[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Oblivion Lost] czyli jak miało być kiedyś...

Postprzez Zari w 24 Gru 2008, 11:15

Chyba że to pirat.
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: Dzisiaj, 02:28
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Reklamy Google

Postprzez Zajcew w 24 Gru 2008, 11:35

U mnie czy u niego? emance nie wierze ci, że masz orginał zrób fotkę gry, a obok kostke mydła ok?
:

Lubię Placki
Awatar użytkownika
Zajcew
Stalker

Dołączenie: 23 Gru 2008, 12:34
Ostatnio był: 14 Sty 2012, 15:38
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: --
Kozaki: 3

Postprzez emace w 24 Gru 2008, 12:15

chodzi mi o wersję pixel shader a nie o wersje gry.

Rozwiązałem problem. konfilkt wywołuje instalacja float32. Pozatym warto zainstalować OL w sensie wypakować katalog "date" a nie z tego pakieciku z efektami pogodowymi w pliku exe. Z niego instalujemy tylko efekty...
emace
Kot

Dołączenie: 30 Sie 2007, 13:44
Ostatnio był: 22 Mar 2015, 03:00
Kozaki: 1

Postprzez Zajcew w 24 Gru 2008, 13:30

ehhh Czy ty wiesz co mówisz? Ja mówię, że na moim pudełku z gry pisze, że trzeba mieć minimum pixel shader 2.0, a nie stalkera 2.0 który nie wyszedł :P
:

Lubię Placki
Awatar użytkownika
Zajcew
Stalker

Dołączenie: 23 Gru 2008, 12:34
Ostatnio był: 14 Sty 2012, 15:38
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: --

Ikony Oblivion Lost 2.0

Postprzez ganiaczniedoganiacz w 31 Gru 2008, 20:21

Sorki jeżeli ten temat się powtarza, ale nie znalazłem go na forum, być może źle szukałem. Kto miał Oblivion Losta to wie jakie są tam ikony ja chcę przywrócicć stare, wiem jak zmienić na stary wygląd, ale są poprzestawiane i dziko to wygląda. Plis POMOCY :wink:
To co mnie nie zabije to mnie wzmocni.
Awatar użytkownika
ganiaczniedoganiacz
Kot

Dołączenie: 30 Gru 2008, 03:11
Ostatnio był: 18 Sie 2024, 14:36
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Re: Ikony Oblivion Lost 2.0

Postprzez Czaro w 31 Gru 2008, 20:24

Ikony są źle dobrane czyż nie tak :?: Spowodowane jest to tym, że itemki mają inne namiary na ikony. Przy ich zmianie jest sporo roboty. Narazie jestem zajęty przy broniach z ABC, więc nie pomogę.

BTW. Temat przeniosłem do tego działu. Były tu już zgłaszane problemy z OL, więc kolejne proszę zgłaszać tutaj.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez Little Joe w 03 Sty 2009, 15:15

Mam kłopot z modyfikowaniem artefaktów. Otóż kiedy wrzuciłem Kropelkę do anomalii Elektro, po kilku godzinach spania pojawił mi się zmodyfikowany artefakt (Łzy Elektry) jednak kiedy chcę utworzyć jakiś modyfikant z kilku artefaktów to to nie działa. Przykładowo, chcę stworzyć Symbiant, muszę wrzucić Kamienną Krew, Kropelki, Meduzę oraz Kolec do anomalii Galareta. Robię tak, jednak podczas wrzucania ostatniego artefaktu nie mam żadnego błysku białego ekranu. Czekam 20 godzin i nic. Próbowałem stawać z różnych stron anomalii i za każdym razem to samo. Robiłem to w nocy, w dzień i nic. Nie wiem, jeśli robię coś źle prosiłbym o radę w tej sprawie, będę ogromnie wdzięczny.
Załączam obrazek.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Little Joe
Kot

Dołączenie: 03 Sty 2009, 15:12
Ostatnio był: 23 Gru 2009, 16:33
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez Michu w 03 Sty 2009, 17:49

jesteś pewny ze na pewno wrzucasz dobry artefakt ?, jeżeli wszystko jest w porządku to z każdym po kolei MUSI być błysk... ;). Najważniejsze jest to żeby był przedział między 22:00 a 6:00 rano i trafienie w anomalie, błysk musi być wtedy... cały ekran na biało :P. A na fotce widze że nie tylko 1 artefakt "leży" Ci na anomali, one mają znikać... no ale to już chyba wiesz :|
Moim zdaniem coś mylisz i tyle..
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 131

Postprzez Little Joe w 04 Sty 2009, 11:03

No właśnie powinno to zniknąć a żaden z nich nie znika, tylko zaczynają syczeć. W notatniku mam informację że aby zrobić ten artefakt który chcę muszę wrzucić właśnie Kamienną Krew, Kropelki, Meduzę i Kolec. Wszystkie wrzucam i nic się nie dzieje. Nie wiem, może akurat ta anomalia jest jakaś garbata. Poszukam innej i zobaczę.
Little Joe
Kot

Dołączenie: 03 Sty 2009, 15:12
Ostatnio był: 23 Gru 2009, 16:33
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez Michu w 04 Sty 2009, 17:22

Little Joe napisał(a):No właśnie powinno to zniknąć a żaden z nich nie znika, tylko zaczynają syczeć. W notatniku mam informację że aby zrobić ten artefakt który chcę muszę wrzucić właśnie Kamienną Krew, Kropelki, Meduzę i Kolec. Wszystkie wrzucam i nic się nie dzieje. Nie wiem, może akurat ta anomalia jest jakaś garbata. Poszukam innej i zobaczę.

No i w tym problem właśnie tkwi "garbata (whatever to znaczy)" anomalia, poszukaj innej i w nocy najlepiej. Jedna jest w jantarze obok rur, jedna w barze powinna nawet się znaleźć przy wejściu gdzie jest bariera, oraz w podziemiach agro są...
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 131

Postprzez Messiah w 06 Sty 2009, 21:41

Dawno nie grałem w SoC, to nie wiem
Skąd można pobrać Arsenal Moda kompatybilnego z OL 2.2 PL? THX! :P

@Little Joe
Anomalie w tym budynku po lewej w dziczy są jakieś lewe- próbuj gdzie indziej :P
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Dołączenie: 20 Sie 2008, 20:44
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 23:47
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez Czaro w 06 Sty 2009, 21:55

Messiah napisał(a):Skąd można pobrać Arsenal Moda kompatybilnego z OL 2.2 PL?

Zapraszam tutaj
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości