Dodatek do spolszczenia. przywraca polskie dialogi czytane przez lektora. autorzy moda musieli zmienić niektóre głosy w dialogach, ponieważ fabuła dotyczy Priboia, a nie Naznaczonego. edytowałem więc te dialogi czytane i usunąłem Naznaczonego. Polski lektor czyta z pewnym opóźnieniem. proszę zatem nie słuchać zbytnio co mówi głos postaci w języku rosyjskim, bo nie zawsze to ma sens. Zrobiłem to bo mnie wnerwiały te postacie w barze, które idiotycznym głosem wciąż gadały "come in, don't stand there", albo "talk to barkeep" brrrr. koszmar, w rosyjsko-polskim wydaniu brzmi to znacznie lepiej. inna sprawa, że czasem głosy te przekazują jakieś wskazówki i polecenia, niektórzy moga nie zrozumieć po angielsku co one mówią.
dodatek można instalować, ale nie trzeba -->>
http://gamingcrew.pl/forum/topic/2437-stalker@Raven422 - opisów pojazdów nie ma i nie wiem dlaczego. jest niby plik językowy 'vehicles' i jest przetłumaczony, ale jak widać opisy nadal są po angielsku. gdzieś indziej pewnie coś jest wpisane. przejrzałem skrypty, ale nie znalazłem. jak trafię to zrobię, ale obecnie nie wiem gdzie to jest.