[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez Darth ReX w 13 Lis 2008, 20:46

Kurde nawet bym się poświęcił i dokończył to co zaczęli sam w pojedynkę, ale im nawet nie chciało się udostępnić wyników ich prac - a może były aż tak słabe?
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 27 Paź 2024, 22:31
Kozaki: 224

Reklamy Google

Postprzez Messiah w 13 Lis 2008, 21:48

Pewnie było tak jak ze spolszczeniem do Metal Gear Solid (swoją drogą zaje*ista gra) i spolszczona co 10 linijka :wink:
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Dołączenie: 20 Sie 2008, 20:44
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 23:47
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez Darth ReX w 13 Lis 2008, 21:56

Messiah napisał(a):Pewnie było tak jak ze spolszczeniem do Metal Gear Solid (swoją drogą zaje*ista gra) i spolszczona co 10 linijka :wink:

Zawsze to coś :D
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 27 Paź 2024, 22:31
Kozaki: 224

Postprzez dorian w 14 Lis 2008, 08:40

Wk...iłem się i sam się przymierzałem do spolszczenia tego Priboi'a, ale jak obadałem pliki w folderze text - ang. to faktycznie jest tego od groma.
Poza tym nie wiem, czy dobrze myślę tak po swojemu jak to zrobić, bo nigdy nie robiłem spolszczenia, ale czy wystarczy utworzyć w folderze text nowy katalog pol, wrzucić do niego wszystkie pliki z katalogu ang i po prostu przetłumaczyć to wszystko, co w nich jest na PL.? Do tego, czy tylko teksty między znakami >....<, czy w ogóle wszystko?
Jeśli nie to mnie poprawcie, a jeśli tak to się robi to jest "trochę" pracy...
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Shaockgun w 19 Lis 2008, 15:23

Phuu... fajny mod. Doceniam ilość pracy, którą weń włożono, a efekt jest super. Całkowita zmiana "storyline", nowe widoczki, giwery, auta itp. Wspaniały pomysł z ostrzeganiem przed blowoutem oraz wskazywanie kryjówek. Nowe zadania... jest tego trochę. Gram na 1.0004 pl i ani razu nie pojawił mi się Crash. Mam jednak pewien problem: jak zdobyć 20 flaszek wódy dla dowódcy placówki w Kordonie? Na razie mam tylko 7 (kilka zużyłem podczas blowouta), przeczesałem Kordon, ukradłem z pod zwalonego mostu, z strażnicy w bazie wojskowej, kupiłem od każdego stalkera i... nie wiem już, gdzie szukać!
"Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie:
Co lepsze - dupa, czy żarcie?
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Ale przeje*ane jest stać na warcie"
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 11:31
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 18:19
Miejscowość: z Zadupia Galaktyki
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 11

Postprzez dorian w 20 Lis 2008, 09:21

Phuu... fajny mod. Doceniam ilość pracy, którą weń włożono, a efekt jest super

Ano bardzo fajny, myślę, że chyba najlepszy obecnie, też na nim gram :P
Jak dalej znaleźć więcej flaszek? Po prostu jak już przeczesałeś Kordon i ich nie ma to chetaj dalej do innych lokacji typu Wysypisko, czy Agroprom i tam na pewno znajdziesz więcej. Uzbierasz se 20 szt., a potem trza będzie wyciąć z kopyta z powrotem do dowódcy w Kordonie i odebrać reward :D
P.S. Ewentualnie możecie wypić jedną na spółkę... :P
Ostatnio edytowany przez dorian, 22 Lis 2008, 10:37, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Shaockgun w 22 Lis 2008, 12:44

No, kurde, zaraz się zdenerwuję!

Po obczajeniu filmiku http://pl.youtube.com/watch?v=uj3SlR3CkuM&translated=1 nastawiłem się na fajną akcję w Agropromie (kooperacja z żołnierzami, atak na fabrykę). Szybko więc zgarnąłem dokumenty z Baru i pędem do Agro. No i przechodzę i.... dupa blada, za przeproszeniem. Oddział, który (widząc na powyższym filmiku) miał czekać na mnie na głównej drodze, zniknął! Nikogo nie ma! Przeczesałem chyba caluśki Agroprom i jedyne co znalazłem to 1 trup wojskowego, leżący gdzieś tam w rowie. Co do chol...?? W fabryczce, którą szturmowano pięknie na filmie, było chyba 6-7 najemników, w dodatku akurat z tamtąd imigrujących (wychodzili przez główne wejście). Rozwaliłem wszystkich i dalej nic! Powiedzie, do diabła, co ja robię źle?! Gram na Priboi 1.1, na paczu 1.0004pl. Jeśli to pomoże, to nie zrobiłem zadania z vódką dla majora w Kodonie. Proszę o pomoc. :(

Jak już mówiłem nie walimy posta pod postem. Nie raz byłeś już upominany. Jeszcze jeden taki numer i warnik. - C16
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Re: Priboi Story - Problemy i pytania

Postprzez Shaockgun w 22 Lis 2008, 13:05

No, kurde, zaraz się zdenerwuję!

Po obczajeniu filmiku http://pl.youtube.com/watch?v=uj3SlR3CkuM&translated=1 nastawiłem się na fajną akcję w Agropromie (kooperacja z żołnierzami, atak na fabrykę). Szybko więc zgarnąłem dokumenty z Baru i pędem do Agro. No i przechodzę i.... dupa blada, za przeproszeniem. Oddział, który (widząc na powyższym filmiku) miał czekać na mnie na głównej drodze, zniknął! Nikogo nie ma! Przeczesałem chyba caluśki Agroprom i jedyne co znalazłem to 1 trup wojskowego, leżący gdzieś tam w rowie. Co do chol...?? W fabryczce, którą szturmowano pięknie na filmie, było chyba 6-7 najemników, w dodatku akurat z tamtąd imigrujących (wychodzili przez główne wejście). Rozwaliłem wszystkich i dalej nic! Powiedzie, do diabła, co ja robię źle?! Gram na Priboi 1.1, na paczu 1.0004pl. Jeśli to pomoże, to nie zrobiłem zadania z vódką dla majora w Kodonie. Proszę o pomoc. :( :( :(
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Postprzez Czaro w 22 Lis 2008, 17:29

Shaockgun napisał(a):A ty co, admin?

To dość arogancka wypowiedź :mad:. Raven ma racje żeby nie srać posta pod postem, bo administracja tego pilnuje.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 24

Postprzez Shaockgun w 22 Lis 2008, 17:31

Dobra, ale nie pytałem się "czi moszna pisac pozta pod poztem?" tylko o coś innego. Więc liczę na odpowiedź na moje pytanie.
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Postprzez Raven422 w 23 Lis 2008, 17:03

POMOCY xd! Grałem wczoraj w Priboia 1.1, wszystko git, ale chce dzisiaj załadować save, ładuje sie i przy "You are entering to the Zone...." wywala mi na pulpit pisze "Please wait" i...nic. Jakby co podaje loga :

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Postprzez Nejmnik w 23 Lis 2008, 19:06

Ściągnąłeś poprawkę???

http://stalker.filefront.com/file/STALK ... y_11;93630 do wersji 10004
http://stalker.filefront.com/file/STALK ... y_11;93629 do 10005
Ati Radeon 4870 | 4GB Ramu | Intel Core 2 Duo E8400
Awatar użytkownika
Nejmnik
Kot

Dołączenie: 11 Paź 2008, 18:31
Ostatnio był: 11 Cze 2010, 10:36
Miejscowość: Piknik na skraju drogi
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość