej najniższej gałęzi, ale musiałem się idealnie ustawić. Był tam granat OGV, który przez całą grę włóczyłem nie wiem po co :D
pitek_z
Kot

Dołączenie: 27 Paź 2008, 14:52
Ostatnio był: 30 Gru 2012, 10:30

Postprzez tidius1 w 21 Lut 2009, 23:44

solarze napisał(a):A dlaczego ?Gdybyś chciał schować swoje cenne "fanty" a w pobliżu nie ma nic prócz drzewa?To gdzie byś je schował?
Morze mądrzej byłoby je zakopać pod drzewem? Baa to stalker nie mamy do dyspozycji łopaty!

Do dyspozycji nie mamy też dobrego systemu wspinaczki po drzewach ;) Może dla Pro nie ma problemu z włażeniem na nie, ale ja się trochę namęczyłem, żeby opróżnić dwa plecaki :P

Dla mnie zawartość tych skrytek nie miała takiego znaczenia jak samo zdobycie szczytu :D
tidius1
Kot

Postprzez gav-gav w 20 Cze 2009, 14:52

Drzewo w Cz. Lesie: trzeba naskoczyć na gałąź od strony południowo-zachodniej (tak aby północna strzałka kompasu była mniej więcej na godzinie 10; "z górki", od strony grupy anomalii). Plecak jest w koronie drzewa. Trzeba skakać zgodnie z ruchem wskazówek zegara. [spoiler] Zawartość plecaka: apteczka naukowców (żółta) + 10 naboi 7,62x54 mm 7N1[/spoiler]
gav-gav
Kot

Dołączenie: 20 Cze 2009, 14:36
Ostatnio był: 20 Cze 2009, 14:57
Ulubiona broń: Storming Obokan

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 6 gości