królik napisał(a):Widzicie jaki mam dobry sprzecior :mrgreen:!!! tak sie pytalem bo chce se sciagnac bete multiplayer
ok witam jak pisalem skrobne teraz cos na temat karty- wczoraj tego nie zrobilem bo nie mialem czasu- dopiero teraz usiadlem do kompa. Od razu informuje, ze za duzo nie testowalem z racji róznych przeciwnosci losu (o tym zaraz) mysle ze dzs pod wieczór cos jeszcze potestuje.
[1] Nie wkladaj GF'a 13-tego danego miesiaca !
wiec karta doszla do mnie w pudelku wiadomo jakim jezeli mówimy o galaxy- nawet sporej wielkosci, niebieskie i dobrze opisane. W srodku bez zbednych bajerów- kazdy kto oczekuje po otwarciu pudla 2 gf softu to niestety nie jest to produkt dla niego . Calosc wyposazenia to instrukcja, 2 instrukcja, kabelek z wyjsciami na molexy, kabel tv, przejsciówka dvi>dsub i plytka ze sterami.
Oczywiscie karta bo to najwazniejsze to GALAXY GF 6600GT wersja z pamiatkami Samsunga (K4J55323QF-GC20) 2ns i chlodzenie Zalmana (VF700-FS01 ; w calosci z aluminium).
[2] montaz (punkt ten moze sobie odpuscic ten kto nie ma mocnych nerwów ). Wiec wyjalem mojego Radzia 9500 z AGP i chce wlozyc GF'a i kupa- zatrzask na mojej wiekowej plycie glównej uniemozliwial zamontowanie tej karty!!! Raz, ze chaczyl o kondensatory, a dwa, ze wogóle nie pasowal i nie mozna bylo karty wlozyc. Z pomoca przyszedl mój ojciec, który wyjal ten zatrzask i "poddal go obróbce mechanicznej przy uzyciu profesjonalnego narzedzia szlifierskiego... potocznie zwanego brzeszczotem :D. " Po paru przymiarkach zaczep "pokochal" mojego GF'a i przystapilem do ODPALENIA.
[3] Odpalilem kompa i moim oczom ukazal sie fioletowy ekran (tzn literki fioletowe), po chwili wszytsko bylo czerwone i niebieskie. K**** mysle sobie juz cos sie pierd***! Ale po 10 minutach (nerwy na wodzy ) doszedlem do tego, ze karta mimo, ze byla niby mocno wsadzona w agp byly za bardzo przechylona bo.... skopal mi sie gwint tam gdzie przykreca sie sledzia! ;wystraczylo ja poruszyc do góry i wszystko bylo si. Gdy zainstalowalem stery (obojetnie jakie padlo na te jakie mialem na cd od galaxy czyli 81.85) i pobawilem sie opcjhami w nich (tez sa prblemy :/) zalaczylem smarki ...
[4] Smarki-
Ok, karta ma standard 525/1050, sprzet w podpisie w ramach infa dodam tylko, ze moje mobo ma tylko AGP 4x.
3DMark03- 7476
gt1-137.1
gt2-61.7
gt3-50.5
gt4-46.8
3DMark05- 3147
gt1- 11.2
gt2- 9.8
gt3- 18.1
I z gier odpalalem tylko:
[1] Splinter Cell:Chaos tHeory v1.04 i ustawienia na wysokie, SM3.0 z wlaczonymi bajerami (hdr, ss itp) 10x7 i na oko (bo benchmarka nie odpalalem) jak gralem z 20 min to bylo ~30+ fps
[2] Far Cry 1.33, high 10x7 i tutaj sprawa jest taka, ze mam za malo ramu i planszapotrzebuje 3-4 min zeby porzadnie sie zaladowac wtedy jest na oko +-40fps.
Wiecej rzeczy nie testowalem bo nie mialem czasu dzis mysle, ze odpale 3D06, F.E.A.R. moze CoD 2 albo AoE 3.
Co do generalnej pracy póki co jest zadowolony, czlodzenie jnaprawde cichutkie- w idlu jest 46 stopni (otwarta buda) a po seri 3dm03/05 + 20 min w splintera mialem 51 stopni od razu piowyjsciu do windy czyli b.dobry wynik.
To sie rospisalem ale jak ktos to przeczytal to moze powiec ze z montazem to jednak problemy byly wieczorkiem albo jutro zarzuce reszte testów...
------------------------------------------------------------
http://service.futuremark.com/compare?3dm06=186654
3DMark06:
1187
od razu zapuscilem test po instalce, wszystko nadal na standard. W kazdym razie cos troche za malo tych punktów liczylem na 1300/1400. A i bardzo ciekawi mnie test procka- wczesniej na R9500@Pro mialem 450pkt reaz 600pkt prosze, prosze proc sam dostal kopa o 33%:]. Zawsze twierdzilem, ze ten nowy smark jest dziwny
---------------------------------------
FAR CRY v1.33 [10x7; maxiumum quality] (w nawiasach porównanie z R9500@Pro OC)
Regulator : 36,95 FPS (21.81 FPS) GF +70%
Research : 64,58 FPS (31,06 FPS) GF +108%
czyli widac na tych 2 poziomach znaczny wzrost fps icon_smile3.gif Dla ciekawostki odpalilem:
Research w 10x7, maxiumum quality, SM3.0, HDR 3= 49,11 FPS, a grafika miód malina icon_biggrin3.gif
odpalilem takze F.E.A.R. i tutaj jednoznacznei testów podac nie moge bo nie ustawilem wszystkiego na max. Wiekszosc ustawien na maximum, 10x7, textury na medium, fizyka, volumeric light równiez i jeszcze cos i benchmark wywalil mi wynik:
min: 20, av: 40; max: 88. JEdnak w grze nie jest az tak dobrze za sprawa RAMu- gra potrafi przyciac na sekunde a nawet kilka (b.rzadko), a jak poziom jest zaladowany to gra sie swietnie icon_smile3.gif. Z ciekawosci odpalilem soft shadows bo spodziewalem sie masakry a nie fps'a i o dziwo grac sie dalo icon_biggrin3.gif oczywiscie fps w granicach tych 24
Splinter Cella wyników nie podam, bo ostatni patch w ver PL to jest 1.04 a kazdy benchmark od SP wymaga zainstalowanrgo 1.05 icon_sad2.gif
A i mam pytanie- czy tylko u mnie ten radiator od hsi tak strasznie sie grzeje? bo jak dotkne palcem to naprawde b.goracy, GPU bo 30 min gry w f.e.a.r. 50 stopni
----------------------------------------------------
jak wczesniej pisalem wczoraj zle sie czulem i kompa za bardzo nie dotykalem. Dzis pomau zaczalem OC i póki co zatrzymalem sie na 525@550 i 1050@1100. Robie to raczej powoli bo jak kupowalem radka to robilem oc w dokladnie takich jak te warunkach (tez po chorobie i weekend) i skonczylo sie to dla mnie szczesliwie tzn padl tylko codegen 300W . Stad moja ostroznosc . Troche pogram w f.e.a.r zeby rozgrzac karte i potem znó troche podkrece.
A i póki co:
3DM03: 7677 (7450 ~standard)
3DM05: 3194 (3147 standard)
generalnie postawilem sobie cel 8k w 03 ale po tej pierwszej próbie bedzie ciezeko :/. W 05 cos slabo wynik podskoczyl- spodziewalem sie z 3250; w FC póki co róznice ok 5%. Mysle, ze na GPU dociagne do 575/580 wyzej pewnie nie pójdzie, a memki to dla mnie czarna magia- podejrzewam, ze 1150 powinno byc ale to raczej takie zgadywanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość