przez xtyro w 04 Gru 2008, 09:56
jak by Ci się chciało daj namiar, to poprawię. Wiesz, jak się długo patrzy na te teksty to człowiek już nie zauważa błędów. Sprawdzałem, ale nie mogę wykluczyć, że coś przeoczyłem. Dodatkowo klawiatura mi szwankuje w laptopie i niektóre klawisze muszę mocno walnąć żeby wskoczyło.
Tych opisów receptur jest sporo, w różnych miejscach i muszę powiedzieć, że nie wszystkie były chyba pisane przez "anglika", raczej były tłumaczone z innego języka (rosyjskiego?), przez kogoś, kto rozumiał jeszcze mniej niż ja. Pomylone właściwości, w opisach na plus, w parametrach na minus, błędy ortograficzne w angielskich wyrazach, co powodowało niepewność co do znaczenia słowa. Jak słowo wygląda dziwnie to szukasz w słowniku, a jak w słowniku nie ma, to nie wiesz, czy to jest to, co ci się zdaje, czy autor coś innego chciał powiedzieć. itp. Trzeba było sprawdzać po różnych plikach, żeby to wszystko było spójne. Nie wykluczam, że mogą być jakieś błędy merytoryczne. Nie miałem siły sprawdzać w skryptach czy wpisane tam parametry odpowiadają opisom. Szacunek dla autora moda za całokształt, ale część rzeczy wykonana jest tak sobie...
Piszcie śmiało jak znajdziecie jakieś babole, poprawi się i będzie ok.