Gra się wyłącza

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Gra się wyłącza

Postprzez uampi w 10 Sty 2009, 02:47

Po otrzymaniu sprzętu podstawowego od Handlarza na samym początku nie jestem w stanie zapisać gry, w momencie kliknięcia gra się wyłącza. Przed otrzymaniem sprzętu da się zapisać...

Ściągnęłam patcha najnowszego, nie zmienia to rzeczy

Dirext X 10, procesor i karta spełniają wymogi, 300GB wolnego na dysku

edit: POPRAWKA! Przed ściągnięciem ostatniego patcha W ŻADNYM momencie nie mogę zapisywać gry
uampi
Kot

Dołączenie: 03 Sty 2009, 22:52
Ostatnio była: 26 Kwi 2011, 16:07
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Gra się wyłącza

Postprzez Freezen360 w 10 Sty 2009, 08:54

Gra oryginalna? Jakieś mody?
Freezen360
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 16:08
Ostatnio był: 17 Lis 2024, 19:44
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Postprzez Czaro w 10 Sty 2009, 10:59

Reinstal. Usuń grę a potem folder STALKER-STCS (X:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\STALKER-STCS) oraz folder z grą. (Zawsze zostaje tam jeden podfolder po odinstalowaniu). Po wszystkich tych zabiegach wyczyść rejestr. To powinno pomóc :wink:.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez uampi w 10 Sty 2009, 14:38

brak modów, gra oryginalna

Reinstalowałam ale zapomniałam o folderze, spróbuję teraz się do tego zastosować, zobaczę czy pomoże

Edit: wykasowałam folder z zapisanymi grami, ale folder, o którym było pisane, nie istnieje u mnie :/ Przeskanowałam całość.
Gra nadal się wyłącza - teraz niby da się zapisać bez patcha, ale PO odebraniu broni się nie daje i wyłącza (bez żadnego komunikatu o błędzie, nic). Powinnam ściągnąć patcha? Co jest nie tak?

Mam Windows Vista - może powinnam na poczatku napisać, bo często coś nie tak jest z tym systemem - czy to o to chodzi?
uampi
Kot

Postprzez Strelok_95 w 11 Sty 2009, 10:13

:idea: A spróbuj wyrzucić cały sprzęt (wszystko, bronie, pancerz, artefakty). Może wtedy uda ci się zapisać, bo może jakaś rzecz z tych co dostałeś powoduje buga :?:
Awatar użytkownika
Strelok_95
Kot

Dołączenie: 07 Sty 2009, 17:13
Ostatnio był: 13 Sty 2011, 18:31
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez jedi998 w 11 Sty 2009, 11:36

Katalog "STALKER-STCS" jest też pod Vistą, jest tylko inna ścieżka dostępu(było już na forum, a ja jej już nie pamiętam). Musisz go znaleźć i usunąć. To, że twój sprzęt spełnia wymagania podane na pudełku nie znaczy, że Stalker będzie działał poprawnie(szczególnie uczulony jest na wszelkiej maści Radeony). Bardzo dużo potrzebuje też pamięci na pliki wymiany.

Strelok_95 napisał(a)::idea: A spróbuj wyrzucić cały sprzęt (wszystko, bronie, pancerz, artefakty). Może wtedy uda ci się zapisać, bo może jakaś rzecz z tych co dostałeś powoduje buga :?:

To nie ma nic do rzeczy, jeżeli gra jest "czysta", tzn bez modów.
Ja osobiście spróbował bym obniżyć grafę do minimum, szczególnie na viście(dx10 strasznie zamula i buguje grę). Co do komunikatu jest zawsze(może się nie pojawić na pulpicie), ale znajduje się w katalogu STALKER-STCS/logs/x-ray_nazwa konta.txt
Wróć lub zabierz mnie do siebie, gdziekolwiek to jest!!!
jedi998
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2008, 14:14
Ostatnio był: 23 Lip 2010, 09:26
Miejscowość: okolice Łodzi
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 1

Postprzez uampi w 11 Sty 2009, 12:11

Nie wpadłam na tą rzecz z grafiką, ale w jedynkę grałam na ledwo dyszącym komputerze (o dziwo, bez problemów) i tak mi się zamarzyło wreszcie porządna grafikę mieć :/ To cokolwiek pomoże? Może uruchamiać w zgodności z XP lub cuś podobnego?

A co do folderu- przeszukałm cały dysk (i tak nie ma za wiele bo komputer w miarę nowy) ale nie znalazłam folderu o takiej czy podobnej nazwie, wyszukiwąłam fragmentami itp. Stworzyć go? A może na tym błąd polega że się nie tworzy?

Dodatkowo gra wyłącza mi się w momencie wyjścia na bagna (jeżeli gram bez zapisu) na samym początku... Heh...

EDIT: doszukałam się ręcznie folderu w... Muzyce... Usuwanie go nie pomogło. Zmiana jakości grafiki też nie. Wciąż wyłącza się przy okazji dostania broni...
Ostatnio edytowany przez uampi, 11 Sty 2009, 12:38, edytowano w sumie 1 raz
uampi
Kot

Postprzez Czaro w 11 Sty 2009, 12:37

uampi napisał(a):A co do folderu- przeszukałm cały dysk (i tak nie ma za wiele bo komputer w miarę nowy) ale nie znalazłam folderu o takiej czy podobnej nazwie, wyszukiwąłam fragmentami itp. Stworzyć go? A może na tym błąd polega że się nie tworzy?

Jeśli naprawdę go nie ma to dlatego nie możesz zapisać. Tam są zawarte wpisy bugów, screeny oraz savy. W Viście ten plik znajduje się w Users -> Public -> STALER-STCS

---

Jeśli go nie ma to ściągnij go stąd i wklej.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Postprzez uampi w 12 Sty 2009, 15:00

.... jak rozumiem nikt nic więcej nie pomaga i to jest ten moment kiedy grę można śmiało wyrzucić? (brak rachunku, więc nawet o wymianie nie ma mowy)
uampi
Kot

Postprzez Freezen360 w 12 Sty 2009, 15:06

Zrozum to że nie każdy ma czas siedzieć przed komputerem i odpisywać na Twoje pytanie lub nie zna odpowiedzi, bądź cierpliwy.
Freezen360
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 16:08
Ostatnio był: 17 Lis 2024, 19:44
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Postprzez Czaro w 12 Sty 2009, 16:50

@Uampi może reinstal systemu :?: Jeśli nie masz dużo rzeczy to przerzuć wszystko na drugi dysk i reinstal. Ale jeśli masz dużo gier, zdjęć, itp. to nie opyla się robić reinstalki dla jednej gry :wink:.

---

Chociaż sam pare razy robiłem reinstal systemu dla jakiejś gierki :D. Jestem maniakiem gier :D. Nie wiem jak Ty.
Czaro
Weteran

Postprzez Balc w 12 Sty 2009, 18:29

No a ja mam prawie to samo. Zainstalowałem. Grałem wszystko ok i grafika na niezłym poziomie ustawiona.
Po czym problemy miałem (wersja 1.5.01) to patch do 1.5.07 i się zaczęło. Trzeba było od początku zacząć, a i grafika zaczęła szwankować. To zmniejszyłem wszystko na minimum! ale nadal skacze trochę. A do tego wywala mnie do windowsa z komunikatem że rxengine (czy jakoś tak) przestał działać. Oczywiście nie od razu tylko np przy wybuchu granatu albo przy tym jak srzelam albo np podczas wczytywania gry, nie zależnie od czasu grania czasami to 5 min a czasami 30. Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej (GeForce 9300 M G), nadal wywala.
Nie wiem co zrobić. Reinstalka windowsa nie wchodzi w grę.
Mam viste 3gb ramu procek ponad zalecane wymagania.

Jakieś pomysły?
Ostatnio edytowany przez Balc 12 Sty 2009, 18:50, edytowano w sumie 3 razy
Balc
Kot

Dołączenie: 12 Sty 2009, 18:10
Ostatnio był: 13 Sty 2009, 22:01

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości