przez jczer w 17 Wrz 2008, 09:56
Witam wszystkich, zarejestrowałem się dzisiaj ponieważ mam już dosyć tego problemu, a mianowicie jak grałem w SoC w marcu było wszystko OK., następnie powróciłem do gry w sierpniu br też było OK. ?rozdziałka 1680 na 1050 detale pozostawiłem tak jak mi komp przydzielił, chodziło to wszystko płynnie do momentu reinstalki windy. Po zainstalowaniu XP-ka to co zwykle, stery mobo, grafa, avast itd. Rozpoczynam grę, na początku ok. i po 10 min lub po 30 min spadek fps-ów znacząco poniżej 25 klatek tak na kilka sekund i potem dzieje się to co jedną do trzech czterech minut. Temperatury sprawdzałem everestem, grafa miała najwięcej 69 C ? to raczej w miarę po 30 min gry. Stery do grafy też różne testowałem. Skanowałem kompa avastem i nic nie wykrył, przypomnę że Stalker zainstalowany jest na świeżym systemie(i zpatchowany), gdzie tylko są stery i avast ? PYTANIE: CO TO ZA PRZYCZYNA???, takie granie jest trochę denerwujące. Czy avast może powodować jakieś zamulenia? Plik wymiany ustawiony na 2048-4096 na innym dysku niż system. PROSZĘ POMÓŻCIE ? MOŻE KTOŚ JUŻ MIAŁ PODOBNY PROBLEM!!! ? H.E.L.P.
KONFIG:
CPU - AMD ATHLON 64X2 6000
RAM - 4X1GB GEIL ULTRA 800
GPU - GF 8800GTX ASUS
MOBO - ASUS M3N78 EH
POWER ? CHIEFTEC CFT-650-14C 650W
SYS ? WINDOWS XP SP2
AV ? AVAST 4.8 HOME