[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: Priboi Story - Problemy i pytania

Postprzez CLEAR SKYline w 01 Gru 2008, 00:21

Nie zawsze, a co więcej, rzadko. Musiałbyś poszukać w gamedata/config pliku, którego nazwa definitywnie wskazuje na to, że ma związek z trupami i tam poszukać odpowiedzi.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez fifiasek15 w 01 Gru 2008, 18:29

Czy ktoś może by się tym zajął bo cholera bierze jak tak sie dzieje. Zrobiłbym to sam... ale jestem nogą ze zmienianiem plików.
Image
Image
Awatar użytkownika
fifiasek15
Stalker

Dołączenie: 28 Paź 2008, 19:31
Ostatnio był: 01 Kwi 2010, 14:15
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez Czaro w 01 Gru 2008, 18:32

fifiasek15 napisał(a):Można się wk..... gdy z takiego doświadczonego najemnika wypada ci 6 pocisków 5.56. Czy jest jakiś sposób na zmianę tego g...?

Pliki odpowiedzialne za zmiane wyposażenia przy deadach to:

death_items_by_communities.ltx
death_items_by_levels.ltx
death_items_count.ltx

To w nich należy poedytować wartości aby pozmieniać itemki przy deadach.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez Nejmnik w 02 Gru 2008, 18:37

A dokładniej to gdzie :?: :)
Ati Radeon 4870 | 4GB Ramu | Intel Core 2 Duo E8400
Awatar użytkownika
Nejmnik
Kot

Dołączenie: 11 Paź 2008, 18:31
Ostatnio był: 11 Cze 2010, 10:36
Miejscowość: Piknik na skraju drogi
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez Czaro w 02 Gru 2008, 18:46

Nejmnik napisał(a):A dokładniej to gdzie :?: :)

gamedata\config\misc

Wystarczy pozmieniać wpisy na nas interesujące i już. Jest to łatwe, więc nie będę się rozpisywał. Każdy napewno dojdzie do tego jak to zrobić.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Postprzez Nejmnik w 04 Gru 2008, 20:34

Ej o co chodzi z tym że jak dam artefakt do slotu pistola to Priboi w nim grzebie i pochwili artefakt wybucha i robi się anomalia albo wysokie prominiowanie???Coś innego można jeszcze zrobić?:>
Ati Radeon 4870 | 4GB Ramu | Intel Core 2 Duo E8400
Awatar użytkownika
Nejmnik
Kot

Dołączenie: 11 Paź 2008, 18:31
Ostatnio był: 11 Cze 2010, 10:36
Miejscowość: Piknik na skraju drogi
Frakcja: Monolit

Postprzez Raven422 w 04 Gru 2008, 20:51

Chyba już nic :D. I nie radziłbym robić dużo anomalii bo pernamentnie u mnie kończy się to BugTrapem przy 2-3 anomaliach. Chociaż fajnie by było robic "ciekawsze" rzeczy z artami ;>.
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez Strzelec w 13 Gru 2008, 20:00

Witam!

Mam problem z sejwami , tak jak koledzy Raven , Shaockgun i Kleskus. Jedyny myk jest w tym , ze probowalem wszystkiego :
-Wersje (1.004 , 1.005)
-Pliki z folderu PATCH
-Fixy na obie wersje
-Reinstall (STALKER i Priboi)

I co wy na to? Pomozecie ?
Pozdro.
Image
Awatar użytkownika
Strzelec
Stalker

Dołączenie: 06 Lis 2008, 22:26
Ostatnio była: 21 Lip 2018, 21:22
Miejscowość: Kinsela
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 1

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez Shaockgun w 18 Gru 2008, 12:37

Kurde, zaraz się wkurzę. :(

Gram sobie normalnie w "Priboryja", patch 1.0004pl, FIX 02 dla 1.0004, wszystko super, ale nagle zaczynają się schody.
Otóż po oddaniu 20 flach wódki Dowódcy Placówki normalnie i kulturalnie jadę sobie w kierunku mostu (Kordon) a tu nagle, ni stąd ni z owąd:
Are you crazy? He is... bla bla
czyli ostrzeżenie, że teraz Wojsko mnie nie lubi, bo.... właśnie, co? Tylko RAZ zabiłem żołnierza (zrobiłem pod nim anomalię), dostałem ostrzeżenie, ale wszystko było OK, Wojsko dalej miało status przyjaciela. Od czasu oddania flaszek, gdy tylko zbliżę się do jakiegoś żołdaka, od razu dostaję ten komunikat. Nic nie robię, nie strzelam do nikogo, nic. Ale ciągle to "Are you crazy?!" W ogóle teraz Priboi zwariował, bandyci są zastawieni neutralnie, a stalkerzy i Wojsko - wróg. No co jest, do diabła?! Słyszałem, że nastawienie można zmienić w game_relations, ale nie wiem co i jak.

Pomocy!!!!
"Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie:
Co lepsze - dupa, czy żarcie?
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Ale przeje*ane jest stać na warcie"
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 11:31
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 18:19
Miejscowość: z Zadupia Galaktyki
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 11

Postprzez Luca w 19 Gru 2008, 11:49

Witam!
Od kilku dni gram w Priboy Story 1.1. Mod jest super, fabuła wciągająca ale jest kilka problemów w rozgrywce. Gram na patchu 1.0004. Po wykonaniu misji w X10 i powrocie do Baru zniknęło mi z bagażu kilka dokumentów, pendriv`ów , Dezodor Lohnarda (niby łącze USB niby pendrive) zabrany ze zwłok Maksa z Wolności i PDA naukowca będące jednocześnie wykrywaczem kilku anomalii. Na moim PDA już po znalezieniu dokumentów w tunelu na Wysypisku nie pojawiają nowe lokacje do questów. PDA miga po przeszukaniu zwłok sugerując że są nowe informacje ale pojawiają się tylko oznaczenia skrytek. Znalezienie questowych przedmiotów jest bardzo trudne i utykam na co drugim zadaniu. Dodatkowo w Queście z windą w Prypeci za pierwszy pobytem w windzie nie było plecaka z dokumentami, straciłem tam jakieś dwie godziny na myszkowaniu, dopiero za drugim razem ku mojej wielkiej uldze plecaczek był na miejscu. W tej samej Prypeci zadanie z odnalezieniem zaginionego oddziału: UA DZ32 jest niewykonalne bo żołnierze zachowują się jak zombi - nie ma z nimi kontaktu, biegają w kółko i giną w anomaliach. Komputer generuje ich z podziwu godną konsekwencją ale to zadanie chyba trzeba odpuścić. Szukałem na forum poradnika do Priboi Story ale jest tylko link do krótkiego wprowadzenia w grę w języku angielskim. Jeżeli ktoś z Was wie gdzie można znaleźć kluczowe informacje do moda to proszę podajcie linka. Jeszcze na koniec chciałbym coś wnieść na forum (jestem świeżakiem) i daję link do ciekawej mapki do Stalkera. Nie wszystko jest kompatybilne z Priboyem (np. kody do laborek) ale dużo przedmiotów znajdziecie we wskazanych miejscach.

Ni ómiemy ciąć linków

Przeniosłem tu Twój post. Zakładanie nowego tematu jeszcze w złym dziale nie jest konieczne. - C16
Luca
Stalker

Dołączenie: 18 Gru 2008, 23:24
Ostatnio był: 07 Wrz 2014, 14:12
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Nekkoru w 19 Gru 2008, 19:43

A ja mam taki problem. Patch 1.0004 PL i wkońcu po wielu godzinach proboi działa. Ale gdy na początku chce pogadać z tym dowódcą to mi sie bugtrap robi :/. Ktoś mi doradził żebym wywalił localization.ltx ale i tak nie działa, a w dodatku jeszcze zamiasta "go and talk to commander" to mam "outpost_commander_quest" czy coć podobnego :/.
Najlepsze forum o elektrowni czarnobylskiej TUTAJ

Image
Awatar użytkownika
Nekkoru
Tropiciel

Dołączenie: 28 Lip 2007, 13:47
Ostatnio był: 19 Maj 2014, 17:56
Miejscowość: Katowice - Prypec - Moskwa ;)
Frakcja: Zombie
Kozaki: -1

Postprzez Czaro w 19 Gru 2008, 19:49

Nie wywalaj localization, bo on nakierowuje grę na plik z opisami broni, rozmowami itp. Jaką masz wersję Priboi :?: Ja grałem na patchu 1.0004 i wersją Priboia 1.1. Nie spotałem się wtedy z bugiem przy rozmowie z przywódcą.
Czaro
Weteran

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości