przez Wet77 w 16 Wrz 2008, 12:49
Miałem podobny problem ale być może znalazłem rozwiązanie.
Skład zdobywałem 5 razy i za każdym razem po oddaleniu się od niego bandyci powracali. Wykonałem wszystkie zadania poboczne i kolejny raz zdobyłem skład. Tym razem postanowiłem dłużej czekać aż ktoś przyjdzie. Po 2 dniach growych moja cierpliwość się skończyła, zabrałem co lepszy sprzęt i poszedłem sprzedać do kordonu z zamiarem olania składu i pójścia do doliny mroku. Tak jak się spodziewałem tylko wszedłem do kordonu, a dostałem zadanie zdobycia składu. Ale ku mojemu zaskoczeniu z pchlego targu, co chwilę wychodziła nowa grupa z misją zdobycia składy (w sumie 5 ). Szybko sprzedałem broń i poleciałem pomóc chłopakom. Razem zdobyliśmy ostatecznie skład.
Wydaje mi się, że bez wykonania jakiegoś zadania pobocznego, skład można zdobywać do usranej śmierci. Stawiam na to zadanie, po wykonaniu którego kilku stalkerów z pchlego targu odchodzi (chyba coś mówią o odejściu z zony). Pamiętam, że po wykonaniu tego zadania zniknęły mi w pewnym momencie kropki z handlarzem, mechanikiem i przewodnikiem w pchlim targu. Poszedłem tam dopiero po ostatecznym zdobyciu składu i kropki znów się pojawiły.
Są to tylko moje przepuszczenia ale jak ktoś to sprawdzi to niech potwierdzi czy zadziałało.