Problem z dźwiękiem

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z dźwiękiem

Postprzez klimaszm w 14 Wrz 2008, 20:01

Witam.
Mam dziwny problem z dżwiękiem w grze- mianowicie nie słysze dźwięków, które dochodzą z przodu mojej postaci. Np: jeśli rozmawiam z jakims NPC w grze to nie słysze jego słów, jak obróce się bokiem to jest ok, jak stoje przed gostkiem, który gra na gitarze- to nie słyszę gitary, a jak sie obrócę bokiem to jest ok. Tak samo jest podczas walki- nie słyszę wystrzałów ze swojej broni, natomiast jeśli jakis NPC stoi koło mnie i też strzela- to ten wystrzał słyszę. Jeśli chodzi o muzykę w grze to wszystko fajnie słychać. Nie mam problemów z innymi grami tylko ze STALKEREM. Sprzęt mam nowy, karta dźwiękowa: Realtek HD Audio. Proszę POMÓCY !!! Z góry dziękuję.
klimaszm
Kot

Dołączenie: 14 Wrz 2008, 01:46
Ostatnio był: 15 Wrz 2008, 20:50
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z dźwiękiem

Postprzez scorpion1236 w 14 Wrz 2008, 21:37

sprawdz czy masz wlaczona opcje eax i ew czy twoja karta muzyczna to obslugoje spruboj to wylaczyc oraz ustaw na akceleracje sprzetowa bo moze masz ustawione na programowa i przez to moga byc problemy z dzwiekiem
scorpion1236
Kot

Dołączenie: 14 Wrz 2008, 10:26
Ostatnio był: 02 Sty 2011, 20:51

Postprzez klimaszm w 15 Wrz 2008, 20:50

Próbowałem z opcją eax i bez niej, ale nic to nie dało. co do tej akceleracji sprzętowej to niebardzo wiem gdzie to ustawić- w menu ustawień takiej opcji nie mam. Próbowałem już wszystkich opcji i nic. Karta jest 100% ok, najnowsze stery itp. Nie wiem już co robic :-) Bez dobrego dźwięku nie da sie grać, tzn klimat gry sie traci.
klimaszm
Kot

Dołączenie: 14 Wrz 2008, 01:46
Ostatnio był: 15 Wrz 2008, 20:50
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SPSA14

Postprzez Zibi19 w 19 Wrz 2008, 21:44

Nie jestem pewien czy to może pomoc, ale na gram.pl pojawił się jakiś patch poprawiający że tak się wyrażę "Świat dźwięków" w Stalkerze CS... może to pomoże ;)

Link do patcha: http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=1888
"Nie hańbą jest brak umiejętności zrobienia czegoś... hańbą jest brak próby nabycia tej umiejętności"
P.S
Wypuszczenie na rynek "Wersji-beta" tak świetnie zapowiadanego tytułu jak Stalker CS to dopiero hańba
Awatar użytkownika
Zibi19
Kot

Dołączenie: 17 Wrz 2008, 19:33
Ostatnio był: 03 Gru 2008, 20:56
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości