Problem w Kordonie

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem w Kordonie

Postprzez naznaczony19 w 03 Sty 2009, 17:34

Witam

Jestem nowym użytkownkiem więc sorka, jeżeli nie tu.Jestem w kordonie i chcę przejść na drugą stronę tu gdzie pilnują stalkerzy tego mostu.Jak podchodzę do nich to krzyczą, że nie jestem mile tu widziany.Jak to przejść? kombnuje już od 2 dni.Próbowałem ich zabić ale jedna zrezygnowałem z tego.
naznaczony19
Kot

Dołączenie: 03 Sty 2009, 17:29
Ostatnio był: 12 Mar 2009, 17:15
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem w Kordonie

Postprzez Czaro w 03 Sty 2009, 17:36

Musisz najpierw oczyścić bagna z renegatów. Lebiediew będzie Cię informował co robić. Jak rozwalisz renegatów na placu maszyn a potem w południowym gospodarstwie to przewodnik zaprowadzi Cię do Kordonu. Wtedy już będziesz mógł przejść przez nasyp bez żadnych problemów :wink:.

BTW. Dział dobry :).
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez jedi998 w 04 Sty 2009, 12:36

Skoro już jesteś w kordonie to idź do Sidorowicza i weź od niego misję, pomożesz przy przystanku autobusowym(stosowne wezwanie pomocy) i stalkerzy pod mostem Cię przepuszczą już bez oporów.
Wróć lub zabierz mnie do siebie, gdziekolwiek to jest!!!
jedi998
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2008, 14:14
Ostatnio był: 23 Lip 2010, 09:26
Miejscowość: okolice Łodzi
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 1

Postprzez shade_of_blue w 08 Sty 2009, 11:29

hmm... ja chyba mam problem na tym etapie, aczkolwiek trochę innego typu...

polega on na tym, że po udrożnieniu bagien i wejściu do cordonu (swoją droga nie wiem, jakim trzeba być wymiataczem, żeby minać to działko na poziomie "mistrz") pogadałem sobie z Sidorowiczem... efekt był taki, że pojawił się komunikat "Zakończona misja: Porozmiawiaj z Sidorowiczem" i tyle... pole z główną misją jest puste...

Poszedłem mimo wszystko na północ do nasypu i znalazłem tę bazę Samotników, pogadałem z Ojcem Walerianem, Chaleckim i znów z Ojcem, ale pole głównej misji wciaż pozostaje puste... przeczytałem w jakimś walkthru, że ta "winda", o której mówi Walerian, to zapewne ta opuszczona fabryczka na południowy wschód od mostu, więc pewnie mogę na razie grać dalej... ale niepokoi mnie to puste pole głównej misji... czy to normalne?

pozdrowienia...

p.s.: aha, to jest wersja pl, patch 1.5.0.7, jakby to miało znaczenie...

- - - - -

dobra, nie wiem, czy to komukolwiek w przyszłości pomoże, ale zaktualizowałem grę do 1.5.08 (przypuszczam, że to akurat bez znaczenia) i załadowałem save'a z bagien (tuż przed przejściem do kordonu) i poszedłem tam raz jeszcze - tym razem, po rozmowie z Sidorowiczem mam nową misję, więc mam nadzieję, że już będzie ok...

(wcześniej próbowałem znaleźć tych dwóch wojskowych, kumpli Chalickiego, ale chyba jednego z nich nie było tam, gdzie powinien być...)

Edytuj posty kolego. Nie wal jednego pod drugim, okej? -C17

shade_of_blue napisał(a):zaktualizowałem grę do 1.5.08

Nie ma takiego patcha xD. Najnowszy to 1.5.07 - C16
shade_of_blue
Kot

Dołączenie: 17 Gru 2008, 14:33
Ostatnio był: 24 Sty 2009, 03:45
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez jedi998 w 08 Sty 2009, 21:05

shade_of_blue napisał(a): shade_of_blue napisał(a):zaktualizowałem grę do 1.5.08

Nie ma takiego patcha xD. Najnowszy to 1.5.07 - C16

Jest taki patch. Oto link
http://stalker.filefront.com/file/Clear_Sky_Patch;97021
Wróć lub zabierz mnie do siebie, gdziekolwiek to jest!!!
jedi998
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2008, 14:14
Ostatnio był: 23 Lip 2010, 09:26
Miejscowość: okolice Łodzi
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 1

Postprzez Czaro w 08 Sty 2009, 21:09

A to ciekawe... Kto o tym wiedział :?: To jakiś news.

EDIT: To patch poprawiający rozgrywkę w necie :D. Nic więcej. Wystarczyło przeczytać... Ależ ja głupi -,-'
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Postprzez shade_of_blue w 09 Sty 2009, 11:43

C17 napisał(a):Edytuj posty kolego. Nie wal jednego pod drugim, okej? -C17

luz... pierwszego zedytowałem, jak dodawałem p.s., a że drugi był kilka godzin później, to stwierdziłem, że nie ma sensu łączyć tych wypowiedzi... ale skoro taka wola tutejszych szeryfów, to niechże i tak będzie :)...

pozdrawiam,
blue.
shade_of_blue
Kot

Dołączenie: 17 Gru 2008, 14:33
Ostatnio był: 24 Sty 2009, 03:45
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Czaro w 09 Sty 2009, 13:56

shade_of_blue napisał(a):a że drugi był kilka godzin później, to stwierdziłem, że nie ma sensu łączyć tych wypowiedzi... ale skoro taka wola tutejszych szeryfów, to niechże i tak będzie :)...

Double posta można czasami napisać ale jak masz lepszy powód :D. Np. Długi post czy coś takiego. W opowiadaniach jest dużo dubli. To co napisałeś można było spokojnie dołączyć do pierwszego posta :wink:.
Czaro
Weteran

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości