Negatywne wrażenia z gry...

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Re: Negatywne wrażenia z gry...

Postprzez Morbid w 25 Sty 2009, 07:06

Strasznie działa mi na nerwy bug związany z doczytywaniem (refresh?) danych przez grę, kilka przykładów: Rozwalam skrzynki na pięterku... Co się dzieje? Cały stuff pojawia się dopiero pół minuty po rozwaleniu, a żeby było zabawniej t graty zawsze lądują piętro niżej;/ Ten sam bug był przyczyną wielu moich zgonów na początku mojej przygody z Stalkerem: CC, mianowicie biegnę w miejsce zlecone przez handlarza, moim zadaniem jest zlikwidowanie jakiś bandziorów... Nikogo nie ma, więc czekam cierpliwie a nóż coś się przydarzy... No i rzeczywiście coś się przydarzyło: goście spawnują się wokół mnie i po sekundzie zaliczam glebe:/ Teraz już wiem że trzeba się zabunkrować nieopodal takiego miejsca, a samego buga można wyeliminować metodą save/load... Ale to nie zmienia faktu że jest to strasznie irytujące i dziwi mnie to że nawet ostatni patch tego nie wyeliminował.To samo dzieje się często np. z psami i innym ścierwem nie mówiąc już o całych osiedlach gdzie mieszkańcy pojawiają się z wielkim opóźnieniem, jeśli w ogóle.

Z innych rzeczy denerwuje mnie strasznie niemożliwość naprawiania broni, za realistyczny udźwig :wink: Po prostu jak widzę ile dobra się marnuje to mi serce pęka, a robić 4 rundy w tą i z powrotem to nie na moje nerwy.

A tak poza tym to witam Staklerów, bądźcie wyrozumiali dla kota :P
"Cześć jestem Morbid, przybyłem z Trzynastego Schronu integrować scenę postapo"
Awatar użytkownika
Morbid
Kot

Dołączenie: 25 Sty 2009, 06:50
Ostatnio był: 15 Maj 2014, 18:07
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Czaro w 25 Sty 2009, 13:33

Nigdy nie spotkałem takiego buga. Ciekawe to jest... Jaki sprzęt :?:

---

Jeśli chodzi o naprawianie broni/pancerzy to od czego jest Repair Mod :?:

Natomiast jak zwiększyć udźwig podpowie ten tutek.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez Morbid w 25 Sty 2009, 15:24

3 giga ramu, czterojajowy quad q6600 2.4ghz geforce 9600 gt 512mb Ten bug występuje u mnie tylko w CC, CS jest od niego wolne (przynajmniej jeżeli chodzi o skrzynki i "piętrowanie")

Repair mod kaszani mi polskie litery w całej grze, toteż go nie używam... Chyba że źle instaluje :wink: EDIT: mam już smart mod manager więc działa dobrze. Co za cudowne narzędzie:)

Co do udźwigu, to waham się trochę, CS przeszedłem bez tego, CC chce przejść też, dopiero po przejściu bez żadnych "ułatwiaczy" spróbuje pograć z modami, czy też takim helpem :P Co nie znaczy że nie jestem wdzięczny za liny ;)

Btw. Oblivion Lost mod jest dostępny w Polskiej wersji językowej?

A właśnie, ogromną ilość esów popełnia samobója poprzez skok w ognisko :wink:
Głupio to wygląda kiedy grupa stalkierów gra sobie na gitarze, popija kozaka a ich kolega smaży się w beczce :D Przecież o żarcie w zonie nie jest trudno wiec wtf?
Ostatnio edytowany przez Morbid, 06 Lut 2009, 10:36, edytowano w sumie 1 raz
"Cześć jestem Morbid, przybyłem z Trzynastego Schronu integrować scenę postapo"
Awatar użytkownika
Morbid
Kot

Dołączenie: 25 Sty 2009, 06:50
Ostatnio był: 15 Maj 2014, 18:07
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez rav7674 w 26 Sty 2009, 13:10

ja pie****,wy byście tylko narzekali ,jakbyscie wogole nie widzieli plusow jakie ta gra posiada :wink: jak was wkurza ShoC to nie grajcie i odinstalujcie ,mi osobisci sie gra BARDZO podobala i aktualnie pykam w CS...
rav7674
Kot

