Wyjście z kanałów [Bug]

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Wyjście z kanałów [Bug]

Postprzez Marcin S w 01 Sty 2009, 11:24

Witam.

Mam problem z postacią. Otóż doszedłem do zadań w kanałach. Pokonałem wojskowych, pijawkę i bliżej nie zidentyfikowanego potwora :P Zdobyłem wszystkie potrzebne przedmioty (pendrive, itp..). Kiedy natomiast szedłem do wyjścia, zacząłem wchodzić na drabinie i pojawiło się okienko czy przejść na następny poziom, oczywiście kliknąłem Tak. Gra zaczęła się ładować i wyszedłem na powierzchnię przy instytucie Agroprom, niestety wojskowi mnie zabili, więc ponowiłem próbę od autosave'u. Gra zaczęła się ładować i pojawiłem się w kanałach przy wyjściu (przy drabinie) Nie mogę się ani ruszyć, zmienić broni, trzymam tylko śrubę a zdrowie mam -100% :(

I tutaj moje pytanie, czym jest spowodowany ten błąd i czy da się ten problem rozwiązać :?:
Oczywiście gra jest oryginalna.

P.S. W wyszukiwarce nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na ten błąd, jeśli był wcześniej już omówiony, z góry przepraszam.

Pozdrawiam
Marcin
Zapraszam! ;) ==> http://mpfk.kolej.org.pl <==
Awatar użytkownika
Marcin S
Kot

Dołączenie: 01 Sty 2009, 10:45
Ostatnio był: 02 Sty 2009, 16:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Wyjście z kanałów [Bug]

Postprzez Strzelec w 01 Sty 2009, 13:25

Witaj , Marcinie , Szczęśliwego Nowego Roku!
Proponuję , żebyś jeszcze raz przeszedł kanały. Po zabiciu Kontrolera ("Bliżej niezidentyfikowany potwór") zrób save.
Jeśli powtórzy się coś takiego - wczytaj save i spróbuj jeszcze raz. Pomóc może także reinstall gry / repatch gry.

Pozdrawiam.
Image
Awatar użytkownika
Strzelec
Stalker

Dołączenie: 06 Lis 2008, 22:26
Ostatnio była: 21 Lip 2018, 21:22
Miejscowość: Kinsela
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 1

Postprzez Marcin S w 01 Sty 2009, 15:27

Hmm... Czyli mam rozumieć, że wszystko od nowa całą gre przejść do tego monentu z kanałami :?: Bo nie posiadam seve'a przed tym zanim wszedłem do kanałów.. :( Ale i spróbuję z reinstalacją gry.

Pozdrawiam i również Wszystkiego dobrego w nowym roku! :wink:
Marcin
Awatar użytkownika
Marcin S
Kot

Postprzez Czaro w 01 Sty 2009, 15:29

Spróbuj metody save/load. Zapisz grę w kanałach a potem ją wczytaj. To mogłoby pomóc. Jeśli nie to tak jak mówił Strzelec reinstal.

P.S. Nie graj na jednym save, bo takie bugi mogą się zdarzać częściej niż jeden raz i wtedy przydał by się ten drugi save :wink:.

Pozdro Czaro16
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez nagyatsu w 01 Sty 2009, 15:30

Tak, spróbuj najpierw reinstal. I mam nadzieję, że miałeś wgranego patcha 1.0004?

Po co odrazu reinstal jak można save/load? - C16
Image
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2007, 21:25
Ostatnio był: 24 Sie 2015, 18:02
Miejscowość: krk city
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez Marcin S w 01 Sty 2009, 15:39

nagyatsu napisał(a):I mam nadzieję, że miałeś wgranego patcha 1.0004?

A powiem szczerze, że nic takiego nie instalowałem... Czy ten patch można skądś ściągnąć :?:
Awatar użytkownika
Marcin S
Kot

Postprzez Czaro w 01 Sty 2009, 15:40

Marcin S napisał(a):A powiem szczerze, że nic takiego nie instalowałem... Czy ten patch można skądś ściągnąć :?:

Np. stąd. Uczymy się szukać :!:.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez nagyatsu w 01 Sty 2009, 15:42

Patch to jest obowiązek :D Naprawia mnóstwo błędów i bugów... Narazie nie doszedłeś daleko, także proponuję zrobić reinstal gry, zainstalować patcha 1.0004(są nowsze, ale do SinglePlayer nie przydatne) i grać od początku. Tak niestety, savy z podstawowej wersji nie działają na patchach. Ale cóż, lepiej teraz powtórzyć niż później nie przejść gry przez jakiegoś buga ;)

EDIT:Czaro co do twojego EDITA parę postów wyżej. Fakt przyznaję rację :)
Image
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2007, 21:25
Ostatnio był: 24 Sie 2015, 18:02
Miejscowość: krk city
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 40 gości