przez mathus92 w 13 Wrz 2008, 19:12
Witam, mam bardzo ciekawy problem z pieniędzmi. Otóż pewnego razu będąc u technika (na bagnach) zacząłem się bawić w ulepszanie broni. Po wszystkich zabiegach zauważyłem, że mam coś koło -180 kasy. Ze zdziwieniem na twarzy poszedłem do handlarza "oddać" misje i gdy tylko to zrobiłem wszystko wróciło do normy (tzn. kasa już na plusie). Później będąc w agropromie zdarzył się ten sam błąd tyle tylko, że kiedy "oddałem" zadanie to zamiast otrzymać kase - oddałem ją (obrazowo: najpierw miałem coś koło -300, a po zakończeniu misji poniżej -5000). Tym razem już z przerażeniem na twarzy pobiegłem do handlarza i wystawiłem na stół kilka artefaktów o wartości ok. 9000 tyś. (uprzednio zapisałem na innym slocie), po czym kliknąłem "handel". Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu wyskoczył taki o to komunikat: "Nie masz dość pieniędzy". Od tego momentu nie mogę nic sprzedać ani kupić, a u wszystkich techników, naprawiam i ulepszam broń na krechę... Po wykonaniu jakiegokolwiek zadania kasa zamiast wrastać - ubywa. Próbowałem odpalić wcześniejszy sejw, ale okazało się, że jest uwalony (trzeci i ostatni pochodzi gdzieś z początków gry więc równie dobrze mógę poczekać na patcha i zacząć od początku...). Mam oryginalną wersję gry, nie używam żadnych modów, cracków (żeby nie trzeba było wsadzać płytki do napędu) ani trainerów. Ktoś wie o co może chodzić i przede wszystkim jak temu zaradzić? Pozdrawiam,
Mathus92