Dołączenie: 30 Gru 2008, 23:54
Ostatnio był: 03 Mar 2014, 16:01
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez Crisu w 26 Sty 2009, 13:13

Wybacz, ale teraz to Ty pieprzysz bez sensu.
Dostrzeż nazwę wątku - Negatywne wrażenia z gry...
Tak więc o co Ci chodzi...? Zabronisz innym wymieniać się poglądami zgodnymi z myślą tematu?
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez Legwanos w 25 Lut 2009, 19:43

wszystko ok tylko szkoda że nie można zlecać zadań innym

I to tyle? Nie dodasz dlaczego Ci to nie pasuje...? -C17
Legwanos
Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2009, 15:45
Ostatnio był: 09 Lip 2018, 15:19
Miejscowość: Planeta Ziemia
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez strzelec wyborowy w 11 Mar 2009, 19:58

triv napisał(a):W tym poście są pewne informacje o fabule: jeśli jeszcze nie skończyłeś gry lepiej nie czytaj :)

Skończyłem grać w Stalkera i jestem strasznie zawiedziony.
Co prawda po grze jak praktycznie po wszystkich nowych tytułach nie spodziewałem się niczego nadzwyczajnego - ale w S. pograłem u kumpla i byłem miło zaskoczony więc zdecydowałem się na zakup - przyznam, że to pierwsza gra FPS którą przeszedłem w całości po raz pierwszy od... hmn... chyba Dooma 3 (który też jak dla mnie rewelacyjny nie był). Ale wracając do tematu - o ile początek Stalkera jest całkiem całkiem, to później jest tragedia... I to straszna.
1) Poziom jakości fabuły w połowie gry leci łeb na szyję by osiągnąć poziom poniżej zera pod sam koniec - rozumiem, że Zona to mógł być wynik eksperymentu itd, ale równie dobrze zamiast Czernobyla mogła to być jakaś wysepka na Pacyfiku. Widać, że twórcy na początku chcieli dobrze, ale w miarę rozwoju projektu albo nie mieli już pomysłów, albo pomysłów było za dużo i nie wiedzieli na które się zdecydować.
2) Sama fabuła - że Naznaczonego zaprogramowano przez pomyłkę by zabił sam siebie :) Hmn... przemilczę to... Praktycznie do końca spodziewałem się, że PDA bohatera należał wcześniej do jakiegoś polującego na niego najemnika. Co zresztą byłoby chyba bardziej logiczne niż wyjaśnienie zaproponowane przez autorów gry. Sam projekt tej super świadomości to jak dla mnie niezła bzdura nawet jak na SF. Albo zwłaszcza jak na SF, bo w dobrym SF jest więcej science niż fiction ;)
3) Straszne mnie wkurza niewyważony poziom rozgrywki - na początku w miarę realistyczne zużycie pancerzy i sprzętu jest ok, ale w momencie gdy robi się arcadówka to jest to przegięcie - quickload co 10s to nie jest przyjemne.
4) Gdzie są te głośne elementy RPG? Że niby udźwig jest? Żadna rewelacja. Pancerze i broń maja statystyki? Fakt, np w Doom tego nie ma ale poziom rozgrywki praktycznie taki sam. Poza tym jakoś nie zauważyłem by statystyki broni miały jakiś praktyczny wpływ na nie. Podobnie z pancerzami bo po kilku kulkach wszystkie mają identyczny poziom ;)
RPG chyba cechuje sie odgrywaniem postaci, gdzie postać jest opisana przy pomocy jakichś tam statystyk - to właśnie te statystyki i ich rozwój pozwalają na identyfikację z odgrywaną postacią. Już w DeusEx który był bardziej shooterem niż rpg było więcej elementów rpgowych niż tutaj - a to gra sprzed siedmiu lat jest.

Ale się popisałeś stary. Chyba mało grałeś w tę grę. Totalny nonsens.W stalkerze masz dużo rpg-chocby pojemność plecaka,bagaż,handel,gadki.Poza tym pomysł świadomości z jak to ująłeś nie jest bzdurą-wszystko ma sens i się zgadza.Stalker to nie fps człowieku!!!To wolna gra gdzie masz klimacik a nie rozwałkę.A te wszystkie elementy o których wspomniałeś służą temu aby nadać realizm grze.Gdyby ich nie było Stalker byłby gównem
Czekam na oceny powieści na forum cień czarnobyla.Zapraszam wszystkich!!
Co jest największym skarbem dla stalkera? Broń
Co mówi stalker w Zonie kiedy przed jego twarzą przemyka śmierć? Nic.Jest urżnięty
Czy Zona to złote miejsce? Jeśli chodzi o zarobek i przemyt to nawet idealne
Czy życie w Zonie jest bezpieczne? Tak, pod warunkiem, że siedzisz cały czas na tyłku w ukryciu.
Awatar użytkownika
strzelec wyborowy
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2009, 15:44
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 17:32
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 3

Postprzez strzelec wyborowy w 11 Mar 2009, 20:02

Jak jest temat-negatywne wrażenia z gry-to wolno też krytykować te negatywne poglądy.To chyba wona gadka na ten temat nie?

I dla Pana drugi warn, double post. Może to CI coś da do myślenia - Michu
Co mówi stalker w Zonie kiedy przed jego twarzą przemyka śmierć? Nic.Jest urżnięty
Czy życie w Zonie jest bezpieczne? Tak, pod warunkiem, że siedzisz cały czas na tyłku w ukryciu.
Awatar użytkownika
strzelec wyborowy
Kot

Postprzez karmel333 w 12 Mar 2009, 18:06

mnie wkurza tylko jedna rzecz: nie wiem czy u innych tak jest że wchodzę do lokacji i czasem ginie jakiś stalker( nie główne postacie).
Awatar użytkownika
karmel333
Kot

Dołączenie: 05 Mar 2009, 17:37
Ostatnio był: 05 Paź 2009, 19:07
Miejscowość: Baza wolnośći w dolinie mroku, materac obok jara
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez strzelec wyborowy w 16 Mar 2009, 22:58

To dziwne,ale sądzę że to celowe działanie komputera.Gdy stalker ginie niby go ktoś zabija po cichu i nie chce się przyznać że to on.To czasem denerwuje,wiem.Raz miałem kumpla w barze i potem go zabili,ale cóż.Tak chyba pomyśleli twórcy gry :wink:
Awatar użytkownika
strzelec wyborowy
Kot

Postprzez dragon22 w 21 Mar 2009, 00:27

mnie wkurza w stalkerze to że jak do wolności mogę się przyłączyć to do powinności już nie,bo jest tylko 1 misja,a nie aż 3 jak w wypadku Łukasza z Wolności. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
Dobra broń nie wystarczy.Bez celnego oka tylko wariat wybiera się do Zony
Uwaga.Pojawił się kolejny rozdział powieści pod tytułem "zły cień"- trzy rozdziały.Proszę o komentarze i oceny rozdziałów
Awatar użytkownika
dragon22
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2009, 12:15
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 19:29
Miejscowość: Czerwony las
Ulubiona broń: --

Postprzez strzelec wyborowy w 22 Mar 2009, 00:27

Oto odpowiedz na poprzednie posty.Do npctów da się skradać tak aby nie usłyszeli.Trzeba podskakiwać patrząc na miernik hałasu.Wtedy tak robiąc można nawet dotknąć NPcta z tyłu.Problem że to on poczuje i wtedy naparzanka.Co do zakończeń myślę że trzeba najpierw ukończyć całą grę aby wydawać o niej jakiekolwiek opinie,ponieważ wszyscy przeważnie odkrywają zakończenie "chcę by zona znikneła"-ja też tak miałem.Do zakończeń ja nic nie mam,są natomiast rzeczy,które mnie wkurzają-to są bugi,które powodują patche,bądz ich nie poprawiają.
-jescze jedno-Jak się nie zobaczy i nie rozwiąże tej zagadki ze Strielokiem samemu,a jedynie obejrzy filmiki w youtubie to uzna się że gra ma bez sensu zakończenia :|
Awatar użytkownika
strzelec wyborowy
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości