przez kpt. chomik w 21 Wrz 2008, 15:52
Witam,
Mam problem. Mianowicie po wejściu do Doliny Mroku i dojściu do grupki Powinności (tam gdzie musimy porozmawiac z jakimś przywódcą) słyszę jak zaczynają do mnie mówić coś o kwarantannie i o tym, że mam schować broń i po chwili zaczynają do mnie strzelać. Wczytałem save'a i podszedłem do nich bez broni i to samo. Gdy dochodziłem do innych grupek (np. przy samym wejściu do Doliny) to wszystko było ok. Dodam jeszcze, że jestem we frakcji Stalkerów.
Patcha nie mam zainstalowanego, jednak na liście poprawek nie znalazłem tego problemu, więc nawet się nie zabierałem za ściąganie. Na forum też nic interesującego nie znalazłem.
BTW, czy tylko ja odniosłem wrażenie, że ta gra wymaga jeszcze solidnego dopracowania i jest jednym wielkim bugem? Niby klimat jest i wszystko, ale jak tu się można dobrze bawić, skoro regularnie co 15 minut wywala mnie z gry. A i tak przez te 15 minut grania ciągle są tylko jakieś bugi i niedoróbki. Uważam, że Cień Czarnobyla, mimo tego, że ma gorszą grafikę i nie ma paru bajerów, jest o wiele lepszą grą. Zawiodłem się strasznie na Czystym Niebie, na początku wydawał mi się świetną grą (zresztą pisałem już trochę o tym na forum), a teraz to ... normalnie ręce opadają.
Pozdrawiam.