Problem - brak celownika

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem - brak celownika

Postprzez Marko w 31 Sie 2008, 00:16

Po zakupieniu , zainstalowaniu i włączeniu orginalnego S.T.A.L.K.E.R Shadow of Chernobyl okazało się , że nie posiadam celownika . W menu ustawione jest wszystko dobrze a kiedy wyjmuję broń celownik znika . Przeinstalowałem go już nawet ale i to nic nie dało może ktoś wiem co się dzieje lub jak to naprawić.Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
Marko
Kot

Dołączenie: 30 Sie 2008, 21:30
Ostatnio był: 01 Wrz 2008, 07:44
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez D4Rk w 31 Sie 2008, 00:19

Od nowa zainstaluj lub ściągnij patch.
:

Hihah.... Ale będzie Fajniee!
D4Rk
Stalker

Dołączenie: 10 Lut 2008, 17:20
Ostatnio był: 18 Wrz 2011, 19:29
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Gauss Gun

Re: Problem - brak celownika

Postprzez DarkBasic9 w 03 Lis 2008, 20:53

W folderze Stalker/gamedata/config/weapons/ masz broń. Wczytujesz którykolwiek plik i edytujesz

zoom_hide_crosshair = true
na
zoom_hide_crosshair = false

To chyba tyle. Mam nadzieję, że zadziała.
The OKVIK & PUKAS.
Best.
Awatar użytkownika
DarkBasic9
Kot

Dołączenie: 28 Paź 2008, 16:15
Ostatnio był: 29 Maj 2010, 18:04
Miejscowość: Sosnowiec & Zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Balance IL 86

Postprzez Carlos9014 w 08 Lis 2008, 23:32

też mam ten sam problem, może mi ktoś powie jak go rozwiązać. Reinstalacja nic nie daje, już próbowałem, a w opcjach mam wszystko włączone
Carlos9014
Kot

Dołączenie: 08 Lis 2008, 23:29
Ostatnio był: 08 Lis 2008, 23:34

Postprzez KoweK w 01 Gru 2008, 15:44

Kiedyś komuś dawałem rozwiązanie na ten problem.
Wiem, że występuje to przy włączonym AA.
Rozwiązanie to po prostu go wyłączyć.
A jeżeli chciało się grać z AA, to trzeba było pobrać jakieś sterowniki ale za ch... nie pamiętam jakie.

EDIT: Znalazlem! Mam nadzieję, że pomoże.

Od premiery gry minęło już sporo czasu, a co za tym idzie Cień Czarnobyla zniknął ze świecznika producentów kart graficznych, który starali się w swoich sterownikach możliwie jak najbardziej zwiększyć wydajność gry. Czy po tych kilku miesiącach nVidia i ATI-AMD (albo i na odwrót?) nadal starają się w najnowszych driverach obejmować S.T.A.L.K.E.R.a?
W wypadku najnowszych Catalistów 7.6 zmian w tej grze żadnych nie wprowadzono inaczej sprawa się ma w wersji beta najnowszych ForceWare.

Oto co możemy przeczytać w raporcie driverów od nV:
162.15 | Win XP 32-bit

Poprawiono:
*GeForce 8800 GTX: S.T.A.L.K.E.R.-celownik znika gdy antialiasing (wygładzanie krawędzi- przyp.red.) jest włączony.

Ogólne zagadnienia:
*S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl: : Ta aplikacja jest niekompatybilna z ustawieniami wielkości antialisingu z poziomu panelu kontrolnego nVidii, a konkretnie zakładki ustawień 3D.

Proszę użyć ustawień antialiasingu z poziomu gry.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 03:27
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości