Do jakich frakcji można dołączyć?

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Do jakich frakcji można dołączyć?

Postprzez Razzak w 08 Lis 2008, 00:27

A po co Ci więcej zadań? Tylko to jest wymagane aby dołączyć do Powinności. Jak już dojdziesz do kogoś to nie dostajesz żadnych zadań, poza zdobywaniem posterunków itd.
Awatar użytkownika
Razzak
Kot

Dołączenie: 02 Lis 2008, 13:04
Ostatnio był: 17 Mar 2010, 01:53
Frakcja: Wolność
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Thorgar w 09 Lis 2008, 12:15

Czy to normalne, po wyjściu z podziemi agropromu, dołączeniu do Powinności, że choć neutralni stalkerzy są nastawieni przyjacielsko, to widzę że w tym drugim obozie w lokacji Agropromu, wybucha strzelanina między Powinnością a Stalkerami. Czy to normalne żeby się tak przyjaciele strzelali? Czy może jest to efektem przypadku(np podczas strzelania do bandyty Powinnościowcowi nawinęła się głowa stalkera, po czym wybuchł spór rozstrzygany przy pomocy pukawek). Tak miało być? Stalkerzy (przynajmniej wobec mnie) są przyjacielscy, ale gdy widzę innych powinnościowców w ich obozie, to stalkerzy od razu otwierają do nich ogień
Image
Awatar użytkownika
Thorgar
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2008, 11:19
Ostatnio był: 16 Cze 2012, 13:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Lightened IL 86

Postprzez Terry w 09 Lis 2008, 14:14

Tak samo chamsko jest u Bandytów. Wolność jest po przyłączeniu do Bandytów do mnie neutralna i nawet kilka kresek przyjaźni mam do nich, a i tak atakują bandyckie posterunki. Myślałem, że to jakiś błąd lub jakaś głupia strzelanina z powodu głupiej sytuacji więc wczytałem sejwa z wcześniejszego regionu, ale i tak ciągle widziałem na mapie 5 oddziałów z podpisem "cel: Bariera", a i tak zatrzymywały się na wysypisku i zabijały moich towarzyszy... ale ostatnio dziwne... w ogóle mnie nie atakują... hmm...
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1

Postprzez Thorgar w 09 Lis 2008, 14:45

Błędy lub nie dokończone oskryptowanie takich sytuacji? Wygląda na to że działają jedynie w stosunku do gracza, nie mają zasięgu globalnego. Co ciekawsze, rozmawiałem z jednym ze stalkerów z bazy w agropromie, i ten opowiada mi że pomagają tu powinności w walce z mutantami i w ogóle, a 10 s po tej rozmowie do powinnościowca właśnie strzelał :) Paradoksy, Paradoksy....

PS również po przyłączeniu się wcześniej do Stalkerów(samotników) wchodząc do agropromu, miałem na mapie zaznaczone lokacje do odbicia, między innymi bazę powinności, choć byli oni dla mnie całkowicie neutralni, i wydaje mi się że jako że Samotnicy utrzymują balans między Wolnością a Powinnością, to dziwne jest, iż chcą bić i jednych, i drugich.
Image
Awatar użytkownika
Thorgar
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2008, 11:19
Ostatnio był: 16 Cze 2012, 13:32
Frakcja: Powinność

Postprzez Viking w 05 Sie 2009, 10:26

fifiasek15 napisał(a):zauważyłem że nikt nie odpowiedział dokładnie na pytanie. Pamiętaj że aby dołączyć do frakcji trzeba wykonać całą główną fabułę związaną z frakcjami. Dopiero po wyjściu z podziemi agropromu trzeba wrócić na wysypisko. Wtedy na ekranie pojawia się wiadomość: Witaj. Jestem Joga. Widzę że nie jesteś frajer. Wpadnij do mnie będziesz członkiem drużyny. Potem to już nie muszę tłumaczyć co dalej bo to chyba oczywiste.

