Wyciąć spolszczenie, żebyście doczepiali je do swoich RUS pobranych wersji ?. Nie.
A teraz krótka recenzja by MichuZałączam grę, pierwsze wrażenie : jest dobrze. Bagna to wielki teren, jednak nie przyszło mi go zwiedzać zbytnio długo, ale pewnie jeszcze tam wrócę. Widać, że Panowie z GSC postarali się, noce to wreszcie noce. Mimo, iż gra wydaje się mieć inny klimat, to przemierzając nocą nie ważne jaką to lokację, czujemy się niepewnie, a bez noktowizora (którego jeszcze nie posiadam) wygląda to mniej-więcej tak :
Odgłosy w oddali, i co najlepsze psy wreszcie szczekają jak psy, a nie wydają jakieś dziwne odgłosy. Fabuła jest wyśmienita. Po kilku godzinach grania, a właściwie od
Bagien do
Agropromu nie zaliczyłem ani jednego BugTrapa, czy też ściny. Dobry Humor. Dynamiczna muzyka wyłączona, i nie polecam włączać. Czasami na prawdę fajnie wpasowuje się, a czasami nie pasuje zupełnie. Wolę jednak bez takiego bajeru. Pan
Mirosław Utta, może nie mówi jakoś szczególnie ''emocjonująco''. Ale i tak moim zdaniem taka wersja, jak RUS + Lektor jest klimatyczna, i Polacy mogą się takim czymś tylko chwalić.
Miałem tak dużo napisać, ale pod wpływem gry i wrażenia (tylko pozytywnego) pozapominałem.
Kilka screenów (Konfiguracja : Radeon x1550, Celeron D 2.8 GHZ (podkręcany), 1024MB Ram. Static Lighting, tekstury prawie na maksa, trawa prawie minimum, reszta wysoko oprócz wygładzania.
Obowiązkowy tytuł dla każdego fana, takiego jak ja. Mniejszego i większego. Lubicie SoC, polubicie CS.
Warto zagrać, wydać te 100zł, na prawdę polecam.
Moja wstępna ocenka to 9/10, i WIELKI + za niesamowity klimat przechadzania się nocą po Zonie.
PS. Chciałbym jeszcze dodać, że lektor czasami przymula. Czyt. za duże przerwy między zdaniami, czyli cisza. Czasami trwa to nawet kilka sek :/.