Jaka jest jakosc gry z patchem? Dyskusja

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Jaka jest jakosc gry z patchem? Dyskusja

Postprzez Waluk w 15 Wrz 2008, 20:46

Dokładnie. Ja też byłem bardzo zadowolony przed czerwonym lasem. :-) Właściwie to miałem identyczny błąd jak raz przechodziłem z kordonu na wysypiska. Dobrze, że dość często zmieniam save'y...
Waluk
Stalker

Dołączenie: 14 Wrz 2008, 00:00
Ostatnio był: 22 Paź 2008, 01:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez FireStorm w 15 Wrz 2008, 21:56

Ja mam tak samo - do Czerownego Lasu ani jednego zwisu, a od dosjcia do neigo co chwile wywala bugtrapa albo po prostu wyjazd do Windy bez komunikatu. Pare razy sie tez zwiesilo tak, ze musialem recznie klikac ctrl+alt+del, bo gra "nie odpowiadala". Widac, robiac patcha 1.5.04 nie doszli do tak odleglych lokacji jak Czerwony Las i Limansk - te naprawia dopiero 34 pacze pozniej.
Na razie skupili, siena tym, zeby dalo sie przejsc z bagien na Kordon co i tak nie w pelni im sie udalo.
Image
FireStorm
Stalker

Dołączenie: 05 Wrz 2008, 18:40
Ostatnio był: 04 Paź 2008, 21:52
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --

Postprzez dorian w 16 Wrz 2008, 08:33

ogorek69 napisał:
...zainstalowalem patch i jestem mile zaskoczony. Jak narazie wszystko co mnie irytowalo, zostalo usuniete lub naprawione. Cieszy mnie tez mega lista poprawek, ktore zawiera patch
,
oraz :
..nie mialem jeszcze ani jednego wywalenia, bledy czy czegos ''zlego'' w ciagu 5 godzin gry bez przerwy...

i :
Moze to zalezy od pc.

I to się całkowicie zgadza = u mnie jest tak samo j/w, a po wgraniu patcha gram na rozszerzonym FDL + średnie i +/- około 100 fps i mi styka, bo jak mniej to już nie to, więc trochę chyba poprawił i jednak zależy to też od sprzętu. I tutaj co zauważyłem, to fakt że najbardziej jęczą jakim to CS jest niedopracowanym gównem ludzie po prostu z nie zbyt mocnym sprzętem, że tak powiem "nieoryginałami" gry oraz z radkami. A to, że nie da się grać, a to, że bugi, a to , że patch nic nie dał, a to , że słońce jakieś kwadratowe, albo cienie nie takie i takie tam, a prawda jest taka, że SoCH miał wymagania, a CS ma jeszcze większe...
Po wgraniu patcha na wer. PL ze sklepu tłukę w grę po parę godzin dziennie (na GeForsie) i jak na razie nic takiego się nie dzieje, gra zap...dala na maxa z tym, że do Czerwonego Lasu jeszcze nie doszedłem :wink:, ale tylko dlatego, że lubię łazić i eksplorować oraz podziwiać widoczki i słoneczko.
Jedno, co jest jeszcze skopane i należy poprawić, to za cichy głos lektora, ale ponoć mają wydać fixa, więc czekam :) oraz ładowanie broni - nap...dalają do mnie na maxa, a Szrama jakby miał anemię. A, że trafiają się bugi...Ta gra tak powala, że i tak mi one aż tak nie przeszkadzają :D
Nie ma obecnie lepszego fpsa i tyle :D

Edit:
kolega poniżej napisał:
Jak na razie to większość śmieje się z ludzi, którym gra się sypie, ale Ci którzy się śmieją to nie dochodzą jeszcze daleko. Zobaczymy czy przejdziesz całą grę.

Oczywiście z nikogo się nie śmieję i musiałbym być debilem, żeby się śmiać. Po prostu wyraziłem swoje zdanie n/t patcha i tego co zauważyłem przeglądając forum. No i mam nadzieję, że mnie dalej będzie jak najmniej wywalało :wink:
Ostatnio edytowany przez dorian, 16 Wrz 2008, 09:32, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Waluk w 16 Wrz 2008, 09:15

Głównie ludzie narzekali kiedy doszli do czerwonego lasu. Wcześniej pojawiały się bugi, ale nie aż takie. Mi też wszystko dobrze chodziło aż nie doszedłem do Czerwonego Lasu. Jak na razie to większość śmieje się z ludzi, którym gra się sypie, ale Ci którzy się śmieją to nie dochodzą jeszcze daleko. Zobaczymy czy przejdziesz całą grę.
Waluk
Stalker

Postprzez FireStorm w 16 Wrz 2008, 10:17

dorian napisał(a):sprzętu. I tutaj co zauważyłem, to fakt że najbardziej jęczą jakim to CS jest niedopracowanym gównem ludzie po prostu z nie zbyt mocnym sprzętem, że tak powiem "nieoryginałami" gry oraz z radkami. A to, że nie da się grać, a to, że bugi, a to , że patch nic nie dał, a to , że słońce jakieś kwadratowe, albo cienie nie takie i takie tam, a prawda jest taka, że SoCH miał wymagania, a CS ma jeszcze większe...

NIech napisza wobec tego na pudleku: nie dziala na Radeonach, nie dziala jezeli Twoj komputer nie jest 5x mocniejszy niz wymagania zalecane, nie dziala jesli ksiezyc jest w nowiu. Jezeli tego nie pisza, to mam prawo podejrzewac, ze skoro moj komputer jest lepszy niz zalecane wymagania to bedzie mi dzialac poprawnie.
I wierz mi, ze problem z crashami zaczyna sie dopiero od Czerwonego Lasu - wczesniej mialem bodajze 1.
Image
FireStorm
Stalker

Dołączenie: 05 Wrz 2008, 18:40
Ostatnio był: 04 Paź 2008, 21:52
Ulubiona broń: --

Postprzez Toxias w 16 Wrz 2008, 10:48

Przed chwilą zacząłem grać 8 raz przy misji odbicia kościoła na bagnach PULPIT BUG TRAP odechciało mi się odinstalowałem
ta gra to wielki ruski wirus :) nic dodać nic ująć
ani stamina hudu nie było ani połowy z wymienionych poprawek

DOPISUJE
Kalma napisał(a):(często KU..., a nie czasami) gra zawiesza się na amen i tylko słychać w kółko powtarzający się dzwięk. Mieliście może taki problem??

jasne co chwilę tak się robi z patchem i bez niego
ta gra to tylko ściema zastrzelili go i uciekł z kasą a na nowego patcha łatwowierni mogą sobie czekać :)
Toxias
Kot

Dołączenie: 13 Wrz 2008, 12:06
Ostatnio był: 16 Wrz 2008, 18:59
Ulubiona broń: Martha

Postprzez Baron w 16 Wrz 2008, 11:26

A ja nadal nie mogę wyjść z bagien. :( Co mam zrobić? Mam tego patcha i polski oryginał.
Baron
Stalker

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:21
Ostatnio był: 01 Cze 2020, 23:05
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez dorian w 16 Wrz 2008, 11:47

ani stamina hudu nie było ani połowy z wymienionych poprawek

To chyba patcha nie wgrałeś, bo u mnie jest pasek stamina i cała reszta co podali, że ma być w tym całym patchu. No i może podaj na jakiej wersji gry jedziesz, bo to ma znaczenie.

A ja nadal nie mogę wyjść z bagien. :( Co mam zrobić? Mam tego patcha i polski oryginał.

Też tak miałem jak nie wykonałem jednego z głównych zadań do końca. Nie ubiłem jednego kolesia bandyty co go nie widać wcale było, bo trochę dalej w krzakach siedział w południowym przejściu i coś tam wykrzykiwał i wszyscy łącznie z przewodnikiem stali i celowali w jeden punkt, i co najciekawsze wcale nie do tego bandyty, ale w przeciwną stronę.Polatałem trochę jeszcze po okolicy i w akcie desperacji i przebłysku yntelygencji stając się już nieco bezsilnym wpadłem na genialną myśl co by go załatwić to może się odblokują. I zadziałało. Przewodnik wrócił na swoje miejsce koło studni i mogłem se z nim pogadać, żeby mnie do Kordonu zaprowadził :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Wet77 w 16 Wrz 2008, 12:29

U mnie działa dużo stabilniej chociaż pulpit czasem zobaczę. Myślę że jest to jakieś 10-20% tego co było wcześniej i to przeważnie jak parę razy wgrywam tego samego sejwa.

Gra chodzi minimalnie szybciej na rozszerzonym oświetleniu. Natomiast wydaje mi się, że dopiero teraz włączyli pełne DX10.

Wcześniej np w bazie czystego nieba przy wschodzie słońca na rozszerzonym oświetleniu i wszystko max miałem 10 klatek, a na DX10 - 9 klatek. Po wgraniu patcha na rozszerzonym oświetleniu wzrosło do 11 a na DX10 spadło do 4 :/
(rozdzielczość 1680x1050).
Wet77
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2007, 20:40
Ostatnio był: 09 Kwi 2009, 14:25

Postprzez Baron w 16 Wrz 2008, 15:07

dorian napisał(a):
Też tak miałem jak nie wykonałem jednego z głównych zadań do końca. Nie ubiłem jednego kolesia bandyty co go nie widać wcale było, bo trochę dalej w krzakach siedział w południowym przejściu i coś tam wykrzykiwał i wszyscy łącznie z przewodnikiem stali i celowali w jeden punkt, i co najciekawsze wcale nie do tego bandyty, ale w przeciwną stronę.Polatałem trochę jeszcze po okolicy i w akcie desperacji i przebłysku yntelygencji stając się już nieco bezsilnym wpadłem na genialną myśl co by go załatwić to może się odblokują. I zadziałało. Przewodnik wrócił na swoje miejsce koło studni i mogłem se z nim pogadać, żeby mnie do Kordonu zaprowadził :wink:

Ja nie mam wykonanego zadania z częściami do usprawnień (u tego gościa co poprawia nam pancerz i broń). Nie wiem gdzie ich szukać, bo na mapie nie są zaznaczone. Gdzie one są?
Baron
Stalker

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:21
Ostatnio był: 01 Cze 2020, 23:05
Frakcja: Monolit
Kozaki: 7

Postprzez Waluk w 16 Wrz 2008, 15:11

Baron napisał(a):ja nie mam wykonanego zadania z częściami do usprawnień (u tego gościa co poprawia nam pancerz i broń). Nie wiem gdzie ich szukać, bo na mapie nie są zaznaczone. Gdzie one są?

Chodzi Ci o tego gościa z bazy Powinności? To z tego co pamiętam jeden jest na tej samej mapie, na samej górze, blisko anomalii. Drugi jest w podziemiach. Ich lokalizacje można kupić u ludzi z powinności (u handlarza i u szefa chyba).
Waluk
Stalker

Postprzez jacekm w 18 Maj 2010, 15:35

Zacząłem grać CS bez patcha (zapomniałem;)) i wiadomo momentami były bugi i trudności postanowiłem zainstalować patcha 1.005 i jest lepiej mniej nerwowo choć zawsze coś się znajdzie . Natomiast poprawy "płynności" gry nie zauważyłem mimo że gram na laptopie . czyste niebo chodzi płynniej i lepiej niż cień czernobyla byłem w szoku bo obawiałem się szarpania poklatce.
jacekm
Kot

Dołączenie: 26 Lut 2010, 13:35
Ostatnio był: 23 Cze 2010, 11:00
Miejscowość: łódź

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości