Witam Może ktoś z szanownych kolegów wie dlaczego w opcjach zaawansowanych grafiki, nie można włączyć wszystkiego, miedzy innymi miekiej wody, mokrych powierzchni, mapowania reliefowego i jeszcze paru innych. Będę wdzięczny za pomoc
Prosta sprawa - bo to dziala tylko przy DX10 czyli musisz miec po pierwsze Viste a po drugie karte graficzna obslugujaca efekty DX10... Natomiast jesli spelniasz wymagania i posiadasz odpowiednia karte graficzna oraz system Vista pozostaje Ci zmiana sterownikow do karty graficznej na najnowsze mozliwe - nic innego na dana chwile nie przychodzi mi do glowy...
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Jest już pierwsza łata do Clear Sky, która dodaje kilka FPSów (tak ni w kij ni w oko z 5% szybciej gra chodzi) i poprawia błędy save/load. Waży 55MB, tutaj jest do niej link:
No wlasnie @bufi... A to dziwne panie @R1FL3 bo nazwa patcha: "V1.01_stkcs-tol-pack-efigs-patch-any-3.exe" sugeruje co innego IMO... Logicznie myslac slowko "any" w nazwie patcha oznacza "jakakolwiek" wiec logika podsuwa mi mysl ze patch ten powinien pasowac do kazdej wersji gry nie wazne czy to RUS, ENG czy PL ale oczywiscie to moja subiektywna opinia... Dodatkowo cyferka "3" oznacza najprawdopodobniej 3 wersje jezykowe czyli jak wspomnialem RUS, ENG oraz PL tak mi sie zdaje ale to tylko teoria...
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |