szperacz napisał(a):NIe wiecie gdzie można znależć PKM. Ma go handlarz powinnośći ale kwota 50.000 RU jest praktycznie niemożliwa do zdobycia. Może jest w Kordonie w placówce wojskowej ale jestem dosyć daleko.
PKM'a można znaleźć we wraku czołgu przy tej anomalii - teleporcie w czerwonym lesie. To jest jakby schowek w klapie wejściowej. Trzeba niestety uporać się z tym szybko, ponieważ w krótkim czasie mogą pojawić się snorki lub pijawki (brrrr zawsze mam dreszcze jak o nich mówię
)Tylko jest spora wada. Amunicja i sama broń jest strasznie ciężka. PKM waży około 9 kg, a 100 naboi 3,81 kg (jest ich dołączonych 1000), chyba, że macie zwiększony udźwig ;> , ale na pijawki (brrr xD) ta broń naprawdę się przydaje (tested by ZIOM5000, no bloodsuckers were killed during tests
), zwłaszcza po zwiększeniu magazynka od 100 do 200 naboi i poprawieniu celności. Fajnie kosi, ale i tak według mnie lepiej mieć zwykły karabin i SVDmk2 {FOREVER!} (również świetnie kosi pijawki (brrr) i z daleka). Mam nadzieję, że ten komentarz do czegoś się przydał.
Pozdr.