Witam,

Na wyspisku chciałem się dołączyć do bandytów. Wykonałem 3 misje dla Yoga (likwidacja Stringova, likwidacja szmuglerów, zdobycie targu). Wracam do Yoga i pytam czy moge przyłączyć się do jego frakcji, a ten odpowiada abym pochodził sobie jeszcze troche po zonie bo on chce mnie jeszcze sprawdzić i kiedy to zrobi to wyswietli mi się info na PDA. Czy musze robic jeszcze jakies inne misje? Piszesz, że to info wyświetla się na PDA dopiero po powrocie z Agroprmou - czyli musze najpierw wykonac misje w Dolinie Mroku i Agropromie, aby dołączyc się ostatecznie do bandytów?
Pozdrawiam
Viking
Kot

Dołączenie: 30 Lip 2009, 10:42
Ostatnio był: 31 Sie 2009, 14:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez von Carstein w 05 Sie 2009, 10:42

Tak. Musisz wykonać pewną misje w Agropromie. Podążaj za fabułą, a dobrze będzie.
Krótki post... ale nie było sensu więcej pisać.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Viking w 05 Sie 2009, 10:49

Ok, dzięki za wyjaśnienie.
Czyli że na GP 37 będę musiał jednak troche poczekać :( :D
Viking
Kot

Postprzez Viking w 14 Sie 2009, 11:41

A jeszcze jedno pytanko. Dołączyłem się do Wolności w Dolinie Mroku. Aby uzyskać od nich Egzoszkielet została mi ostatnia misja "Eliminate the Duty Base". Ide na Wysypisko gdzie Duty co chwila odbija dwa małe posterunki niedaleko przejśc do Agropromu. Co ja jeden zdobędę, to oni drugi odbijają. Próbowałem zdobyc ich baze w Agropromie, ale po całkowitym wystrzelaniu oni sie odradzają. Na czym polega ta ostatnia misja ? Chodzi tylko o walke na tych posterunkach na Wyspisku?
Pozdrawiam
Viking
Kot

Postprzez CLEAR SKYline w 14 Sie 2009, 12:05

Często "frakcja się zawiesza" i przykładowo oddział idzie do posterunku naokoło mapy. Musisz utrzymać jeden posterunek i poczekać, aż twoi go zabezpieczą (albo pójść dalej i pilnować posterunku po drugiej stronie przejścia na Agroprom). Jeżeli za słabo idzie im walka (patrz na paski w zakładce "Wojna frakcji"), musisz porobić trochę misji z cyklu "przynieć ammo i jointy" i/lub odstrzelić kilkuset Dołżan. To samo miałem z bandytami. Zachrzaniali dookoła Wysypiska, żeby zabezpieczyć drogi do Kordonu, a jak już to zrobili, to ginęli zanim kolejna ekipa doszła na drugi posterunek. Co do pasków i "siły frakcji", to po odstrzeleniu ok.200 stalkerów i wybiciu bazy i wioski kotów, ta wzrosła (tak, k..wa, wzrosła) ze 148 do 166.
Z eliminacją Dołżan nie powinno być problemu, bo Swoboda ma na stanie snajperskie wintówki. Nic, tylko się zaopatrzyć w 20kg kalibru 7.62x54 i sypać ze wzgórza.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez Viking w 14 Sie 2009, 13:24

Czyli musze się skupić na obronie i utrzymaniu tych posterunków , a zapomniec o zdobywaniu ich głównej bazy w Agropromie?
Viking
Kot

Postprzez CLEAR SKYline w 14 Sie 2009, 13:41

Póki nie uzyskasz przewagi w statystykach i nie będziesz miał całkowitej kontroli nad drogami nad Agroprom, nie będziesz miał zadania, by zniszczyć bazę. Jak wyczyścisz tereny przygraniczne i Wolność zajmie posterunki, dostaniesz hasło ataku na główną bazę, po jej oczyszczeniu widomość "Odbierz nagrodę", a Powinność zapewne dalej będzie się mnożyć. Ważne jest to, żeby w czasie podbijania bazy mieć przynajmniej jeden posterunek w Agropromie. Bez tego nie zaliczy zadania.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez Viking w 14 Sie 2009, 13:49

Dzięki wielkie za dokładny opis. Dzisiaj wieczorkiem spróbuje powalczyc jak napisałes.
Ale jak dostane od Wolności Egzo to zaraz potem zawierzam powrócic na Wyspisko i wstapić do bandytów w zamian za GP 37 :P
Viking
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 2 gości